Mυστήριο με δυο Τούρκους που συνελήφθησαν για οπλοκατοχή σε πολυτελή βίλα στα Χανιά: Είχαν ζητήσει άσυλο περνώντας από τον Έβρο

FILE PHOTO: Περιπολικά της αστυνομίας κατά την διάρκεια επιχείρησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Δύο άνδρες τουρκικής υπηκοότητας, 22 και 27 ετών, συνέλαβε η αστυνομία στα Χανιά για οπλοκατοχή.

Η σύλληψή τους έγινε τη Δευτέρα 19-2-2024, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε, εντοπίστηκαν ένα όπλο και 15 φυσίγγια. Την προανάκριση διενεργεί η Υ.Α Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στην υπόθεση ενεπλάκησαν και αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν θέσει υπό επιτήρηση τους νεαρούς Τούρκους.

  •  Η σύλληψη τους έγινε σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα όπου είχαν καταλύσει, στην παραλία Τερσανάς, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Χανίων.

Στο εσωτερικό της οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, καθώς και 15 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Κατασχέθηκε επίσης μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (εξαϋδροκανναβινόλη).

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Αυτή την ώρα κρατούνται στην Ασφάλεια Χανίων Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και άλλα αντικείμενα – πειστήρια από το σπίτι, τα οποία ερευνώνται καθώς και ένα αυτοκίνητο Porsche Cayenne το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

  • Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να ήρθαν στη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, διασχίζοντας τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο.

Υπέβαλαν την ίδια ημέρα αίτημα ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς στην Τουρκία.

  • Οι νεαροί τέθηκαν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το μεσημέρι της Δευτέρας αποφασίστηκε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι δύο συλληφθέντες να έχουν ανάμειξη σε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ kathimerini.gr

Αποχώρησαν από το Σύνταγμα οι αγρότες: Και τώρα τί; Νέο ραντεβού στα μπλόκα για αποφάσεις [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: