Αποκάλυψη του Omega: Ανοίγει ο ανθρωπιστικός διάδρομος από το λιμάνι της Λάρνακας προς το Ισραήλ, μεγάλη πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας




Είναι όλα έτοιμα για την επίσημη πρώτη τηςκυπριακής πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το κανάλι OΜΕGA της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA η συνάδελφος, Χριστίνα Μαύρου, το πλοίο το οποίο θα μεταφέρει τη βοήθεια εισήλθε το πρωί στο λιμάνι Λάρνακας, όπου και έγινε η φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε συγκεντρωθεί στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες.

Εκτιμάται ότι είναι θέμα ωρών ο απόπλους του, ενώ το ακριβές σημείο κατάπλου τηρείται ακόμα ως επτασφράγιστο μυστικό. Φαίνεται ότι η πρόσφατη παρουσία στην Κύπρο ομάδας τεχνοκρατών από το Ισραήλ, ήταν αυτή που άναψε το πράσινο φως.

Επιθεώρησαν υποδομές και εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά, αλλά και τις διαδικασίες ελέγχου και φόρτωσης της βοήθειας αφού είχαν θέσει ζητήματα ασφάλειας, τι θα μεταφέρεται δηλαδή στη Γάζα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κάθοδος και δεύτερης ομάδας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε από τον Αντόνιο Γκουτέρες να παραμείνει η απεσταλμένη του στην Κύπρο όσο καιρό μπορεί: Θέλει αποτέλεσμα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: