Ο Βρετανικός στρατός πάσχει από «τοξικότητα»: Εξήντα ανώτερες αξιωματούχοι καταγγέλλουν σεξισμό και παρενόχληση από τους άνδρες συναδέλφους τους

Image by Gerd Altmann from Pixabay




Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας κατηγορείται από περίπου εξήντα ανώτερες αξιωματούχους ότι επέτρεψε να ανθίσει μια «τοξική» κουλτούρα και για παρενόχληση γυναικών από άνδρες συναδέλφους τους

Οπως αναφέρει την Παρασκευή η εφημερίδα The Guardian σε επιστολή που έστειλαν στους ανωτέρους τους και αποκάλυψε η βρετανική καθημερινή εφημερίδα, αυτές οι γυναίκες επιβεβαιώνουν ότι «η καθημερινή τους εργασία (στην έδρα του υπουργείου) δυσχεραίνεται λόγω συμπεριφοράς που θα μπορούσε να θεωρηθεί τοξική και ακατάλληλη στη δημόσια ζωή, αλλά είναι ανεκτή εντός του Υπουργείου Άμυνας.

«Αδιάκοπες παρατηρήσεις»

«Δεχόμαστε υποτιμητικές εκφράσεις, είμαστε θύματα ανεπιθύμητης προσοχής και σεξουαλικής παρενόχλησης, συμπεριλαμβανομένων των ενοχλητικών βλεμμάτων, των σεξουαλικών σχολίων και των αδιάκοπων παρατηρήσεων για τα ρούχα μας, την εμφάνισή μας ή το άρωμά μας», περιγράφουν.

Το Υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ενεργεί «για την επίλυση των βαθιά ανησυχητικών ζητημάτων που εγείρονται» με την παρούσα επιστολή. «Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται ανασφαλής στην Άμυνα και αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το συνδικάτο FDA, το οποίο εκπροσωπεί στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, ζήτησε «μια άμεση έρευνα για αυτούς τους ισχυρισμούς». «Οι ιστορίες των εμπειριών αυτών των γυναικών είναι βαθιά ανησυχητικές. Καθένας έχει δικαίωμα να του φέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον εργασιακό του χώρο», αντέδρασε το σωματείο στο Χ.

Σύμφωνα με τις συντάκτριες της επιστολής, τα προβλήματα που τίθενται δεν είναι παλιά αλλά «επίκαιρα». Και λένε ότι τα παράπονα και οι αναφορές για αυτά τα θέματα «γενικά έχουν υποβαθμιστεί παρά ακούγονται».

Το Υπουργείο Άμυνας δεν είναι ο πρώτος βρετανικός δημόσιος οργανισμός που αντιμετωπίζει τέτοιες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια. Η αστυνομία του Λονδίνου, οι πυροσβέστες, αλλά και το κοινοβούλιο έχουν κατηγορηθεί ότι επέτρεψαν την άνθηση μιας σεξιστικής κουλτούρας και πράξεων ηθικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης κατά των γυναικών. Στον ιδιωτικό τομέα, η κύρια εργοδοτική ένωση, η CBI, κλονίστηκε επίσης την περασμένη άνοιξη από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων δύο βιασμών. Ο διευθυντής της απολύθηκε και πολλά μέλη αποχώρησαν από την οργάνωση.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr 
Ελλάδα Αθήνα 

Η Οπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για την καταλυτική επίδραση της Μάγιας Αγγέλου στη ζωή της: Σπάζοντας τα ταμπού και τη σιωπή [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: