Διαβεβαιώσεις από Γκουτέρες: «Θα συνεχίσω κάθε προσπάθεια για λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών»

FILE PHOTO: epa11001536 U.N. Secretary-General Antonio Guterres addresses high-level United Nations Security Council meeting on the conflict between Israel and Hamas at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 29 November 2023. EPA, JUSTIN LANE




Σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΓΓ μιλούσε κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων χθες της Πρέσβειρας Μαρίας Μιχαήλ ως νέας Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε ΓΤΠ, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων η Μόνιμη Αντιπρόσωπος μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και επανέλαβε τη δέσμευσή του να εργασθεί από κοινού με αυτόν για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της Κύπρου, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ευχαρίστησε τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο για την παραδειγματική συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως σημαντικό εταίρο και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προστίθεται.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Αθήνα  

H πανωλεθρία στον διαγωνισμό της PISA προκαλεί προβληματισμό στην Κύπρο: Τις μεθόδους διδασκαλίας επικρίνουν καθηγητές και γονείς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: