Οι Beatles ξανασπάνε ρεκόρ: Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ το τελευταίο τραγούδι τους Now and Then * Και το σινγκλ βινυλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του αιώνα [official music video]

Οι Beatles όπως – με τη βοήθεια της τεχνολογίας – εμφανίζονται να παίζουν μαζί το τελευταίο τους τραγούδι, Νow and Then, στο επίσημο music video. Screenshot via YouTube@Beatles/




Οι Beatles έσπασαν τα ρεκόρ των βρετανικών τσαρτ καθώς επιστρέφουν στο Νο 1 με το “τελευταίο” τραγούδι τους Now and then – το 18ο που φτάνει στην κορυφή των τσαρτ συνολικά.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε ξανά και μιξαρίστηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και βασίζεται σε μια ηχογράφηση του John Lennon τη δεκαετία του 1970, την οποία παραχώρησε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος το 1994 η Yoko Ono.

Το προηγούμενο, το 17ο νούμερο 1 τραγούδι τους,  ήταν το The Ballad of John and Yoko το 1969, που σημαίνει ότι τώρα είναι οι καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των No 1 σινγκλ τους: 54 χρόνια!

 

Σπάνε έτσι το ρεκόρ που σημείωσε πέρυσι η Κέιτ Μπους όταν έφτασε στην κορυφή με το Running Up That Hill, 44 χρόνια μετά το Νο 1 της με το Wuthering Heights.

Κανένα από τα νέα τραγούδια που κυκλοφόρησαν τα ζωντανά μέλη των Beatles το 1995 και το 1996, “Free as a Bird” και “Real Love”, δεν ήταν στην κορυφή των chart.

Το Now and then μεταδόθηκε περισσότερες από 5 εκατομμύρια φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ημέρα κυκλοφορίας του –  μακράν το υψηλότερο σκορ εβδομάδας για οποιοδήποτε τραγούδι των Beatles.

  • Η επιστροφή των Beatles ήταν τόσο πολυαναμενόμενη που το Now and then έφτασε στην πραγματικότητα στα charts την περασμένη Παρασκευή, έχοντας κυκλοφορήσει μόλις 10 ώρες πριν την καταληκτική ώρα της εβδομαδιαίας μέτρησης, φτάνοντας στο Νο 42.

Το συγκρότημα επεκτείνει το ρεκόρ του και ως ο Βρετανός καλλιτέχνης/βρετανικό γκρουπ  με τα περισσότερα σινγκλ Νο 1, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Official Charts, Μάρτιν Τάλμποτ, να λέει:

  • «Αν υπήρχαν ποτέ αμφιβολίες ότι οι Beatles είναι το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών, σίγουρα έσβησαν αυτή την εβδομάδα.”

Οι πωλήσεις του αιώνα…

Η ιλιγγιώδης επιτυχία του Now and then  τροφοδοτήθηκε και από μια σειρά φυσικών εκδόσεων, όπως CD, κασέτα, βινύλιο 12 ιντσών και τέσσερις διαφορετικές χρωματικές εκδόσεις βινυλίου 7 ιντσών, με τις τρεις μη μαύρες εκδόσεις να πωλούνται στις 17,99 £ η καθεμία.

Αυτές οι ασυνήθιστα υψηλές τιμές δεν ήταν αποτρεπτικές για τους θαυμαστές τους, πολλοί από τους οποίους έκαναν ουρά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής της περασμένης εβδομάδας για να αγοράσουν αντίτυπα.

Με 19.400 πουλημένα αντίτυπα βινυλίου, είναι το σινγκλ βινυλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του αιώνα και οι συνολικές του φυσικές πωλήσεις 38.000 δίσκων ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πώληση από το 2014, όταν ο νικητής του X Factor, Ben Haenow, έφτασε στο Νο 1 των Χριστουγέννων με το Something I Need.

Το “Now and Then” ηχογραφήθηκε από τον Λένον στο διαμέρισμά του στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Μετά τη δολοφονία του, το 1980, η χήρα του, η Γιόκο Όνο, έδωσε την ηχογράφηση αυτή, όπου ακουγόταν μόνο το πιάνο και η φωνή του Λένον, στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Πρόσφατα, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, κατέστη εφικτό να απομονωθεί η φωνή του Λένον και στη συνέχεια να γίνει μίξη με τις φωνές και τη μουσική των υπόλοιπων μελών.

Με πληροφορίες από The Guardian/BBC

 

Συγκίνηση: Υστερα από 45 χρόνια στα σκαριά, το τελευταίο τραγούδι των Beatles είναι εδώ και είναι υπέροχο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: