Αποδοκιμασία Κασσελάκη σε Πολάκη για τις αναρτήσεις με το σπάσιμο του ιατρικού απόρρητου της Σίας Αναγνωστοπούλου: «Δεν ήταν χρήσιμο»

FILE PHOTO: Ο Παύλος Πολάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Θα μπορούσε να περιοριστεί σε ένα επεισόδιο «συντροφικών μαχαιρωμάτων» εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η επίθεση του Παύλου Πολάκη στην «συντρόφισσά» του Σία Αναγνωστοπούλου -με προφανή εσωκομματικά κίνητρα- πήρε τεράστιες διαστάσεις καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φως προσωπικά στοιχεία της κ.Αναγνωστοπούλου παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο.

  • Μάλιστα έφερε και την πρώτη… δημόσια αποδοκιμασία του βουλευτή Χανίων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Απαντώντας ζωντανά από το στούντιο σε ερωτήσεις ακροατών, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο», στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5, ο κ. Κασσελάκης μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα σχολίασε: «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε». «Συγχρόνως δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τον Παύλο πριν δει το έργο του», ως συντονιστή ΕΠΕΚΕ, συμπλήρωσε.

Η αντίδραση Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν ο πρώτος που έσπευσε να τοποθετηθεί, κάνοντας λόγο για χυδαία ανάρτηση, ανοησίες, ψέματα και συκοφαντίες. Η αντίδραση Πλεύρη φέρει και προσωπικό στοιχείο, καθώς το όνομά του περιέχεται στην επίμαχη ανάρτηση του κ. Πολάκη.

«Αποκρουστικό κάποιος να χρησιμοποιεί θέματα υγείας για να επικρατήσει σε μία σύγκρουση και μάλιστα εσωκομματική» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ «ξέφυγε ο συνάδελφος» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

  • Από την δική της πλευρά η Σία Αναγνωστοπούλου η οποία δέχθηκε και την επίθεση δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη συνέχεια αρκούμενη το πρωί να πει ότι ήταν «χτύπημα κάτω από τη μέση» η ανάρτηση καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση για όσα έγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτησή του Παύλου Πολάκη

Πλεύρης: Δεν θα ανεχθώ τη χυδαιότητα

«Δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Η χυδαιότητα αυτής της ανάρτησης για την κυρία Αναγνωστοπούλου ως ασθενή ουσιαστικά επαναφέρει και τη ρουσφετολογία» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε τηλεφώνημα από τον Παύλο Πολάκη, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο  υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «τα αντιικά φάρμακα είχαν την εξής διαδικασία για να καταλάβετε πόσο ανόητο είναι αυτό που λέει ο κ. Πολάκης. Για την κυρία Αναγνωστοπούλου όπως και για όλους τους ασθενείς γινόταν συνταγογραφηση απο γιατρό και ακολουθούσε έλεγχος από επιτροπή αν πληρούσαν τα κριτήρια με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών. Από τότε είχε τραβήξει μια ανάρτηση ότι καθυστερούσαν οι διαδικασίες. Ακολουθήθηκε πληρως η διαδικασίας, η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα απ’ όσο γνωρίζω».

  • «Είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης που είναι μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης

«Ο κ. Πολάκης είναι γιατρός και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και επιλέγει να επιτεθεί στην Σία Αναγνωστοπούλου για θέμα υγείας. Δεν είναι ελεεινός ο άνθρωπος; Ο κ. Κασσελάκης δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι είναι λάθος να εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα με θέματα υγείας σε πολιτικές αντιπαραθέσεις;» συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος κατέληξε: «τη χυδαιότητα ότι παίζαμε με τους ασθενείς δεν θα την ανεχθώ. Είναι δυνατόν να βγάζουμε στη φόρα τα θέματα υγείας για πολιτική αντιπαράθεση;».

Γεωργιάδης: Έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη

Θέση για την ανάρτηση Πολάκη πήρε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, επίσης, έχει περάσει από το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για αποκρουστική και χυδαία κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι ο κ. Πολάκης «έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη πόση ντροπή πια!».

Παγώνη: Έχει ξεφύγει ο συνάδελφος

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Ματίνας Παγώνη για το ιατρικό περιεχόμενο της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μετά απο κριτική που άσκησε στο πρόσωπό του.

  • «Ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο ασθενής να μην έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τα πει ο γιατρός αυτά» είπε αρχικά η κυρία Παγώνη μετά την ανάρτηση Πολάκη στην οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυπτε το αντιικό φάρμακο που χορηγήθηκε στην Σία Αναγνωστοπούλου και τον σύζυγό της όταν νόσησαν το 2022 με κορωναϊό.

«Νομίζω ότι το κατάλαβε και αυτός ότι έχει ξεφύγει. Δεν μπορούν να εκτίθενται άτομα είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν covid. Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να γίνει για έναν παραπάνω λόγο γιατί ήταν αναπληρωτής υπουργός. Ξέρει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα συζητάμε και να τα εκθέτουμε» συνέχισε η Ματίνα Παγώνη.

«Νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι ξέφυγε γιατί αυτό δεν κάνει καλό ούτε στους ασθενείς, ούτε στους υπουργούς» πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία φαίνεται να έχει «περάσει» από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη η εικόνα «μην δώσετε το φάρμακο στην Σία επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και μεσολάβησε ο Πολάκης».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει λάθος πράγματα έτσι. Ποιος γιατρός θα κινδύνευε να κάνει λίστα;» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου ψάχνουν το «10 το καλό» για να φτιάξουν κοινοβουλευτική ομάδα: Οι πέντε ενδεχόμενοι υποψήφιοι – Η απάντηση Κασσελάκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: