Η αλήθεια είναι μία και δεν νοθεύεται: Ο αληθινός Ερντογάν είναι αυτός, που ομιλεί για “Γαλάζια Πατρίδα”, από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα… (video)

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον ισλαμιστή Διευθυντή της ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν (Δ). Φωτογραφία Turkish Presidency via AA




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Δεν γνωρίζω πως ανέλυσαν τις δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά, η αλήθεια είναι, πως ομιλούν από μόνες τους.

Εδώ και χρόνια δεν «αγοράζω» τους ισχυρισμούς των ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας, ότι δήθεν ο Τούρκος πρόεδρος καθυβρίζει, απειλεί και εκβιάζει, δεξιά και αριστερά, για «εσωτερικούς λόγους».

Όσοι έμειναν σε αυτό το αφήγημα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Διότι ο Ερντογάν έχει πείσει όσους δεν βλέπουν με παρωπίδες την εξωτερική πολιτική, πως οι βλέψεις του στοχεύουν στο εξωτερικό, όχι στο εσωτερικό. Και στοχεύει όχι μόνο την Κύπρο.

Στο εσωτερικό δεν έχει πρόβλημα. Άλλωστε δεν χρειάζεται να κερδίζει εκλογές με τον γνωστό δημοκρατικό τρόπο. Τη νοθεία την ανέδειξε σε επιστήμη. Το γεγονός ότι στις τελευταίες προεδρικές εκλογές δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες, δεν σημαίνει τίποτα.

Όσο ζει ο Ερντογάν θα είναι πρόεδρος, ακόμα και αν δεν μπορεί να σηκωθεί από την καρέκλα. Είναι ο ηγέτης ενός διεφθαρμένου συστήματος, που θρέφεται από το ισλαμικό κράτος. Έτσι για να μην αυτοκοροϊδευόμαστε.

  • Ο Ερντογάν, λοιπόν, είπε κάποιες κουβέντες χθες, στις οποίες πρέπει να σταθούμε και να τις αναλύσουμε ψυχρά. Και έχει σημασία που έγιναν αυτές οι δηλώσεις.
  • Επέλεξε την 97η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της γνωστής ΜΙΤ, για να ξαναθυμίσει στην ελληνική πολιτική ηγεσία και στον ελληνικό λαό, ότι είναι ισχυρή η βούληση της Τουρκίας να προστατεύσει την παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα» από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά τους σεισμούς είχε …«ξεχάσει» την παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα», αλλά οι πολλοί δεν τον πιστέψαμε. Είμαι ένας εξ αυτών που υποστηρίξαμε ότι θα ξεσπάσει αν νοιώσει πως πρέπει να ταπεινωθεί στους Αμερικανούς, ειδικά για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16.

Υποστηρίξαμε ακόμα ότι αν νομίσει πως τον …εξαπάτησε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δεν θα κατηγορήσει μόνο την Αμερική και το Ισραήλ, αλλά θα θυμηθεί και την εξαιρετική ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Λόγω εκείνης της ομιλίας, ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει με στόμφο ότι δεν αναγνώριζε τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Είχε πει και άλλα πολλά τα οποία κατάπιε για να φτάσουμε στην επίσκεψη του στην Ελλάδα και τους ψεύτικους ύμνους του για τη χώρα μας. Θυμήθηκε ότι είμαστε …γείτονες του!

Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε, λοιπόν, μας θύμισε τον παλιό κακό Ερντογάν. Ήταν σαρωτικός και ασυγκράτητος. Στην ομιλία του με την ευκαιρία της 97ης επετείου από την ίδρυση της ΜΙΤ -επαναλαμβάνω ότι έχει σημασία ότι μιλούσε στο συγκεκριμένο ακροατήριο- τόνισε τα εξής:

«Όπως και στο παρελθόν, δεν ενεργούμε υπολογίζοντας το τι θα πουν οι άλλοι. Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, κάθε πολιτική που εφαρμόζουμε λαμβάνεται με άξονα την Τουρκία. Επιδιώκουμε να κάνουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα του έθνους μας, ό,τι χρειάζεται η Τουρκία, ανεξάρτητα από το τι θα πουν οι άλλοι».

Οι άλλοι είναι οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί, οι Έλληνες και οι Αρμένιοι, όπως θα δούμε παρακάτω. Διότι στο ξέσπασμα του παραδέχθηκε ότι η Τουρκία αναμείχθηκε στο νέο έγκλημα εναντίον των Αρμενίων. Ας δούμε τι δήλωσε:

«Υπερασπιζόμαστε θαρραλέα τα συμφέροντα του έθνους μας κάνοντας τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή, τόσο στη διπλωματία όσο και σε στρατιωτικό πεδίο.

Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις μας στο βόρειο Ιράκ είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ μαζί με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια κατοχής, είναι ένα παράδειγμα. Η υποστήριξή μας στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, με την οποία μας συνδέουν πανάρχαιοι δεσμοί, είναι ένα από αυτά.

Η ισχυρή βούλησή μας να προστατεύσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” μας από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από αυτά (σ.σ.: τα παραδείγματα). Τα παραδείγματα αυτά μπορούν να αυξηθούν. Όπως καμία επιτυχία δεν είναι τυχαία, έτσι και κανένα από τα επιτεύγματα της χώρας μας σε διάφορους τομείς δεν ήταν τυχαίο».

Σημείωσα παραπάνω ότι ήταν πάνω απ’ όλα ασυγκράτητος σε αυτή την ομιλία προς τους Τούρκους πράκτορες, τους οποίους βεβαίως εκθείασε για τα …επιτεύγματά τους εναντίον της ισραηλινής Μοσάντ. Και όταν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, κάτι μεταξύ βοναπαρτισμού και νεοσουλτανισμού, εκφράζει «ζωντανά» τις πραγματικές του σκέψεις.

Οπότε, όσα είπε για τη «Γαλάζια Πατρίδα» δεν είναι κουβέντες του καφενέ, όπως θα προσπαθήσουν να μας πείσουν τα μέλη των Ελίτ, αλλά αυτά που πιστεύει. Κατά τη γνώμη μου, ο Ερντογάν προσπαθεί να μας πει και κάτι άλλο: ότι η επιβολή της παράνομης «Γαλάζιας Πατρίδας» θα μπορούσε να επιτευχθεί με απειλές και εκβιασμούς, όχι αναγκαστικά με πόλεμο.

Όπως σημειώνω πάντα, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολιτικός, που θα παραχωρήσει έστω και μία σπιθαμή ελληνικού εδάφους.

Γνωρίζω ότι το παραπάνω αφήγημα είναι προσφιλέστατο για την ελληνική ακροδεξιά, ιδιαίτερα του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, διότι οι υπόλοιποι είναι προς το παρόν ερασιτέχνες. Υποστηρίζουν πως θα ξεπουληθεί η ελληνική κυριαρχία στον Ερντογάν. Αστεία πράγματα…

Όμως, από την άλλη πλευρά, κακώς-κάκιστα ένα κομμάτι της ελληνικής πολιτικής σκηνής δείχνει να νομίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος άλλαξε. Δεν άλλαξε, ούτε πρόκειται να αλλάξει. Ο πραγματικός Ερντογάν είναι αυτός ο προς των σεισμών. Ο αληθινός Ερντογάν είναι αυτός που εκφώνησε την ομιλία στα μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το άγριο κυνηγητό εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ έχει ημερομηνία λήξης: Απορίας άξιο ότι δεν προσπάθησαν ακόμα να εμπλέξουν την Ελλάδα και την Κύπρο (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: