Αρθρο στο Gatestone Ιnstitute: Πόσο ακόμη θα βλέπουμε Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία να σφαγιάζουν τους Αρμένιους; Να σταματήσει τώρα η στρατιωτική βοήθεια σε Αγκυρα – Μπακού

FILE PHOTO: Οικογένεια προσφύγων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. EPA/DIMA KOROTAYEV epa Historical Collection digitized in 2012 as part of the EURO-Photo project ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET *** Local Caption *** 51075238




To Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Uzay Bulut με τίτλο Another New War? Azerbaijan’s Heroes: Soldiers Who Behead Armenians που αναφέρεται στα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων και καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς αυτό αλλά και προς την Τουρκία.

Αφού το Αζερμπαϊτζάν πολιορκούσε επί εννέα μήνες 120.000 χριστιανούς Αρμένιους που λιμοκτονούσαν στη Δημοκρατία του Αρτσάχ στον Νότιο Καύκασο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, βομβάρδισε τις κοινότητες του Αρτσάχ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους εκατοντάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Σχεδόν όλοι οι Αρμένιοι του Αρτσάχ έχουν φύγει, καθώς  γνωρίζουν ότι, μετά από όλες τις στρατιωτικές επιδρομές, οι Αρμένιοι που έπεσαν στα χέρια του αζέρικου στρατού αντιμετωπίστηκαν με τη μέγιστη σκληρότητα.

  • Ο αποκεφαλισμός και ο ακρωτηριασμός των Αρμενίων φαίνεται να αποτελεί μακρόχρονη παράδοση των Αζέρων στρατιωτών. Οι πράξεις αυτές προωθούνται και επιβραβεύονται από το κράτος του Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζέροι στρατιώτες που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα πολέμου τύπου ISIS όχι μόνο διαφεύγουν της λογοδοσίας και δεν διώκονται ποτέ, αλλά αντιμετωπίζονται ως εθνικοί ήρωες από την κυβέρνησή τους.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία τον Σεπτέμβριο του 2022, Αζέροι στρατιώτες βίασαν, ακρωτηρίασαν και έσφαξαν μια 36χρονη Αρμένισσα που υπηρετούσε στις αρμενικές δυνάμεις. Στη συνέχεια ανάρτησαν ένα βίντεο που αποδεικνύει το έγκλημα πολέμου που διέπραξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Αζέροι στρατιώτες, που βιντεοσκοπούν, ακούγονται να γελούν και να αστειεύονται στο παρασκήνιο.

Θα κόψουν τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Αζερμπαϊτζάν; Θα παρακολουθήσουν για άλλη μια φορά την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν να σφαγιάζουν περισσότερους Αρμένιους και να εισβάλλουν σε περισσότερα αρμενικά εδάφη; καταλήγει διερωτώμενος ο αρθρογράφος.

Πρώτος «Λόγος του Βασιλιά» ύστερα από 70 χρόνια στη Βρετανία: Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Σούνακ διά στόματος Καρόλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: