Φανταστείτε το διπλάσιο: Έτσι το θέλει ο Ίλον Μασκ * Το giga εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο θα παράγει 1 εκατομμύριο αμάξια

Αεροφωτογραφία του Gigafactory της Tesla στο Γκρυνχάιντε κοντά στο Βερολίνο. Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/HANNIBAL HANSCHKE




Η Tesla θέλει να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου συναρμολόγησης έξω από το Βερολίνο σε ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, μια κίνηση που θα το καταστήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη σε μια εποχή που οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να συμβαδίσουν στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα .

  • Από τότε που ξεκίνησε την παραγωγή στο gigafactory στο Grünheide πριν από 20 μήνες, η Tesla έχει αναστατώσει το γερμανικό αυτοκινητιστικό τοπίο. Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, για πρώτη φορά, ξεπέρασε τη Volkswagen στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Με την επέκταση, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς σε χιλιάδες σελίδες που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο,  η παραγωγή του εργοστασίου θα ξεπεράσει αυτή του εργοστασίου ορόσημο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και παρέμεινε το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ικανό να παράγει 815.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Η Volkswagen και άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της BMW και της Mercedes-Benz, έχουν αφιερώσει χρόνια στις προσπάθειές τους να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορούν να ανταγωνιστούν την Tesla σε τιμή και δημοτικότητα.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: