Αισιοδοξία για την Έμα Στόουν και τις υποψηφιότητες σε μικρότερες κατηγορίες: Oι εκτιμήσεις για τα Όσκαρ που διεκδικεί το «Poor Things» [βίντεο]

Φωτογραφία από την ταινία «Poor Things». Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Έχει λιγότερες υποψηφιότητες γιατί έχει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, που έχει κερδίσει τις περισσότερες βραβεύσεις μέχρι στιγμής.

Όμως ποτέ στα Όσκαρ δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να πούμε προκαταβολικά αν μια ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες ή με την περισσότερη συζήτηση γύρω από το όνομά της θα είναι αυτή η οποία θα κερδίσει τα περισσότερα βραβεία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε.

Πάντως, είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις μικρότερες κατηγορίες, όπως και για την Έμα Στόουν (…)», επισήμανε ο κινηματογραφικός συντάκτης της ΕΡΤ Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να σαρώσει τα Όσκαρ ο Γιώργος Λάνθιμος με το “Poor Things“, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των βραβείων.

Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες των Όσκαρ ανακοινώθηκαν και η ταινία διεκδικεί βραβεία σε συνολικά 11 κατηγορίες. Πρώτο έρχεται το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν με 13 υποψηφιότητες.

Το “Poor Things” διεκδικεί τα βραβεία σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, Α’ γυνακείου ρόλου, μουσικής και διασκευασμένου σεναρίου.




Ο κινηματογραφικός συντάκτης της ΕΡΤ, πρόσθεσε ακόμη, σχετικά:

«Η Έμα Στόουν έχει κερδίσει αρκετές βραβεύσεις γι’ αυτό το ρόλο και είναι ένας ρόλος ο οποίος σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή στην καριέρα της, κάτι πολύ πιο τολμηρό και πολύ έξω από τη νόρμα, η οποία της έδινε και μια ασφάλεια.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει πετύχει ο Λάνθιμος είναι πραγματικά καταπληκτικό. Καταρχάς σπάει το δικό του ρεκόρ, διότι είχε και με την «Ευνοούμενη» πολλές υποψηφιότητες.

Είχε μια τότε, κι έχει κερδίσει τώρα 11 υποψηφιότητες και αυτό είναι από μόνο του μια προσωπική μεγάλη νίκη.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας σκηνοθέτης που μέσα σε λιγότερο από 12 χρόνια έχει δείξει ότι έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή – και όχι αδικαιολόγητα».

Η 96η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 10 Μαρτίου, και αποκτά πλέον αδιαμφισβήτητα ελληνικό χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η μάχη των Οσκαρ: Εντεκα υποψηφιότητες για το Poor Things του Λάνθιμου, 13 για τον Oppenheimer του Νόλαν* Αναλυτικά η λίστα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: