Ο Λεμπρόν Τζέιμς ξεσπά για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ: Πάντα επιστρέφουμε στο ίδιο σημείο δηλώνει για το τελευταίο φονικό στο Λoς Αντζελες -Εχει γίνει ευκολότερο καταγγέλλει το αστέρι του NBA [video]

LeBron James wikimedia.org




Ο αστέρας του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς, που αναμένεται στους ημιτελικούς του νέου Κυπέλλου ΝΒΑ την Πέμπτη, αποδοκίμασε για άλλη μια φορά την «ηλίθιο» κατάσταση των πυροβόλων όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον πυροβολισμό που σημειώθηκε στο Λας Βέγκας την Τετάρτη.

«Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους. Αυτό απηχεί αυτό για το οποίο έχω ήδη μιλήσει, για τα όπλα στην Αμερική, είναι ένα θέμα που απαιτεί πολύ μεγαλύτερη συζήτηση… Πάντα επιστρέφουμε στην ίδια ιστορία, στις ίδιες συζητήσεις κάθε φορά. Κάθε φορά που συμβαίνει και συνεχίζει να συμβαίνει», υπογράμμισε ο σταρ μπασκετμπολίστας των Λος Άντζελες Λέικερς σε συνέντευξη Τύπου.

Τετάρτη, μεσημέρι, ένας σκοπευτής άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, τρία χιλιόμετρα δυτικά της αρένας T-Mobile όπου τέσσερις ομάδες του ΝΒΑ έφτασαν την ίδια ημέρα για να προετοιμαστούν για το final-4 του Κύπελλο NBA. Ο φερόμενος ως δράστης του πυροβολισμού πέθανε.

«Ο τρόπος που αποκτάς ένα όπλο, το να μπορείς να το επαναλαμβάνεις, τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά… Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, είναι γελοίο. Το να συνεχίζεται να χάνονται αθώες ζωές δεν έχει νόημα, στις πανεπιστημιουπόλεις, στα σχολεία, στα καταστήματα, στους κινηματογράφους, είναι γελοίο. Εχει γίνει ακόμη πιο εύκολη η απόκτηση όπλου  είναι ανόητο», πρόσθεσε ο Τζέιμς (38 ετών), ο οποίος είχε ήδη εκφράσει επανειλημμένα θέσεις κατά τη μακρά σταδιοδρομία του.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Η βραχογραφία του Μίθρα του Ταυροκτόνου στην Ξάνθη και τα μυστήρια με τις ρωμαϊκές λεγεώνες: Πως η λατρεία του αρχαίου περσικού θεού συνδέεται με τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: