«Μου μένει ένας χρόνος ζωής»: Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον Σβεν Γκόραν Έρικσον ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο

FILE PHOTO: Ο Σβαν Γκόραν Έρικσον την εποχή που ήταν προπονητής της εθνικής Αγγλίας. Screenshot via YouTube@ImahGoer/




Ο Σουηδός πρώην προπονητής, Σβεν Γκόραν Έρικσον, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο και, στην καλύτερη περίπτωση, του απομένει περίπου ένας χρόνος ζωής.

Ο 75χρονος Έρικσον είπε στο σουηδικό ραδιόφωνο P1: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι καλή, και όλοι υποθέτουν ότι είναι καρκίνος, και είναι. Αλλά πρέπει να το παλέψω όσο περισσότερο γίνεται.

«Ξέρω ότι στην καλύτερη περίπτωση είναι περίπου ένας χρόνος, στη χειρότερη περίπτωση ακόμη λιγότερο. Ή στην καλύτερη περίπτωση υποθέτω ακόμα περισσότερο. Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που έχω μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι. δεν μπορούν να ορίσουν μια μέρα».

Ο καρκίνος διαγνώστηκε αφού κατέρρευσε αιφνίδια, έχοντας τρέξει πέντε χιλιόμετρα την προηγούμενη μέρα. Του είπαν επίσης ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό. «Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι», είπε. «Πρέπει να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου. Μπορώ να κυκλοφορώ και να το σκέφτομαι συνέχεια και να κάθομαι σπίτι και να είμαι μίζερος και να πιστεύω ότι είμαι άτυχος και ούτω καθεξής.

«Είναι εύκολο να καταλήξεις σε αυτή τη θέση. Αλλά όχι, δείτε τις θετικές πλευρές των πραγμάτων και μην βουλιάξετε στις αντιξοότητες, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη αντιξοότητα από όλες».

Ο Έρικσον εγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν κέρδισε το Κύπελλο Uefa με την IFK Gothenburg. Ακολούθησαν επιτυχημένες περίοδοι με Μπενφίκα, Ρόμα, Φιορεντίνα και Σαμπντόρια, Λάτσιο και Εθνική Αγγλίας.

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου κατά της αθλητικής βίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: