Μποϊκοτάζ από τη βουλή της Τουρκίας σε προϊόντα εταιριών που «στηρίζουν» το Ισραήλ: 50% κάτω το εμπόριο μεταξύ των δυο χωρών από ενάρξεως του πολέμου

FILE PHOTO: Αντιϊσραηλινή συγκέντρωση με συνθήματα υπέρ της Χαμάς και κατά του “σιωνιστή Μπλίνκεν” στην Άγκυρα. EPA/NECATI SAVAS




Το τουρκικό κοινοβούλιο αφαίρεσε προϊόντα της Coca Cola και της Nestle από τα εστιατόριά του σήμερα καθώς οι επιχειρήσεις αυτές θεωρούνται ότι στηρίζουν το Ισραήλ εν μέσω της σύγκρουσης στη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοβουλίου και με πηγή που κατονόμασε τις δύο εταιρίες.

Οι δύο εταιρίες δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

«Αποφασίστηκε τα προϊόντα εταιριών που στηρίζουν το Ισραήλ να μην πωλούνται σε εστιατόρια και καφετέριες στο συγκρότημα του κοινοβουλίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Νουμάν Κουρτουλμούς ενώ δεν κατονομάζονται οι εταιρίες.

  • Κοινοβουλευτική πηγή δήλωσε ότι τα ποτά της Coca-Cola και ο στιγμιαίος καφές της Nestle είναι οι μόνες μάρκες που αφαιρέθηκαν από το μενού.

Η πηγή δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη ύστερα από απαίτηση της κοινής γνώμης….

«Το γραφείο του προέδρου του κοινοβουλίου δεν έμεινε αδιάφορο προς την κατακραυγή της κοινής γνώμης και αποφάσισε να αφαιρέσει προϊόντα αυτών των εταιριών από το μενού στις καφετέριες και τα εστιατόρια του κοινοβουλίου», δήλωσε η πηγή.

  • Και οι δύο εταιρίες έχουν κατονομαστεί τις τελευταίες ημέρες σε αναρτήσεις από Τούρκους ακτιβιστές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούν σε μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων και δυτικών εταιριών, καθώς θεωρούν ότι αυτές στηρίζουν το Ισραήλ.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και τη στήριξη της Δύσης προς την χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι έχουν βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα κατά τον περασμένο μήνα, ενώ διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά 50% κάτω το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ

Το εμπόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας μειώθηκε κατά 50% από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Κουβέιτ.

«Από τις 7 Οκτωβρίου, παρατηρήσαμε ότι το αμοιβαίο εμπόριο (μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ) μειώθηκε πάνω από 50% συγκριτικά με πέρυσι», δήλωσε ο Ομέρ Μπολάτ σε συνέντευξη Τύπου μέσω διερμηνέα.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Turkey

 

Αρθρο στο Gatestone Ιnstitute: Πόσο ακόμη θα βλέπουμε Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία να σφαγιάζουν τους Αρμένιους; Να σταματήσει τώρα η στρατιωτική βοήθεια σε Αγκυρα – Μπακού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: