Τραγική αποκάλυψη από την Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με σπάνιο ανίατο νευρολογικό σύνδρομο * Μετατρέπει τον ασθενή σε “άγαλμα” [video]

Η Σελίν Ντιόν στην διάρκεια του βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε με το “Σύνδρομο του Καθηλωμένου Ατόμου”. Screenshot via YouTube




Η Σελίν Ντιόν διαγνώστηκε με το ανίατο νευρολογικό σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS) [Σύνδρομο του Καθηλωμένου Ατόμου], το οποίο κάνει τους μύες της να σφύγγονται ανεξέλεγκτα.

Η πάθηση σε τελικό στάδιο κάνει τους πάσχοντες «ανθρώπινα αγάλματα», καθώς κλειδώνει προοδευτικά το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, καθιστώντας τον άρρωστο ανίκανο να περπατήσει, να σκύψει ή να μιλήσει.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS, υπάρχουν αγωγές για την επιβράδυνση της εξέλιξης, με τη Σελίν Ντιόν να αποκαλύπτει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα. 

Η 54χρονη τραγουδίστρια απευθύνθηκε στους θαυμαστές της με μια ανάρτηση στο Instagram σήερα Πέμπτη, στην οποία αποκάλυψε τί την ανάγκασε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Έγραψε: «Γεια σε όλους, λυπάμαι που άργησα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά.

«Όπως ξέρετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα.

«Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω την πρόκληση και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει.

«Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο καθηλωμένου ατόμου και επηρεάζει έναν άνθρωπο ανά εκατομμύριο.  

«Παρότι ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, ξέρουμε τώρα ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα».

Αναφέροντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο που είχε η πάθηση πάνω της, η Σελίν Ντιόν συνέχισε:

«Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα.

«Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο.

«Έχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα ακριβά μου παιδιά που με στηρίζουν και με βοηθούν.

«Δουλεύω σκληρά με τον αθλητικό θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι πρόκειται για αγώνα.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω.

‘Μου λείπετε τόσο πολύ. Μου λείπει να σας βλέπω όλους, να είμαι στη σκηνή και να τραγουδώ  για εσάς.

«Πάντα δίνω το 100%  όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή.

«Για να σας ξαναδώ, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Σ΄ αυτό επικεντρώνω και κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για τις ευχές, την αγάπη και την υποστήριξή σας στα social media . Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. 

‘Φροντίζετε τον εαυτό σας. Να είστε καλά. Σας αγαπώ τόσο πολύ παιδιά και ελπίζω πραγματικά να σας δω ξανά σύντομα».

Η Σελίν άφησε να εννοηθεί για πρώτη φορά πως αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Αμερική στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Courage, από τις 9 Μαρτίου έως τις 22 Απριλίου.

Η ανακοίνωσή της σήμερα,  ήρθε τρεις μήνες αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει και την έναρξη της επιστροφής της στο Λας Βέγκας για το ίδιο θέμα υγείας.

Η Σελίν έγινε γνωστή ως «Βασίλισσα του Λας Βέγκας» λόγω των εξαιρετικά επιτυχημένων εμφανίσεών της εκεί.  Μια δήλωση στον ιστότοπό της ανέφερε ότι η Σελίν «πρόσφατα υποβλήθηκε σε θεραπεία για σοβαρούς και επίμονους μυϊκούς σπασμούς που την εμποδίζουν να αποδώσει και η ανάρρωσή της διαρκεί περισσότερο από όσο ήλπιζε.  «Η ιατρική της ομάδα συνεχίζει να αξιολογεί και να θεραπεύει την πάθηση».

Είναι η τελευταία τραγωδία που συνέβη στη Σελίν μετά τον θάνατο του συζύγου της Ρενέ Αντζελίλ σε ηλικία 73 ετών το 2016.

Η Σελίν έχει τρεις γιους με τον εκλιπόντα σύζυγό της – τον Ρενέ-Τσαρλς, 21 ετών, και τους δίδυμους Νέλσον και Έντι, 12 ετών.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Το βίντεο του «Californication» των Red Hot Chili Peppers ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο προβολών στο YouTube

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: