Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου ψάχνουν το «10 το καλό» για να φτιάξουν κοινοβουλευτική ομάδα: Οι πέντε ενδεχόμενοι υποψήφιοι – Η απάντηση Κασσελάκη

FILE PHOTO: Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου σε εκδήλωση ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης καταφέρνει για μια ακόμη φορά να δώσει τον τόνο εκθέτοντας και τον νέο του πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να κινούνται μεταξύ «πολικών δημοσκοπήσεων» και νέων αποχωρήσεων.

Ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρίτο και με περαιτέρω καθοδική προοπτική, προς μονοψήφια νούμερα, συνεχίζονται οι διεργασίες της εναπομείνασας εσωκομματικής αντιπολίτευσης για την επιλογή του τρόπου και του χρόνου αποχώρησής τους.

Ήδη, μετά την Ομπρέλα που εκτός των άλλων μείωσε και την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ κατά δύο άτομα (Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα) ακόμη επτά βουλευτές βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από την Κουμουνδούρου.

Πρόκειται για την ομάδα των 6+6 που στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου που χθες Κυριακή συγκάλεσαν πανελλαδική συνδιάσκεψη. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση ή χρονοδιάγραμμα αποχώρησης.

Ορισμένοι κάνουν λόγο για συντεταγμένη αποχώρηση κατά τη διάρκεια της επόμενης κεντρικής επιτροπής στις 9 και 10 Δεκεμβρίου η οποία θα κληθεί να διευθετήσει ζητήματα για το επερχόμενο συνέδριο.

  • Άλλοι πάλι, σημειώνουν ότι το πρόβλημα είναι ο «μαγικός» αριθμός 10 που θα επιτρέψει στους αποχωρούντες να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα για να έχουν συγκροτημένη και διακριτή εκπροσώπηση στη Βουλή.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι συνολικά επτά βουλευτές (Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου και Μερόπη Τζούφη) θα συνεργαστούν με τον κ. Τσακαλώτο και την κυρία Πέρκα αλλά και πάλι λείπει ακόμη ένας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διεξάγονται συζητήσεις με τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, την βουλευτή Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, και τους δύο μειονοτικούς βουλευτές Φερχάτ Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Στη συνεδρίαση των 6+6, με περισσότερους από 1.000 παρόντες, επιβεβαιώθηκε όχι μόνον η «ανάγκη» αποχώρησης αλλά και η σύμπλευση με την Ομπρέλα καθώς ο δεύτερος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την Έφη Αχτσιόγλου άμβλυνε τις όποιες σημαντικές διαφορές υπήρξαν στον παρελθόν.

Κασσελάκης: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ»

«Σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας ζωντανά από το στούντιο σε ερωτήσεις ακροατών, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο», στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι αν δεν σεβόταν το κόμμα δεν θα σεβόταν τον Αλέξη Τσίπρα, που τον τίμησε με τη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σημείωσε ότι ακριβώς επειδή σέβεται το κόμμα, έτεινε χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα προς όλους: «Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι “δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα”, σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μου». Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος, πως έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι και ο δεύτερος είναι πρώτος και ότι είπε «ελάτε να γίνετε ηγετική ομάδα».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας των «έξι συν έξι», ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα, ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την αγωνία και την υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς με αφορμή την αντιπαράθεση που υπήρξε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τη Σία Αναγνωστοπούλου μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε». «Συγχρόνως δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τον Παύλο πριν δει το έργο του», ως συντονιστή ΕΠΕΚΕ, συμπλήρωσε.

Σάλος από επίθεση Πολάκη σε Σία Αναγνωστοπούλου σπάζοντας το ιατρικό απόρρητο * Χυδαιότητες και ψεύδη, καταγγέλλει ο Πλεύρης * «Ξέφυγε ο συνάδελφος» λέει η Παγώνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: