Αμεση αποπομπή του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Λιβανού για την υπόθεση του παράνομου νεφρολογικού κέντρου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

FILE PHOTO: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Ένοχη σιωπή» καταλογίζει στην κυβέρνηση η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη για το θέμα του «παράνομου νεφρολογικού κέντρου στο οποίο φέρονται να είναι συνεταίροι συγγενικά πρόσωπα βουλευτή της ΝΔ».

Με βάση το θέμα που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοκρατία», η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η νοοτροπία της ΝΔ, των βουλευτών και στελεχών της, ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί να έχουν πρόσβαση στην εξουσία, επιβεβαιώνεται με ακόμα χειρότερο τρόπο από το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία”, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά αποκαλύψεων της εφημερίδας για το παράνομο ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά, στο οποίο φέρονται να έχουν ιδιοκτησιακή συμμετοχή στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή της ΝΔ».

  • Ακολούθως προσθέτει: «Λίγες μέρες μετά την κυνική παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το νεφρολογικό κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια, θέτοντας ουσιαστικά σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, αποκαλύπτεται σήμερα ότι στο καταστατικό σύστασής του, ο πατέρας και ο αδερφός του βουλευτή της ΝΔ, που εμφανίζονται ως μέτοχοι, δήλωσαν ως διεύθυνση κατοικίας τους το καρδιολογικό ιατρείο του βουλευτή. Αλήθεια ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Λιβανός, δεν γνώριζε τίποτα; Ταυτόχρονα, άλλη μέτοχος της εταιρείας που τυγχάνει να είναι αδερφή του προέδρου τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας της το χώρο εργασίας του γαλάζιου στελέχους. Πολλές συμπτώσεις ταυτόχρονα».

Στρέφοντας τα πυρά της κατά της κυβέρνησης υποστηρίζει: «Πριν λίγες μέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε να μην “πολιτικοποιούμε” το θέμα. Να μην “πολιτικοποιούμε” το γεγονός ότι στην παράνομη λειτουργία ενός κέντρου υγείας, εμπλέκεται εν ενεργεία βουλευτής και στελέχη της ΝΔ. Μάλλον να μην “πολιτικοποιούμε” και το γεγονός ότι στη φιέστα εγκαινίων του παράνομου κέντρου βρέθηκε πλήθος βουλευτών, στελεχών της ΝΔ, όπως επίσης και ο τότε γενικός γραμματέας -και σήμερα υφυπουργός- του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του απευθύναμε, για το κατά πόσο είναι τυχαία όλα αυτά.

Η θέση της κυβέρνησης ότι ο βουλευτής της ΝΔ “δεν ήξερε, δεν γνώριζε” θα ήταν φαιδρή, αν η υπόθεση δεν ήταν τόσο σοβαρή, μια θέση που καταρρέει πλήρως μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις».

Κλείνοντας απευθύνεται στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει άμεσα το βουλευτή του. Ειδάλλως, θα φέρει προσωπικά το βάρος της ευθύνης για ένα σκάνδαλο που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Επίθεση Κασσελάκη στον πρωθυπουργό για τη φορολογική πολιτική:1,63 δισ. περισσότεροι φόροι για τους πολίτες στον προϋπολογισμό του 2024

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: