Η ομίχλη σκέπασε το Νέο Δελχί: Προβλήματα στις πτήσεις και τα δρομολόγια τρένων στην πρωτεύουσα της Ινδίας

Indian people pass a checkpoint as the city is engulfed in heavy smog at Rajpath, in New Delhi, India, 02 November 2023. EPA, RAJAT GUPTA




Προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα το πρωί στις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων στην πρωτεύουσα της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, καθώς πυκνή ομίχλη κάλυψε την περιοχή, περιορίζοντας την ορατότητα σε μόλις 50 μέτρα σε ορισμένες περιοχές.

«Πολύ πυκνή ομίχλη» παρατηρήθηκε στην πόλη, όπου η θερμοκρασία ήταν μόλις 9 βαθμοί Κελσίου, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να παρατηρηθεί «πυκνή έως πολύ πυκνή» ομίχλη τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας σε κάποιες περιοχές έως και αύριο, Τετάρτη.

Η «πυκνή ομίχλη» περιέχει αιωρούμενα σωματίδια και άλλους ρύπους, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, που προειδοποίησε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην υγεία των 20 εκατ. κατοίκων της πόλης.

Ο δείκτης ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα στο Νέο Δελχί διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί στο 376, που χαρακτηρίζεται «πολύ κακός», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κεντρικού Συμβουλίου Ελέγχου της Ρύπανσης. Καλό επίπεδο θεωρείται μια τιμή από 0 έως 50.

Λόγω της πυκνής ομίχλης σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε τουλάχιστον 30 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν ή να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της ινδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Επηρεάστηκαν επίσης περίπου 14 τρένα που πραγματοποιούσαν δρομολόγια στη Βόρεια Ινδία, όπως μετέδωσε το ANI.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέο Δελχί, Ινδία

Η Ουκρανία μεταφέρει τον πόλεμο στην Κριμαία: Υποστηρίζει ότι μαχητικά της αεροπορίας της κατέστρεψαν αποβατικό σκάφος της Ρωσίας στο λιμάνι Φεοντόσια

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: