Μην το «δέσετε» κιόλας: Εντός εβδομάδων ίσως εγκρίνει η Βουλή της Τουρκίας την ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λέει το κόμμα Ερντογάν

FILE PHOTO: Ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται στην ολομέλεια της τουρκικής βουλής. Photo via Turkish Presidency




Η ολομέλεια του τουρκικού κοινοβουλίου πιθανόν να συζητήσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τις ερχόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Ερντογάν, ΑΚΡ.

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλέρ δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι όταν η ολομέλεια – η οποία βρίσκεται σε διακοπές μέχρι τις 16 Ιανουαρίου – ανοίξει και πάλι τις εργασίες της, θα συζητήσει άλλα θέματα και ίσως να θέσει το θέμα της Σουηδίας στην ημερήσια διαταξη “τις ερχόμενες εβδομάδες”, χωρίς ωστόσο να πει πότε ακριβώς.

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας σε ένα πρώτο βήμα προς την διαδικασία επικύρωσης. Είναι απαραίτητη ωστόσο η έγκριση της ολομέλειας του σώματος πριν το πρωτόκολλο υπογραφεί και γίνει νόμος από τον πρόεδρο της χώρας.

Με πληροφορίες από Reuters

Κανονικός πλέον ο “πόλεμος” στην Ερυθρά Θάλασσα: Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας απέτρεψαν «επίθεση» των Χούθι με 21 drones και πυραύλους ανακοίνωσε η CENTCOM

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: