Υποστράτηγος από την Μογγολία ο νέος διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο που διόρισε ο Γκουτέρες

FILE PHOTO: Ο Υποστράτηγος Batsuuri διαδέχεται την Υποστράτηγο Ingrid Gjerde από τη Νορβηγία. photo via Facebook@Batsuuri Erdenebat




Νέο Διοικητή της UNFICYP διόρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, όπως ανακοινώθηκε χθες στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του ΓΓ, Frorencia Soto Niño, ο Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε τον Υποστράτηγο Erdenebat Batsuuri από την Μογγολία ως το νέο Διοικητή της Ειρηνευτικής Αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP).

Ο Υποστράτηγος Batsuuri διαδέχεται την Υποστράτηγο Ingrid Gjerde από τη Νορβηγία.

  • Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, ο υποστράτηγος Batsuuri υπηρέτησε μέχρι πρόσφατα ως αρχηγός του επιτελείου της Διοίκησης της μογγολικής αεροπορίας (2020-2023). Προηγουμένως ήταν ανώτερος αξιωματικός στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Μογγολίας (2017-2018), καθώς και επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Μογγολίας (2014-2017).

Έχει συμμετάσχει σε οκτώ επιχειρήσεις ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, μεταξύ άλλων στο Ιράκ, τη Σιέρα Λεόνε, το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν. Συγκεκριμένα, υπηρέτησε ως διοικητής έκτακτης αποστολής στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβερία (2010-2011) και ως διοικητής τάγματος στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Νότιο Σουδάν (2013-2014). Κατείχε επίσης τις θέσεις του Επιτελάρχη στον Νότιο Τομέα της UNMISS (2018-2019) και του Διοικητή του Τομέα της Τζούμπα (2021-2022).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΗΦ

Συναντήσεις Στιούαρτ με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και Τατάρ πριν την αναχώρηση για Νέα Υόρκη: Ενημέρωση ΣΑ για θητεία Κυανοκράνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: