Η στιγμή των πυροβολισμών μέσα στην καθολική εκκλησία της Κωνταντινούπολης: Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που κυκλοφόρησε από τουρκικά ΜΜΕ Screenshot via X




Το σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί μέσα στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία, στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφόρησε στα τουρκικά ΜΜΕ.

Η επίθεση στην εκκλησία που συνέβη το πρωί της Κυριακής στον Βαθυρύακα (Μπουγιούκντερε) στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του με τους δράστες να έχουν διαφύγει και την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Οι δύο ένοπλοι, έχοντας το πρόσωπό τους καλυμμένο με μάσκες, εισήλθαν περίπου στις 11.40 το πρωί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία και άνοιξαν πυρ.

Από τους πυροβολισμούς νεκρό έπεσε με τραύμα στο κεφάλι ένα άτομο, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των εκκλησιαζομένων. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή, με κάμερα να τους έχεις καταγράψει ενώ περπατούσαν στο δρόμο, φορώντας full face.

Ανάρτηση για την επίθεση έκανε και ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ): «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον ενός πολίτη μας κατά τη λειτουργία την εκκλησία Σάντα Μαρία, στην Κωνσταντινούπολη. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για το θέμα. Όσοι στρέφονται εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τον στόχο τους».

Και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδίκασε με ανάρτησή του την επίθεση: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση κατά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία Σάντα Μαρία στο Σαρίγερ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον CT που έχασε τη ζωή του και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς που προσπαθούν να διαταράξουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους τόπους πίστης στην πόλη μας».

Δηλώσεις και από την Ιταλία

Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε πριν από λίγο στην ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

«Εκφράζω την εγγύτητα μου προς την κοινότητα της εκκλησίας Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την τέλεση της λειτουργίας υπέστη ένοπλη επίθεση που προκάλεσε έναν νεκρό και τραυματίες», είπε ο ποντίφικας, απευθυνόμενος στους πιστούς που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, επίσης, εξέφρασε την καταδίκη της κυβέρνησης της Ρώμης για το τραγικό συμβάν και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση με την πρεσβεία και το προξενείο μας, είμαι βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα συλλάβουν τους υπεύθυνους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Παγκόσμιος σταρ της μουσικής, πρεσβευτής της Βρετανίας κατά της βίας, βιαιοπραγεί σε συνάδελφό του: Το βίντεο που τον εκθέτει και οι αντιδράσεις

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: