Κατάλευκη η Νέα Υόρκη: Απίστευτο ψύχος σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιήσεις και εκκλήσεις για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας [videos]

Χιόνισε και στη Νέα Υόρκη. Μία όμοφη εικόνα… Φωτογραφία Hellas Journal




Το πολικό ψύχος από την Αρκτική συνεχίζει να σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, παρατείνοντας το τσουχτερό κρύο που οδήγησε σε ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών σε μέρη της χώρας, απειλώντας να διαταράξει περαιτέρω την καθημερινή ζωή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι οι ψυχρές ριπές ανέμου αναμένεται να ωθήσουν τις θερμοκρασίες 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν από τα Νόρθερν Ρόκις (Northern Rockies) στο Βόρειο Κάνσας και στην Αϊόβα, δοκιμάζοντας την ανθεκτικότητα των πολιτών. Χθες χιόνισε και στη Νέα Υόρκη.

Οι καταιγίδες της Αρκτικής άφησαν τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες στα βορειοδυτικά, έφεραν χιόνι στα νότια και περικύκλωσαν τα βορειοανατολικά με συνθήκες χιονοθύελλας αναγκάζοντας την αναβολή του αγώνα πλέι οφ «Pittsburgh Steelers» εναντίον «Buffalo Bills» (NFL) που φιλοξενήθηκε σε πολικές θερμοκρασίες στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Ο αγώνας αναβλήθηκε την Κυριακή.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθυ Χόκουλ, που γεννήθηκε στο Μπάφαλο, δημοσίευσε ένα βίντεο στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, που δείχνει συνθήκες σχεδόν απόλυτου λευκού.

«Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή στο Orchard Park, όπου το παιχνίδι θα είχε ξεκινήσει πριν από λίγες στιγμές», έγραψε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. «Καμία ορατότητα και επικίνδυνα δυνατοί άνεμοι».

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει ότι πυκνό χιόνι λόγω φαινομένου λίμνης θα σπρωχθεί στα βόρεια της Νέας Υόρκης από τη λίμνη Erie, προσθέτοντας στα 1 με 2 πόδια (30,4 έως 60,9 εκατοστά) χιονιού που ήδη καλύπτουν την περιοχή. Το χιόνι έπεφτε με ρυθμό 2 ίντσες (5 εκατοστά) την ώρα.

Αλλα μέρη της χώρας θα μπορούσαν να δουν τις θερμοκρασίες να πέφτουν 25 έως 40 βαθμούς κάτω από τις κανονικές, από τα Βραχώδη Ορη μέχρι την κοιλάδα του Οχάιο.

Καθώς οι θερμοκρασίες στο Τέξας έπεσαν, ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να εξοικονομήσουν οικειοθελώς ηλεκτρική ενέργεια τη Δευτέρα το πρωί λόγω του κρύου καιρού που προκάλεσε «ζήτηση ρεκόρ» για Ενέργεια.

Ενα φονικό ψύχος το 2021 άφησε εκατομμύρια Τεξανούς χωρίς ρεύμα, αλλά κρατικοί αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα εξέφρασαν εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία του δικτύου καθώς πλησίαζε το ψυχρό μέτωπο.

Η παγωμένη βροχή αναμένεται να πλήξει τμήματα των νότιων πεδιάδων και των νότιων Απαλαχίων.

Ακόμη και μέρη όπως η Φλόριδα δεν θα γλιτώσουν από ταραγμένο καιρό, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι αναμένονται βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα έως Τρίτη.

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που έπληξαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά αναφέρθηκαν επίσης στο Μίσιγκαν, τη Νέα Υόρκη, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν. Στη Νεμπράσκα, η Δημόσια Περιφέρεια Ενέργειας της Ομάχα ζήτησε από τους πελάτες να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια για να αποτρέψουν διακοπές.

Τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα επλήγησαν, επίσης. Περισσότερες από τις μισές πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο του Μπάφαλο Νιαγάρα ακυρώθηκαν. Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν επίσης στα αεροδρόμια του Σικάγο, του Ντένβερ και του Σιάτλ-Τακόμα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: