Η εμπλοκή των βρετανικών βάσεων με τις επιθέσεις κατά των Χούθι προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι επιθέσεις εναντίον των Χούθι της Υεμένης από βρετανικά αεροσκάφη που ξεκινούν από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι και η διαμαρτυρία έξω από τις Βάσεις και οι διεργασίες στον ΔΗΣΥ για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

Επίσης προβάλλονται η εκμετάλλευση περιουσιών στα κατεχόμενα, ο πόλεμος στη Γάζα, οι ψηλές δόσεις από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τις τράπεζες καθώς και η κοσμοσυρροή στο Τρόοδος μετά τα πρώτα χιόνια

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Προειδοποίηση Αννίτας προς τους αντάρτες» και γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι όπως δήλωσε, εκτός από δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις και δεν μπορεί αυτή η υποχρέωση να αίρεται επί προσωπικού.

Αλλού αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε επιφυλακή για την περίπτωση που συνεχισθούν οι επιθέσεις εναντίoν στρατιωτικών και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Γράφει επίσης ότι είναι ενθαρρυντικά τα νέα από την επιβεβαιωτική γεώτρηση των ENI-Total στον «Κρόνο».

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Σε μαφιόζικη μαύρη τρύπα οι ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα» προβάλλει στο κύριο θέμα μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Τ/κ πολιτικού Κουντρέτ Οζερσάι στην εφημερίδα, ο οποίος διαχώρισε τη χρήση περιουσιών από μεμονωμένα άτομα στα κατεχόμενα μετά το 1974 από την παράνομη εκμετάλλευση και πώληση περιουσιών που συνδέονται με τη μαφία και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Γράφει επίσης ότι εντείνεται το ανθρωπιστικό δράμα 100 μέρες από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Αναφέρει επίσης ότι η σταθεροποίηση είναι το καλύτερο σενάριο για τον τουρισμό.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Στο κάδρο η Κύπρος» γράφει στο κύριο θέμα ότι αφετηρία των βρετανικών επιθέσεων και έδρα υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ είναι η Κύπρος.

Αλλού αναφέρει ότι χιλιάδες έσπευσαν για να απολαύσουν τη λευκή μαγεία στο Τρόοδος με την Αστυνομία να είναι επί ποδός για ρύθμιση της πυκνής τροχαίας κίνησης. Επίσης γράφει ότι σε διάρκεια μιας εβδομάδας μειώθηκαν οι τιμές των καυσίμων, αλλά όχι στα επίπεδα που θα ανέμενε κάποιος.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «360 ευρώ τον μήνα αύξηση της δόσης του στεγαστικού δανείου» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι παρά το φρένο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι κυπριακές τράπεζες συνεχίζουν ακάθεκτες το μπαράζ των αυξήσεων.

Προβάλλει επίσης την πορεία διαμαρτυρίας έξω από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι με ισχυρά, όπως γράφει, μηνύματα όσον αφορά τον αγώνα να καταστεί η Κύπρος γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας των λαών.

Σε άλλη είδηση, προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου ο οποίος είπε ότι η διχοτόμηση απειλεί το μέλλον της πατρίδας και του λαού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Στις Βρυξέλλες ο Μάκης Κεραυνός για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN: Στο τραπέζι οι συνέπειες των τιμών ενέργειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: