«Ήταν μια φοβερή πορεία»: Διαζύγιο, μετά από 27 χρόνια για Τάιγκερ Γουντς και Nike

File Photo US golfer Tiger Woods during the second round at the 150th Open Golf Championships in St. Andrews, Scotland, Britain, EPA/ROBERT PERRY




Ο Τάιγκερ Γουντs και ο κολοσσός αθλητικών ειδών Nike έλυσαν τη μακροχρόνια συνεργασία τους μετά από πάνω από 27 χρόνια.

Ο 15 φορές πρωταθλητής του γκολφ έχει συνδεθεί με τα προϊόντα και τον εξοπλισμό της μάρκας από τότε που έγινε επαγγελματίας το 1996.

«Οι μέρες από τότε ήταν γεμάτες με τόσες πολλές εκπληκτικές στιγμές και αναμνήσεις, αν άρχιζα να τις ονομάζω, θα μπορούσα να μιλώ για πάντα», ανακοίνωσε ο Γουντς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Nike είπε ότι ήταν τιμή να συνεργαστεί με «έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει δει ποτέ ο κόσμος» ενώ επιβεβαίωσε την είδηση στο Instagram με μια φωτογραφία του Γουντς με το εμβληματικό κόκκινο πόλο του, λέγοντας: «Ήταν μια φοβερή πορεία».

«Σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, γίναμε μάρτυρες, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, πώς ο Tiger όχι μόνο επαναπροσδιόρισε το άθλημα του γκολφ, αλλά έσπασε τα εμπόδια για όλο τον αθλητισμό», ανέφερε μια δήλωση στο BBC.

«Είμαστε ευγνώμονες που ήμασταν μέρος του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στο μέλλον».

Ο Woods, 48, υπέγραψε για πρώτη φορά ένα πενταετές συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Nike όταν έγινε επαγγελματίας ως 20 ετών το 1996.

Η συμφωνία έγινε μια από τις πιο προσοδοφόρες συνεργασίες στην ιστορία του αθλητισμού, καθώς ο Γουντς κυριάρχησε στον κόσμο του γκολφ για περισσότερο από μια δεκαετία.

Έχοντας γίνει ένας από τους πιο διάσημους αστέρες του αθλητισμού στον κόσμο, ο Γουντς υπέγραψε πολλαπλές συμφωνίες με τη Nike κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου ενός 10ετούς συμβολαίου το 2013, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ιανουάριος είναι συχνά ο μήνας που συμφωνούνται νέα συμβόλαια μεταξύ των παικτών γκολφ και των χορηγών τους.

Ο Γουντς, ο οποίος επέστρεψε στους αγώνες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους μετά από επτάμηνη αποχή λόγω τραυματισμών, δήλωσε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «τυχερός» που συνεργάστηκε με τη Nike.

Η Nike παρέμεινε πιστή στον Γουντς στο απόγειο της καριέρας του, όταν προέκυψε το σκάνδαλο γύρω από την ιδιωτική του ζωή και ο παίκτης του γκολφ παραδέχτηκε ότι ήταν άπιστος στην τότε σύζυγό του.

Καθώς μεγάλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας κατασκευής ξυριστικών λεπίδων Gillette, της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης Accenture και της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης AT&T, διέκοψαν τους δεσμούς τους με τον Woods, η Nike παρέμεινε τότε σταθερή και του πρόσφερε την «πλήρη υποστήριξή» της.

«Θα ρωτήσετε αν υπάρχει άλλο κεφάλαιο. Ναι, σίγουρα θα υπάρξει άλλο κεφάλαιο», πρόσθεσε ο αθλητής

Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για τα σχέδια του Γουντς για μελλοντική συμφωνία, ωστόσο εικασίες σχετικά με το επόμενο κεφάλαιο του Γουντς έδειξαν την εταιρεία On Running, την ελβετική μάρκα στην οποία εντάχθηκε ο μεγάλος τενίστας Ροτζερ Φέντερερ το 2019 μετά την αποχώρησή του από τη Nike. Την είδηση αυτή σχολίασε σε συνέδριο στο Ορλάντο, ο Μαρκ Μόρερ, συνδιευθύνων σύμβουλος της On Running, λέγοντας «ακούσαμε κι εμείς τις φήμες, οπότε είναι πάντα ενδιαφέρον τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Ελπίζουμε ότι ο Τάιγκερ θα βρει έναν σπουδαίο νέο συνεργάτη και δεν θα είμαστε εμείς».

Με πληροφορίες από BBC

Φραντς Μπεκενμπάουερ 1945 – 2024: Ο κομψός παίκτης με το αγέρωχο παρουσιαστικό που πρόσθεσε πολύ μυαλό στο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: