Άσχημα νέα για την Σελίν Ντιόν: Δεν έχει τον έλεγχο των μυών της η διάσημη τραγουδίστρια * Μάχη με το ανίατο σύνδρομο που μετατρέπει τον ασθενή «άγαλμα» [videos]

FILE PHOTO: Canadian singer Celine Dion performs during her ‘Taking Chances World Tour’ at the Stade de Geneve stadium, in Geneva, Switzerland, 9 July 2008. EPA/MARTIAL TREZZINI




Η Σελίν Ντιόν «δεν έχει τον έλεγχο των μυών της», έκανε γνωστό η αδερφή της, καθώς η διάσημη τραγουδίστρια είναι γνωστό ότι πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα που ονομάζεται «σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου».

Μιλώντας στον καναδικό ιστότοπο 7 Jours, η Κλοντέτ Ντιόν,είπε ότι η Σελίν «δουλεύει σκληρά» για την καταπολέμηση της ασθένειας, αλλά το μέλλον για την καριέρα της στο τραγούδι είναι αβέβαιο. «Στα όνειρά μας και στα δικά της, η ιδέα είναι να επιστρέψει στη σκηνή. Σε τι κατάσταση; Δεν ξέρω.”

Η Ντιόν υπέφερε από ανεξέλεγκτους μυϊκούς σπασμούς εδώ και αρκετό καιρό.

Τον Ιανουάριο του 2022,  ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία της λέγοντας ότι υποφέρει από  «σοβαρούς και επίμονους» σπασμούς.

  • Τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε στους θαυμαστές της: «Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις… Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, στο σημείο που μερικές φορές δυσκολεύομαι όταν περπατήσω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως έχω συνηθίσει». 

 

 

Τον Μάιο του 2023, καθώς η ασθένεια επέμενε, ακύρωσε όλες τις μελλοντικές περιοδείες, λέγοντας: «Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά η περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και όταν είσαι 100%… Θέλω όλοι να το ξέρεις, δεν τα παρατάω».

  • Το σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1956 και  είναι μια σπάνια και ανίατη – αν και θεραπεύσιμη – κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο, προκαλώντας την υπερδιέγερση των μυών οδηγώντας τους σε σπασμούς.  Η πάθηση σε τελικό στάδιο κάνει τους πάσχοντες «ανθρώπινα αγάλματα», καθώς κλειδώνει προοδευτικά το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, καθιστώντας τον άρρωστο ανίκανο να περπατήσει, να σκύψει ή να μιλήσει.

Η αδερφή της πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι επικοινώνησαν με το ίδρυμά της Σελίν για να προσφέρουν υποστήριξη: «Οι άνθρωποι μας λένε ότι την αγαπούν και προσεύχονται για αυτήν. Λαμβάνει τόσα πολλά μηνύματα, δώρα, ευλογημένους σταυρούς».

Η 55χρονη σήμερα Σελίν Ντιόν, είχε σκοπό να συνεχίσει τη συναυλία της στο Λας Βέγκας και να συνεχίσει με περιοδεία.

Μετά τη διάγνωσή της, οι θαυμαστές περιορίζονται να απολαμβάνουν τον πρώτο της υποκριτικό ρόλο, στο ρομαντικό δράμα Love Again, που κυκλοφόρησε τον Μάιο.

Μια κριτική του Guardian έγραψε ότι η Ντιόν “είναι υπεύθυνη για το 80% της κωμωδίας της ταινίας και το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας της”.

Με πληροφορίες από The Guardian

Τραγική αποκάλυψη από την Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με σπάνιο ανίατο νευρολογικό σύνδρομο * Μετατρέπει τον ασθενή σε “άγαλμα”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: