Μεγαλείο: Οι φίλοι της Λίβερπουλ ζητούν να προπονήσει για ένα παιχνίδι την ομάδα τους ο Σβεν Γκόραν Ερικσον ικανοποιώντας την τελευταία του επιθυμία

O Σβεν Γκόραν Έρικσον σε συνέντευξή του στο SKY NEWS. Στιγμιότυπο από βίντεο στο You Tube




Είναι ίσως αρκετά τα πράγματα που κάνουν τη Liverpool μία κάπως διαφορετική ομάδα ανάμεσα στο κλειστό κλαμπ των «μεγάλων» του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ενα από αυτά είναι σίγουρα ο συναισθηματισμός μεγάλης μερίδας των οπαδών της. Και για να είμαστε δίκαιοι ο συναισθηματισμός αυτός, καμία φορά πρωτόγονος, άλλες φορές πιο εκλεπτυσμένος υπάρχει στους οπαδούς πολλών από τα μεγάλα κλαμπ της Βρετανίας.

Ειδικά από τη στιγμή που το προϊόν καθάρισε από την αλητεία και έγινε το καλύτερο ποδοσφαιρικό του κόσμου.

Ποιος θα ξεχάσει τις αντιδράσεις των βρετανών οπαδών στα σχέδια της ευρωπαϊκής σούπερ λίγκας όταν ουσιαστικά μόνοι τους ακύρωσαν το εγχείρημα, πολύ πριν το απορρίψει (αρχικά τουλάχιστον) και η δικαιοσύνη.

Η αρκετά μεροληπτική αυτή εισαγωγή  έχει να κάνει με μια είδηση: Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ξεκίνησαν εκστρατεία με αίτημα ο πρώην προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, Σβεν-Γκόραν Έρικσον, να πραγματοποιήσει το «όνειρό» του και να προπονήσει πριν φύγει από τη ζωή, την ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.

Οι οπαδοί των Reds κάλεσαν τον σύλλογο να επιτρέψει στον 75χρονο Σουηδό να κοουτσάρει έναν εντός έδρας αγώνα των Liverpool Legends (σα να λέμε μια μικτή βετεράνων και ενεργών παικτών) εναντίον του Ajax Legends τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ως γνωστόν ο Έρικσον ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Αποκάλυψε επίσης ότι πάντα ήταν οπαδός των «Κόκκινων» και ότι «πάντα ήθελε να υπάρξει προπονητής της Λίβερπουλ».

«Ο πατέρας μου ζει ακόμα και εξακολουθεί να είναι οπαδός της Λίβερπουλ. Και εγώ είμαι υποστηρικτής της Λίβερπουλ επίσης. Πάντα ήμουν», είπε ο Έρικσον στο Sky News.

«Πάντα ήθελα λοιπόν να είμαι ο προπονητής της Λίβερπουλ, και αυτό δεν θα συμβεί σίγουρα, αλλά εξακολουθώ να είμαι οπαδός της Λίβερπουλ».

«Ενωθείτε στις δυσκολίες»

Αφού άκουσαν τα νέα, οι οπαδοί της Λίβερπουλ εστράφησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να το πραγματοποιήσουν, με τον πρώην επιθετικό της Λίβερπουλ, Ρόμπι Φάουλερ, να αναρτά στο X ότι το «μήνυμα ελήφθη».

 

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν έναν τέτοιο ρόλο, ο Έρικσον δήλωσε στο Good Morning Britain: «Φυσικά θα δεχόμουν φυσικά, αυτό ήταν το όνειρό μου. Θα παίξουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου, αλλά δεν παραπονιέμαι. Είχα πολλές καλές ποδοσφαιρικές ομάδες, εθνικές ομάδες και συλλόγους, οπότε είμαι χαρούμενος ούτως ή άλλως».

Σημειωτέον ότι οι Λίβερπουλ Legends πρόκειται να αντιμετωπίσουν τους Αγιαξ Legends σε φιλανθρωπικό αγώνα στο Anfield στις 23 Μαρτίου.

Μιλώντας στο «BBC Radio Merseyside» ο  Νταν Κλούμπε (Dan Clubbe) του The Redmen TV είπε ότι η καμπάνια για να βοηθηθεί ο Έρικσον να εκπληρώσει την επιθυμία του δείχνει ότι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου «μπορούν να ενωθούν σε περιόδους δυσκολίας».

Όλα τα χρήματα που συγκεντρωθούν από τη συνάντηση θα στηρίξουν το έργο του Ιδρύματος LFC και των φιλανθρωπικών του προσπαθειών.

Την περασμένη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο Σβεν Γκόραν ‘Eρικσον αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο και δεν του μένει πάνω από ένας χρόνος ζωής.

Ο 75χρονος Σουηδός τεχνικός, με θητεία σε διάφορους συλλόγους με κορυφαία στιγμή του την ανάληψη της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, σε συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο της Στοκχόλμης αποκάλυψε τα άσχημα νέα.

«Μου είπαν οι γιατροί πως στην καλύτερη περίπτωση μου μένει ένας χρόνος. Στη χειρότερη κάποιοι μήνες. Θα το παλέψω όσο μπορώ. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι», είπε.

«Δεν θέλω να παραπονιέμαι και ν’ αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ήμουν άτυχος και συνέβη σε εμένα, προτιμώ να είμαι αισιόδοξος και να μην τα παρατήσω».

Ο διάσημος Σουηδός προπονητής στην προπονητική καριέρα του κάθισε στον πάγκο των Γκέτεμποργκ, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο UEFA, αλλά και των Μπενφίκα, Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ.

Με πληροφορίες από BBC

Χωρίς τον πολύτιμο αλλά τραυματία Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ στη ρεβάνς με τον Άρη για το Κύπελλο: Εκτός συνεχίζει και ο Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: