Όταν δεν “διευθέτησαν” το Κυπριακό ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Δημήτρης Χριστόφιας, δεν θα το λύσει κανένας: Αλλά ο κ. Αβέρωφ λέει τα δικά του…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Καλούσα τις προάλλες, κάποιον που αγαπά, τέλος πάντων, τον τέως πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, να του μιλήσει και να τον πείσει να σταματήσει να εκτίθεται.

Μετά τη δήλωση-ατόπημα για τη διαφθορά που σαρώνει τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο της Κύπρου, ο κ. Νεοφύτου στράφηκε στο προσφιλές του θέμα του Κυπριακού.

Η νέα βαθυστόχαστη ανακοίνωση-ανάλυση, γράφτηκε(;) από ένα πολίτη που τα τελευταία 20-23 χρόνια και βάλε, είναι μέλος του συστήματος.

Το κόμμα του κυβέρνησε την Κύπρο για δέκα χρόνια με τον Νίκο Αναστασιάδη και άλλα δέκα με τον Γλαύκο Κληρίδη. Και οι δύο ήταν υποστηρικτές του φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν. Και οι δύο, πιστεύω, ήθελαν πραγματικά να λύσουν το Κυπριακό, ακόμα και με οδυνηρές υποχωρήσεις.

Απέτυχαν οικτρά. Ειδικά ο κ. Κληρίδης, που πρόβλεψε την καταστροφή της Μεγαλονήσου εάν οι πολίτες δεν ψήφιζαν το κατάπτυστο κείμενο του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκεί και βγάζει τη .γλώσσα σε όσους ήθελαν τη διάλυση τους. Το κυπριακό κράτος παρά λίγο να καταρρεύσει εκ των έσω, με τα Μνημόνια, τα οποία επιβλήθηκαν από την διεφθαρμένη Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Άντεξε…

Και έρχεται τώρα ο ηττημένος Αβέρωφ Νεοφύτου να ζητήσει από τους Ελληνοκύπριους πολίτες να “αυτοκτονήσουν”. Βεβαίως δεν θα του κάνουν τη χάρη και θα προστατέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ζητά ο αθεόφοβος από το σημερινό Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο κυριολεκτικά μισεί επειδή τον νίκησε στις προεδρικές εκλογές, να λύσει άρον-άρον και όπως-όπως το Κυπριακό. Και τι θα συμβεί αν τον ακούσει; Θα τον βρίζουν όλοι εν χορώ ότι πρόδωσε το νησί.

“Πρόεδρε Νίκο Χριστοδουλίδη σημειώνει ο μικρός Αβέρωφ- κατανοώ τη δυσχερή θέση σου. Από τη μια έχεις μια ευκαιρία-ίσως μικρή, το αναγνωρίζω- για μια τελευταία προσπάθεια να είσαι ο Πρόεδρος της Λύσης. Από την άλλη, αντιμετωπίζεις τον εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο να έχεις το θλιβερό προνόμιο να είσαι ο πρόεδρος της καταραμένης διχοτόμησης. Το status quo όπως το ζήσαμε εδώ και δεκαετίες οδηγεί στο απευκταίο τέλος”.

Και συνεχίζει με το …κερασάκι: Αν επιδείξεις ηγετικότητα και πολιτικό θάρρος με πραγματικά δείγματα γραφής για την σωτηρία του τόπου, θα με βρεις δίπλα σου”.

Για να του δώσει την κλωτσιά να πέσει στον γκρεμό, φυσικά…

ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ να του λέω ότι και οι νεκροί έχουν φωνή…

Διαβάστε: Ο (κουτο)πονηρός τέως πρόεδρος του δεξιού ΔΗΣΥ καλεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να “αυτοκτονησει”: «Αρχή για λύση ή αρχή του τέλους της Κύπρου», κ. Αβέρωφ Νεοφύτου;

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ… Συνεχίζουμε να κρατάμε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα ρατσιστικά επεισόδια στη Λεμεσό και τη Χλώρακα. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο υπόκοσμος έχει μεγαλύτερη ισχύ. Κρίμα αγαπητέ κύριε Πρόεδρε…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Επειδή οι πομπώδεις δηλώσεις για πάταξη της διαφθοράς δεν συνοδεύονται από πράξεις… Το διεφθαρμένο σύστημα έχει σκάσει από τα γέλια. Διότι δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένας που θα του κόψει το βήχα.

Τι δεν καταλαβαίνω… Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κύπρου δεν έχει τη δύναμη να επιβληθεί στο Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία; Μα είναι δυνατό; Αυτόν ψήφισε ο λαός, όχι τον κ. Σαββίδη, τον κ. Αγγελίδη και την αστυνομική ηγεσία. Διορισμένοι είναι όλοι αυτοί. Δεν γίνεται να μην έχουν κάνει απόλυτως τίποτα για τη πάταξη της διαφθοράς και να παραμένουν στη θέση τους.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα: Ο λαός δεν φορτώθηκε δισεκατομμύρια για να σωθούν οι τραπεζίτες; Ο εκλεγμένος Πρόεδρος δεν έχει γνώμη για το μείζον αυτό θέμα;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Πολλά σύννεφα, ακούω, ότι μαζεύονται πάνω από την Κυπριακή Βουλή και τα γραφεία του ΔΗΣΥ. Διότι “όποιος/όποια λειτουργεί δύο εκκλησιές, της μιας γελά της”. Όσες ικανότητες και αν έχει ένας ανθρωπος, δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα επικεφαλής ενός Θεσμού και ενός (προβληματικού) κόμματος και να περιμένει να τα καταφέρει. Βιονική δεν είναι σίγουρα η κ. Αννίτα Δημητρίου. Τα σύννεφα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις δύο προεδρίες που κατέχει. Θα κληθεί να πάρει αποφάσεις που θα επηρεάσουν βαθύτατα και τους δύο τίτλους που διαθέτει…

Διαβάστε: Ο τραγικός κ. Αβέρωφ… Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για τη διαφθορά που σαρώνει την Κύπρο… Που ζούσε άραγε; Επίσης ξεχνά ότι οι νεκροί έχουν φωνή…

Βρε βρε τον κ. Αβέρωφ… Εκβιάζει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για να δεχθεί την “πολιτική ισότητα” που τελειώνει για πάντα την Κύπρο… Το «πουκάμισο το αδειανό»!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: