Προσκλητήριο του ΕυκλείδηΤσακαλώτου στους «6+6» για κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Εφικτός και επιθυμητός» ο στόχος για 10 έως 12 βουλευτές

FILE PHOTO: Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος. . ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Πυκνώνουν τα σημάδια για επερχόμενη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την τάση των 6+6, σε περίπτωση που τα μέλη της αποχωρήσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στο ethnos.gr, χαρακτήρισε την προοπτική μιας τέτοιας αποχώρησης «εφικτή και επιθυμητή».

Ερωτηθείς για το αν η συμπόρευση μπορεί να αφορά και τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται συζήτηση και προεργασία αν και ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε «μεγάλη κινητικότητα καθώς υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά» γεγονός που το απέδωσε στην αλλαγή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και στη μέχρι τώρα διαχείριση της νέας ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως είπε ο κ.Τσακαλώτος, υπάρχουν «άνθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν». Τόνισε, επίσης, ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».

«Νομίζω μετά από τις αλλαγές ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που διαχειρίστηκε αυτή την αλλαγή η ηγετική ομάδα, ήταν επόμενο ότι θα έχουμε τέτοιες αντιδράσεις. Έχουμε τέτοιες αντιδράσεις, γιατί και από την άποψη του οργανωτικού, το πώς οργανώνεται αυτό το πράγμα από την ηγεσία, με απειλές ότι η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να συμφωνήσει με την ηγετική ομάδα και αν δεν συμφωνήσει θα πάει στη βάση», σημείωσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι «τη βάση τη βάζω σε πολλά εισαγωγικά».

Αφήνοντας αιχμές για την περίοδο 2019 – 2023 ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι και η πολιτική γραμμή της νέας ηγεσίας του κόμματος «φαίνεται να υιοθετεί κάποια από τα χειρότερα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ 2019-2023 χωρίς να βάζει καινούργια θέματα στη συζήτηση».

Μιλώντας αργότερα στον ΑΝΤ1 ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε και πάλι εφικτό τον στόχο της δημιουργίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την συνεργασία της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου απάντησε: «Θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. ‘Αλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει». Σημείωσε ακόμη ότι «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παραγάγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

  • Εάν οι επτά βουλευτές του στρατοπέδου Αχτσιόγλου (η ίδια, ο Νάσος Ηλιόπουλος και οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη) συνεργαστούν με τον κ. Τσακαλώτο και την κυρία Πέρκα, για τη συγκρότηση ΚΟ θα λείπει ακόμη ένας.Πληροφορίες αναφέρουν ότι διεξάγονται συζητήσεις με τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, την βουλευτή Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, και τους δύο μειονοτικούς βουλευτές Φερχάτ Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

 Επεισόδιο Πολάκη και επικρίσεις Κασσελάκη

Το σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ επιτείνει ο απόηχος της ανοίκειας προσωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά της «συντρόφισσάς» κατά τα άλλα Σίας Αναγνωστοπούλου με προφανή εσωκομματικά κίνητρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φως προσωπικά στοιχεία της κυρία Αναγνωστοπούλου παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο.

Έτσι, έφερε και την πρώτη… δημόσια αποδοκιμασία του βουλευτή Χανίων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος  απαντώντας ζωντανά από το στούντιο σε ερωτήσεις ακροατών, στο πλαίσιο της εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα σχολίασε:

  • «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε». «Συγχρόνως δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τον Παύλο πριν δει το έργο του», ως συντονιστή ΕΠΕΚΕ, συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

 

Η αντίδραση της Σίας Ανγνωστοπούλου

Από την δική της πλευρά η Σία Αναγνωστοπούλου η οποία δέχθηκε και την επίθεση δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη συνέχεια αρκούμενη το πρωί να πει ότι ήταν «χτύπημα κάτω από τη μέση» η ανάρτηση καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση για όσα έγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πλεύρης: Δεν θα ανεχθώ τη χυδαιότητα

«Δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Η χυδαιότητα αυτής της ανάρτησης για την κυρία Αναγνωστοπούλου ως ασθενή ουσιαστικά επαναφέρει και τη ρουσφετολογία» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε τηλεφώνημα από τον Παύλο Πολάκη, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο  υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «τα αντιικά φάρμακα είχαν την εξής διαδικασία για να καταλάβετε πόσο ανόητο είναι αυτό που λέει ο κ. Πολάκης. Για την κυρία Αναγνωστοπούλου όπως και για όλους τους ασθενείς γινόταν συνταγογραφηση απο γιατρό και ακολουθούσε έλεγχος από επιτροπή αν πληρούσαν τα κριτήρια με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών. Από τότε είχε τραβήξει μια ανάρτηση ότι καθυστερούσαν οι διαδικασίες. Ακολουθήθηκε πληρως η διαδικασίας, η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα απ’ όσο γνωρίζω».

«Είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης που είναι μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Ο κ. Πολάκης είναι γιατρός και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και επιλέγει να επιτεθεί στην Σία Αναγνωστοπούλου για θέμα υγείας. Δεν είναι ελεεινός ο άνθρωπος; Ο κ. Κασσελάκης δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι είναι λάθος να εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα με θέματα υγείας σε πολιτικές αντιπαραθέσεις;» συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος κατέληξε: «τη χυδαιότητα ότι παίζαμε με τους ασθενείς δεν θα την ανεχθώ. Είναι δυνατόν να βγάζουμε στη φόρα τα θέματα υγείας για πολιτική αντιπαράθεση;».

Παγώνη: Έχει ξεφύγει ο συνάδελφος

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Ματίνας Παγώνη για το ιατρικό περιεχόμενο της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μετά απο κριτική που άσκησε στο πρόσωπό του.

«Ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο ασθενής να μην έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τα πει ο γιατρός αυτά» είπε αρχικά η κυρία Παγώνη μετά την ανάρτηση Πολάκη στην οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυπτε το αντιικό φάρμακο που χορηγήθηκε στην Σία Αναγνωστοπούλου και τον σύζυγό της όταν νόσησαν το 2022 με κορωναϊό.
«Νομίζω ότι το κατάλαβε και αυτός ότι έχει ξεφύγει. Δεν μπορούν να εκτίθενται άτομα είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν covid. Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να γίνει για έναν παραπάνω λόγο γιατί ήταν αναπληρωτής υπουργός. Ξέρει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα συζητάμε και να τα εκθέτουμε» συνέχισε η Ματίνα Παγώνη.

 

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου ψάχνουν το «10 το καλό» για να φτιάξουν κοινοβουλευτική ομάδα: Οι πέντε ενδεχόμενοι υποψήφιοι – Η απάντηση Κασσελάκη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: