Ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς…γκρουπούσκουλα, χάρμα οφθαλμών! Έφυγαν από το κόμμα χωρίς ο πρόεδρος Κασσελάκης να “ματώσει” τα χέρια του

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης (Κ), προσέρχεται στη σύσκεψη με προέδρους σωματείων στην εστίαση σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στην Κηφισιά, Αθήνα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Δεν ξέρω ο Στέφανος Κασελλάκης τι ψάρια θα πιάσει ως πολιτικός αρχηγός, αλλά ως εκκαθαριστής κόμματος έχει ήδη γράψει ιστορία.

Απαλλάχθηκε μονομιάς από όλα τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ φορτώνοντας τους τη ρετσινιά των «αποστατών» που δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής ψηφοφορίας.

Για σκεφτείτε το καλύτερα. Ποιοι είναι αυτοί που αποχωρούν διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους για την «δεξιά στροφή» του κόμματος; Ολοι αυτοί οι ξινοί, συμπλεγματικοί και απεχθείς που συνιστούσαν την εθνομηδενιστική φράξια του 3%. Οι ίδιοι ακριβώς που έδιναν λαβή στα επιδοτούμενα συστημικά μέσα για να λοιδωρεί και να σαρκάζει επί 24ώρου βάσεως τον Σύριζα εξαπολύοντας καμπάνια μίσους στα social με στόχο τον προηγούμενο αρχηγό του.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην «ηγετική ομάδα» αυτού του κοινοβουλευτικού μορφώματος που αναφύεται πλέον στη βουλή με την ευγενή φροντίδα του προέδρου της, Κωνσταντίνου Τασούλα και τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και άλλων «αφανών» υποστηρικτών.

Η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης και ο Τσακαλώτος απέδειξαν στην πράξη την σταλινική τους ιδιοσυγκρασία αρνούμενοι να αποδεχτούν την δημοκρατικά εκπεφρασμένη βούληση των ψηφοφόρων του κόμματος. Οι άλλοι που προηγήθηκαν ή τους ακολούθησαν, απλά ανήκουν στην κατηγορία που προανέφερα, τα γκρουπούσκουλα:

  • Ψεκασμένοι ακροαριστεροί, επαγγελματίες εθνομηδενιστές, woke δικαιωματιστές και μπαχαλάκηδες που κάλλιστα θα μπορούσαν να στελεχώνουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είχαν στρογγυλοκαθίσει στα όργανα προσπαθώντας να επιβάλλουν μια «ριζοσπαστική ιδεολογική απόκλιση» με μηδενική αναφορά στην κοινωνία.

Γιατί θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι όταν ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015, δεν είχε γοητευθεί από τον Σκουρλέτη τον Φίλη και τον Βούτση. Δεν είχε στο νου του τον Μπαλτά της …αριστείας, τον Παρασκευόπουλο των ανοιχτών φυλακών, την κυρά Θεανώ με τα γεμιστά, ή την Τασία με τους …λιαστούς λαθραίους της Ομόνοιας.

Δεν βασιζόταν στο «άστρο» του Νάσου Ηλιόπουλου, της Πέτης Πέρκα και της Μερόπης Τζούφη. Και φυσικά δεν προτίμησε τον Σύριζα επειδή είχε …ελληνόψυχους μουσουλμάνους βουλευτές και νεολαία με «προχωρημένες» θέσεις για την κατάργηση των παρελάσεων και της έπαρσης σημαίας.

Δεν ψήφισε επίσης Σύριζα ο κόσμος για να τον εκπροσωπεί στην Ευρώπη ένας αριστερούλης …real estate manager, όπως ο Παπαδημούλης, ή ένας πονόψυχος σημαιοφόρος της παράτυπης μετανάστευσης όπως ο Κούλογλου. Και σίγουρα δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώνουν διάφοροι περιφερόμενοι γυρολόγοι της αριστεράς του σαλονιού, τύπου Μπίστη, ή για να στήσει… οικολογικό κόμμα ένας εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου.

Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Ο ελληνικός λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ από απελπισία για την καταστροφή του τόπου με την επιβολή των μνημονίων. Χωρίς να έχει την παραμικρή συναισθηματική ταύτιση με τις ακραίες ιδεοληψίες των γκρουπούσκουλων που επί οκτώ χρόνια καπέλωναν το κόμμα.

  • Επέλεξε την εναλλακτική λύση για να τιμωρήσει την χρεοκοπημένη πολιτική κάστα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έσυραν την χώρα σε καθεστώς ατελείωτης δανειακής ομηρίας.

Η κάστα δυστυχώς επανήλθε από την πίσω πόρτα στο πρόσωπο της Οικογένειας Μητσοτάκη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα φάνηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Ανίκανος, παρά τις υποσχέσεις, να προασπίσει τα εθνικά κεκτημένα, ικανός όμως να δυσφημήσει πέρα για πέρα την πολιτική ατζέντα μιας κυβερνώσας αριστεράς.

Από την άλλη πλευρά η προσγείωση Κασσελάκη στα πολιτικά πράγματα υπήρξε πραγματικά ανορθόδοξη. Ο Αμερικανός αλεξιπτωτιστής όμως πέτυχε τον πρώτο στόχο της αποστολής του.

Ελαβε νομιμοποίηση από τη βάση και καθάρισε το κόμμα με…οικειοθελείς αποχωρήσεις των «σεσημασμένων». Χωρίς ο ίδιος τελικά να διαγράψει κανέναν. Αν φύγουν και μερικοί ακόμη μίζεροι που το παίζουν…και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ακόμη καλύτερα.

Σίγουρα όμως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τα διαβρωτικά βαρίδια και τις εστίες εθνομηδενιστικής μόλυνσης,  τουλάχιστον μπροστά στον προηγούμενο, φαντάζει…χάρμα οφθαλμών.

Όχι ασφαλώς του γούστου μου, αλλά σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστος ως αντιπολιτευτικός πόλος, σε σχέση με όλους εκείνους που έσπευσαν να τον εγκαταλείψουν προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο κυβερνητικό σύστημα…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Σκάει η φούσκα της «πράσινης ανάπτυξης» στο βωμό του κέρδους; Γιατί οι ΑΠΕ παράγουν καθαρή ενέργεια, αλλά κατασκευάζονται με… βρώμικη, είναι ένα καλό ερώτημα!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: