Πέντε συλλήψεις στη Γαλλία για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης: Σε ισχύ ο συναγερμός για τρομοκρατική απειλή

File photo Αστυνομικοί στο Παρίσι, Γαλλία. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στην ανατολική Γαλλία και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας για συγκρότηση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

  • Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι πέντε έχουν τεθεί υπό κράτηση, χωρίς να διευκρινίσει ποιες κατηγορίες τους αποδίδονται.

Πάντα σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην περιφέρεια του Μερτ-ε-Μοζέλ, στο Νανσί και στις κοντινές κοινότητες Βαντέβρ-λε-Νανσί και Τουλ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν είχε καλέσει τις τοπικές αρχές να είναι σε επαγρύπνηση ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, λόγω «του πολύ υψηλού κινδύνου τρομοκρατικής απειλής».

Οι γαλλικές αρχές έχουν ενεργοποιήσει από τον Οκτώβριο τον συναγερμό για πιθανή τρομοκρατική απειλή, μετά τη δολοφονία του Ντομινίκ Μπερνάρ, καθηγητή γαλλικής γλώσσας στο λύκειο του Αράς, από έναν ριζοσπαστικοποικημένο πρώην μαθητή του.

Η ενεργοποίηση αυτή του συναγερμού οφείλεται και στο διεθνές πλαίσιο, λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, France

WSJ: Πώς το «δεξί χέρι» του Πούτιν, ο πρώην κατάσκοπος Πατρούσεφ, εξόντωσε τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: