Θα μπορούσαν και καλύτερα: Η βαθμολογική συγκομιδή των Κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις [βίντεο]

Στιγμιότυπο από ευρωπαϊκό αγώνα του ΑΠΟΕΛ στη Σουηδία. EPA/Fredrik Sandberg/TT SWEDEN OUT




Μετά και την ήττα- αποκλεισμό του Άρη Λεμεσού, η Κύπρος έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έτσι παρέμεινε στην 22η θέση με 22.100 βαθμούς, χωρίς φυσικά να έχει φέτος τη δυνατότητα για να ανέβει παραπάνω στην κατάταξη.

Η συνολική φετινή βαθμολογική συγκομιδή των τεσσάρων ομάδων (Άρης Λεμεσού, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας) που αγωνίστηκαν στα Κύπελλα Ευρώπης ανέρχεται στους 3.750 βαθμούς.

Τι έκαναν φέτος όμως, συνολικά, οι τέσσερις ομάδες της Κύπρου στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gazzetta Κύπρου ο απολογισμός έχει ως εξής:

Άρης Λεμεσού

Οι πρωταθλητές Κύπρου, άρχισαν την ευρωπαϊκή τους πορεία από το β προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου διέσυραν με δυο επιβλητικές νίκες την Μπάτε Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία (6-2 εντός και 5-3 εκτός).

Στη συνέχεια, τα «βρήκαν σκούρα» κόντρα στη Ρακόφ από την Πολωνία και αποχαιρέτησαν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με δυο ήττες (1-2 εκτός και 0-1 εντός).

Ωστόσο, στο Γιουρόπα Λιγκ, παρά την ήττα με 1-2 στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, έκαναν μια εκπληκτική εμφάνιση και διέσυραν με 6-2 τους Σλοβάκους στη ρεβάνς.

Στους ομίλους, συγκέντρωσαν τέσσερις βαθμούς, μετά από την σπουδαία νίκη εντός με 2-1 κόντρα στους Ρέιντζερς και την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στους Σκωτσέζους.

Σύνολο βαθμών: 1500 (500 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, 250 στα προκριματικά του Γιουρόπα και 750 στους ομίλους της διοργάνωσης).

 

Ομόνοια

Η ομάδα της Λευκωσίας δεν κατάφερε να επαναλάβει επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων με είσοδο σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είπε νωρίς «αντίο», έχοντας καταφέρει να πανηγυρίσει μια πρόκριση σε βάρος της Καμπάλα.

Οι πράσινοι επιβλήθηκαν 3-2 εκτός και 4-1 εντός των Αζέρων αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Παρά τη νίκη 1-0 επί της Μίντιλαντ στην Κύπρο, στη ρεβάνς διασύρθηκε με 1-5 από τους Δανούς και αποχαιρέτησε το Κόνφερενς Λιγκ από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Σύνολο βαθμών: 750 (από τις τρεις νίκες στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ).

ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία εντυπωσιακά, καθώς πέτυχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο δεύτερο και στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Αρχικά, επικράτησε 2-1 εντός και εκτός κόντρα στη Βοϊβοντίνα, από τη Σερβία, ενώ στον επόμενο γύρο υπέταξε την Ντίλα Γκιόρι από τη Γεωργία με 0-2 εκτός και 1-0 εντός έδρας.

Ωστόσο, οι γαλαζοκίτρινοι λύγισαν στον επόμενο γύρο καθώς ηττήθηκαν με 1-2 από τη Γάνδη στο ΓΣΠ και 0-1 στο Βέλγιο. Έτσι, με συνολικό σκορ 1-3 αποκλείστηκαν στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Σύνολο βαθμών: 1000 (από τις τέσσερις νίκες στον δεύτερο και τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ).

ΑΕΚ Λάρνακας

Όπως και οι ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, η ΑΕΚ Λάρνακας ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον δεύτερο γύρο Αρχικά, επιβλήθηκε 3-2 της Τορπέντο Ζοντίνο από τη Λευκορωσία εκτός έδρας και στη συνέχεια ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός.

Ωστόσο, η ομάδα της Λάρνακας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μακάμπι Τελ Α Βιβ στον τρίτο προκριματικό γύρο, καθώς ηττήθηκε 0-1 στο Ισραήλ, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Βαθμοί: 250 (από τις δυο ισοπαλίες κόντρα σε Τορπέντο και Μακάμπι) και 250 (από τη νίκη κόντρα στους Λευκορώσους εκτός έδρας)
Σύνολο βαθμών: 500

Τι σημαίνει η τωρινή θέση της Κύπρου στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ για τη σεζόν 2024-25 (αν δεν αλλάξει κάτι η ΟΥΕΦΑ στο προσεχές διάστημα)

-Πρωταθλητής στον δεύτερο προκριματικό του Champions League

-Ο Κυπελλούχος ή ο 2ος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League

-3ος και 4ος στον δεύτερο προκριματικό του Conference League

ΠΗΓΗ: Gazzetta Kύπρου

Τζιρόνα, η «ομάδα- παλιατζίδικο» που διασύρει τα μεγαθήρια της La Liga: Η μεταμόρφωση της «μικρής αδελφής» της Σίτι με «μαγικό ζωμό» τα λεφτά του Άμπου Ντάμπι [βίντεο]

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: