Επιστράτευση και εκτός των συνόρων της αποφάσισε η Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία: Καλεί τους υπηκόους της που ζουν στο εξωτερικό να παρουσιαστούν

File Photo A view of a mural dedicated to Ukrainian air defense forces and energy workers in Kyiv (Kiev), Ukraine, 30 November 2023, amid the Russian invasion. The mural, created by Ukrainian artists Andrii Kovtun and Anton Kudryashov was unveiled on 30 November. Symbolically named ‘Defenders of Light’, it depicts a Ukrainian soldier guarding the skies from aerial threats and an energy worker ready to repair power grids in case of damage. During the winter season of 2022-2023, Russia launched missile and drone strikes targeting energy infrastructure across Ukraine. Russian troops entered Ukraine on 24 February 2022 starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/SERGEY DOLZHENKO




Να επιστρατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, ακόμη κι αν αυτοί ζουν εκτός Ουκρανίας, επιδιώκει η ουκρανική κυβέρνηση

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ρουστέμ Ούμεροφ δήλωσε χθες Τετάρτη πως το 2024 θα κληθούν να παρουσιαστούν για να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις και υπήκοοι που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ουκρανοί στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ 25 και 60 ετών σε ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ικανοί να υπηρετήσουν, θα κληθούν να παρουσιαστούν σε στρατολογικά κέντρα, δήλωσε ο κ. Ούμεροφ σε γερμανικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των εφημερίδων Bild και Die Welt.

Ο υπουργός μίλησε για «πρόσκληση», ωστόσο διεμήνυσε πως θα υπάρξουν κυρώσεις αν οι υπόχρεοι δεν παρουσιαστούν.

«Συζητάμε ακόμα τι θα πρέπει να κάνουμε αν δεν παρουσιαστούν εθελοντικά», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ουκρανία θέλει οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχυθούν με 450.000-500.000 άνδρες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

Ωστόσο ούτε το οικονομικό, ούτε το πολιτικό πλαίσιο έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα. Ο πρόεδρος Ζελένσκι χαρακτήρισε «λεπτό ζήτημα» την επιστράτευση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ούμεροφ, είναι σημαντικό να υπάρχει δικαιοσύνη. Δήλωσε πως στο μέλλον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται από πριν πώς θα εκπαιδευτούν και θα εξοπλιστούν, πότε και πού θα υπηρετήσουν και πότε θα απολυθούν.

Παρότι οι αρχές το απαγόρευσαν όταν ξέσπασε ο πόλεμος στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, χιλιάδες Ουκρανοί έφυγαν στο εξωτερικό προτού στείλει διαταγές επιστράτευσης το Κίεβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουκρανία, Κίεβο

Έρχεται ακόμα μεγαλύτερο κακό; Το Ισραήλ διέταξε να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι άμαχοι από τη Χαν Γιούνις -από τις μεγαλύτερες πόλεις της Λωρίδας της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: