Το ChatGPT κέντρισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την τεχνητή νοημοσύνη* Παρά τη δυσπιστία, αύξησαν κατά 270% τις αναζητήσεις στο Google

File Photo by Matheus Bertelli /Pexels




Οι αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης αυξήθηκαν κατά 270% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ σε επίπεδο δεκαετίες η αύξηση του ενδιαφέροντος έφτασε το 1000%.

Τα στοιχεία της σχετικής έρευνας παρουσίασε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου GES2023 η Ευγενία Μπόζου, επικεφαλής Κυβερνητικών Υποθέσεων και Δημόσιας Πολιτικής της Google Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, ανοίγοντας τη συζήτηση που είχε με τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Πληροφορικής & Καινοτομίας και Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας Δεδομένων των ΗΠΑ, Ντάνιελ Κάστρο (Daniel Castro), για τις στρατηγικές που αφορούν το ρυθμιστικό περιβάλλον για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αναζητήσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη και παρόλο που η Google ενσωματώνει την Τεχνητή Νοημοσύνη στα εργαλεία και τις υπηρεσίες της, τα τελευταία δέκα χρόνια, το ενδιαφέρον συνεχίζει και αυξάνεται», καθώς «μπαίνουμε σε μία νέα κρίσιμη περίοδο και οι επιλογές που θα κάνουμε σήμερα -είτε είμαστε κυβερνήσεις, είτε βιομηχανία, είτε κοινωνία των πολιτών – θα διαμορφώσουν την πορεία προς μέλλον», είπε κ. Μπόζου, σημειώνοντας ότι «στην Google λέμε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική για να μην τη ρυθμίσεις και παραείναι σημαντική για να μην τη ρυθμίσεις σωστά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον περασμένο μήνα, έρευνα του ομίλου Adecco που στόχο έχει να φέρει στο προσκήνιο τη σημασία του AI στην εργασία, διαπίστωσε ότι λιγότεροι από τους μισούς Ελληνες εργαζομένους αξιοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία τους με την καθοδήγηση μάλιστα των εργοδοτών τους, ενώ στο γενικό σύνολο των χωρών που οι εργαζόμενοι αξιοποιούν το GenAI στη χώρα μας είναι σημαντικά λιγότεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Μάλιστα το 46% δηλώνει πως ακόμη δεν εμπιστεύεται την αξιοπιστία των εργαλείων AI για τις επαγγελματικές του απαιτήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαίνεται η διαμάχη των παλαιοανθρωπολόγων σε όλο τον κόσμο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο: Το μέγεθος ή «καλωδίωση» μετράνε; Θα διαρκέσει δεκαετίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: