Σαράντα χρόνια παραβίασης του διεθνούς δικαίου: Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τετελεσμένα λέει η Λευκωσία για το ψευδοκράτος

FILE PHOTO: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης προβαίνει σε ενημέρωση των ΜΜΕ. Πηγή pio / Ανδρέας Λουκαΐδης




Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τα τετελεσμένα και η θέληση για επίλυση του Κυπριακού ούτε κάμπτεται, ούτε μειώνεται, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι μια θλιβερή επέτειος, της παράνομης ανακήρυξης που μας υπενθυμίζει την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και που παραβιάζει ψηφίσματα των ΗΕ την οποία η ίδια η διεθνής κοινότητα, εδώ και 40 χρόνια, καταδικάζει και καλεί για ανάκληση της».

Είναι 40 χρόνια, πρόσθεσε, «παραβίασης του διεθνούς δικαίου και απαράδεκτων αξιώσεων».

  • Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε, ως το μόνο αναγνωρισμένο κράτος, κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, παραμένει προσηλωμένη στις προσπάθειες για επίτευξη μιας βιώσιμης, ειρηνικής και οριστικής επίλυσης του Κυπριακού.

Συμπλήρωσε ότι με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που είχαν διακοπεί.

«Η θέληση για επίλυση του Κυπριακού με μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα ούτε κάμπτεται, ούτε μειώνεται, αλλά παραμένει ισχυρή. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τα τετελεσμένα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΗΦ

Το Λονδίνο εξετάζει επιλογή βάσεων στην Κύπρο για προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: