Άλμπα – Ολυμπιακός 67-94: Με θετικό ρεκόρ έκλεισαν τον α’ γύρο της κανονικής περιόδου της EuroLeague οι Πειραιώτες

File Photo Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Δ) και ο παίκτης της ΑΕΚ Ρέι Τζόρνταν Μακ (Α) διεκδικούν την μπάλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του και το τέταρτο του «διπλό» στην εφετινή Euroleague έκανε ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο, ο οποίος«αφυπνίστηκε» στην τρίτη περίοδο, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 8-27(!).

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 94-65 της εκ των ουραγών Άλμπα, για την 17η αγωνιστική, κλείνοντας με θετικό πρόσημο (9-8) τον πρώτο γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί υποχώρησαν στο 3-14.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβηκε στο 9-8 (5-4 εντός και 4-4 εκτός έδρας), με τον Άλεκ Πίτερς και τον Μουστάφα Φαλ να μην έχουν αντίπαλο και με αρκετούς να τους ακολουθούν. Γουόκαπ στη δημιουργία, Παπανικολάου σε όλους τους τομείς, Γουίλιαμς-Γκος με την αποτελεσματικότητά του στη δεύτερη περίοδο είχαν καλά διαστήματα, το βράδυ που ο Λουκ Σίκμα προτιμήθηκε από τον Φιλίπ Πετρούσεβ για τον ρόλο του backup πάουερ φόργουορντ.

Στο 3-14 έπεσε η Άλμπα (3-6 εντός και 0-8 εκτός έδρας), με τον Ίσραελ Γκονθάλεθ να βλέπει εντυπωσιακή προσπάθεια και κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο μέρος και 9/16 τρίποντα έως το ημίχρονο, αλλά από εκεί και πέρα την καλή ομάδα του παρκέ να παίρνει το αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι Γερμανοί δεν είχαν τους Ζίγκα Σάμαρ, Γκαμπριέλε Πρόσιντα, Λουίς Ολίντι στη σύνθεσή τους, λύγισαν φυσιολογικά και συνεχίζουν με στόχο να αποφύγουν την τελευταία θέση της κατάταξης.

Από το λιμάνι της Πόρτο στον Πειραιά ο Ναβάρο: «Στην Αθήνα το Σάββατο για υπογράφες με τον Ολυμπιακό», λέει ο Ρομάνο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: