Στον Λίβανο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν: Συναντήθηκε με την ηγεσία της Χεζμπολάχ την ώρα που η εκεχειρία στη Γάζα έχει ξεκινήσει

FILE PHOTO: O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιρ-Aμπντολαχιάν. EPA/NECATI SAVAS




Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, συναντήθηκε στον Λίβανο με τον Χασάν Νασράλα, τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, που μάχεται εναντίον του Ισραήλ από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας σύμμαχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς , μετέδωσε το σιιτικό κίνημα, την Πέμπτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Χεζμπολάχ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι οι δύο υπεύθυνοι έχουν συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο και την περιοχή, καθώς και τις προσπάθειες που έγιναν για τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ο οποίος προειδοποίησε την Τετάρτη για επέκταση του πολέμου εάν η εκεχειρία δεν διαρκέσει, στη συνέχεια αναχώρησε από τη Βηρυτό για τη Ντόχα, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nour την Πέμπτη.

Oι συγκρούσεις εντάθηκαν στο νότιο Λίβανο, μετά την αναβολή για σήμερα Παρασκευή της εκεχειρίας, μια ημέρα μετά το χτύπημα που σκότωσε πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του γιου ενός από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χεζμπολάχ.

Το σιιτικό κίνημα είπε το πρωί ότι «στόχευσε άμεσα τη στρατιωτική βάση» Ein Zeitim, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Safed, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα, με τη βοήθεια «48 ρουκετών Katyusha».

Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι παρενέβη για να υποστηρίξει τη Χαμάς, μετά την αιματηρή επίθεση Παλαιστινίων ισλαμιστών κομάντος στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.200 θανάτους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τουλάχιστον 10 άλλες επιθέσεις σε αρκετές ισραηλινές θέσεις στη συνοριακή περιοχή την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις της είχαν ως αποτέλεσμα θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του εξαπέλυσε πυρά πυροβολικού προς την κατεύθυνση πολλών τοποθεσιών στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση πυρός, σταματούν οι εχθροπραξίες: Στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει η ανταλλαγή Ισραηλινών και Παλαιστινίων (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: