Αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων το ντέρμπι στη Λεμεσό μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ: Απαράδεκτα τα επεισόδια, λέει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

File Photo ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης




Δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι στη Λεμεσό μεταξύ Απόλλων και ΑΕΛ για τον β’ γύρο του Κυπέλλου Κύπρου με τον διαιτητή του αγώνα Srdan Jovanovic να αποφασίζει τη μη διεξαγωγή του αγώνα αφότου η Αστυνομία τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Και αυτό γιατί λίγο πριν από τη σέντρα, οπαδοί και των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ νωρίτερα έξω από το γήπεδο και σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, «κατά την πορεία των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων προς το γήπεδο, μερίδα οπαδών του Απόλλωνα κινήθηκε προς την πλευρά των οπαδών της ΑΕΛ στον δρόμο, στη δυτική πλευρά του γηπέδου και από απόσταση οι οπαδοί του Απόλλωνα έριξαν βεγγαλικά προς το μέρος των οπαδών της ΑΕΛ».

Η Αστυνομία παρενέβη με το αντιοχλαγωγικό όχημα «Αίαντας» και οι οπαδοί του Απόλλωνα αποχώρησαν χωρίς να υπάρξουν ζημιές ή τραυματισμοί.

Πλέον η τύχη του αγώνα αναμένεται να κριθεί στη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ.

Να σημειωθεί ότι ο σημερινός αγώνας ήταν μαζί με τον αυριανό αγώνα μεταξύ Εθνικού και Άρη στο Δασάκι οι τελευταίοι πριν από την έναρξη της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων που έχει αποφασίσει η ΚΟΠ μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

«Τα επεισόδια δεν μπορεί να συνεχιστούν» 

Συγκεκριμένη σύσταση προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και συγκεκριμένη οδηγία προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, είπε ότι έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με τα επεισόδια στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι όλα αυτά είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν αν συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, προσερχόμενος στην αίθουσα για την τελετή Εθνικών Βραβείων Αθλητισμού, και ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τα νέα επεισόδια στη Λεμεσό πριν από τον αγώνα μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ, την ώρα που έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα από την Αστυνομία, ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μίλησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Είπε ότι δόθηκε «συγκεκριμένη σύσταση προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, συγκεκριμένη οδηγία προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης».

«Όλα αυτά που έβλεπα πριν έρθω εδώ είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να συνεχιστούν», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Τρία παιδιά εντοπίστηκαν λιπόθυμα σε επιχείρηση διάσωσης 56 μεταναστών με ξύλινη βάρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: