Η ισλαμική μαντίλα είναι μηχανισμός υποταγής: Δεν είναι στοιχείο ελευθερίας, τόνισε ο Κώστας Μαυρίδης καταγγέλλοντας την πολιτική της Ε.Ε. και τη χρηματοδότηση σχετικής εκστρατείας

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης απευθύνεται στον επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Ζόζεπ Μπορέλ. Φωτογραφία από βίντεο του Ευρωκοινοωβουλίου




Σε συνέδριο με τίτλο «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία: ο ρόλος της ιρανικής διασποράς για ένα  ελεύθερο και δημοκρατικό Ιράν», συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) ως ένας εκ των ομιλητών.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από τον Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπρόεδρο, Fabio Massimo Castaldo (Ιταλός) και θέμα της ομιλίας του κ. Μαυρίδη ήταν «Ο ρόλος της ΕΕ για στήριξη της κοινωνίας των πολιτών στο Ιράν».

Ο κ. Μαυρίδης απευθύνθηκε αρχικά στους  παρευρισκόμενους εκπροσώπους της ιρανικής διασποράς τους οποίους καλωσόρισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζοντας τους τα εξής:

«Η θαρραλέα δράση και στάση σας καταδεικνύει ότι η ιρανική διασπορά εντός της ΕΕ, αγωνίζεται ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς στο Ιράν και δεν υποτάχθηκε στο φόβο, στην θεοκρατική προπαγάνδα ή στις απειλές του καθεστώτος για προώθηση των δικών του σκοτεινών επιδιώξεων, όπως συμβαίνει με άλλα καθεστώτα που χρησιμοποιούν την διασπορά εις βάρος των αξιών της ΕΕ».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρίδης παρέθεσε τη θέση του Ευρωκοινοβουλίου, μέσα από τα ψηφίσματα του, στα οποία καταδικάζεται η βάναυση συμπεριφορά του ιρανικού καθεστώτος ιδιαίτερα εις βάρος των γυναικών και κοριτσιών και ζητείται να οδηγηθούν οι ένοχοι στην δικαιοσύνη.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει την επιβολή κυρώσεων και την συμπερίληψη των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» του Ιράν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων ενώ παράλληλα ζητά την στήριξη σε οργανώσεις των πολιτών που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός Ιράν.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής έκανε ειδική αναφορά στην εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μαντίλας (χιτζάμπ) από τέτοια καθεστώτα ως συστημικού μηχανισμού υποταγής και χαρακτήρισε ως «παράδοξη την στάση της ΕΕ η οποία σε μια στρεβλωμένη προσέγγιση είχε χρηματοδοτήσει εκστρατεία εντός της ΕΕ αναδεικνύοντας την μουσουλμανική μαντίλα ως στοιχείο ελευθερίας».

«Δυστυχώς», συνέχισε ο κ. Μαυρίδης, «τέτοιες στρεβλωμένες απόψεις από μερικούς πολιτικά μύωπες εντός της ΕΕ υπονομεύουν τις αξίες των φιλελεύθερων κοινωνιών και του πολιτισμού μας, αλλά η επανάσταση στο Ιράν ενάντια στην υποταγή της μαντίλας, καταδεικνύει ότι ο αγώνας μας είναι κοινός».

Τέλος, ο κ. Μαυρίδης κάλεσε τους εκπροσώπους των γυναικών του Ιράν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει υποστηριχτής τους, γιατί οι αξίες της ελευθερίας και αξιοπρέπειας είναι πανανθρώπινες.

Διαβεβαιώσεις από Γκουτέρες: «Θα συνεχίσω κάθε προσπάθεια για λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: