Ανήλικοι έστησαν καρτέρι σε καθηγητή έξω από σχολείο και τον λήστεψαν: Του πήραν βέρα και αλυσίδα απ’ τον λαιμό * Τρεις συλλήψεις




Τρεις ανήλικοι λήστεψαν 54χρονο εκπαιδευτικό την ώρα που αποχωρούσε από το σχολείο, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ασκώντας σωματική βία σε βάρος του εκπαιδευτικού, του αφαίρεσαν τη βέρα του και μία αλυσίδα με σταυρό.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, ενώ οι ανήλικοι συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Πρόκειται για έναν 15χρονο, έναν 16χρονο κι έναν 17χρονο (ημεδαποί οι δύο πρώτοι, αλλοδαπός ο τρίτος), ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται (και συνελήφθη) ο θείος του τελευταίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ο σταυρός.

Στο 54χρονο θύμα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του.

Κακουργηματική δίωξη 

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των τριών ανηλίκων . Οι τρεις ανήλικοι διώκονται για ληστεία από κοινού και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Κορδελιού. Οι τρεις ανήλικοι πλησίασαν τον 54χρονο, υποδιευθυντή Λυκείου και άλλους τρεις συναδέλφους του, που κάπνιζαν έξω από το προαύλιο του σχολείου.

Αρχικά τους ρώτησαν σε πόση ώρα είναι το διάλειμμα του σχολείου, ενώ ύστερα από λίγη ώρα και καθώς ο 54χρονος πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα από κατάστημα ψιλικών τού επιτέθηκαν με γροθιές, αρπάζοντας μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και βέρα.

Τυχαία περνούσαν από το σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που βοήθησαν τον εκπαιδευτικό να σηκωθεί, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των τριών ανηλίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ στη Jacobs για αθέμιτη κερδοφορία: Εντατικοί έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά της αισχροκέρδειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: