Αλλαγή στη στάση του Προέδρου Μπάιντεν έναντι του Ισραήλ; Πιεζόμενος από ένα Ραβίνο μίλησε για την ανάγκη «παύσης» στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς…




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει πως ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς «χρειάζεται μια παύση». Μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Μινεσότα την Τρίτη.

Ενώ ο κ. Μπάιντεν μιλούσε στη συγκέντρωση της εκστρατείας του, ένα μέλος του ακροατηρίου φώναξε: «Ως ραβίνος, χρειάζεται να ζητήσετε κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος – ο οποίος δεν έχει υποστηρίξει την κατάπαυση του πυρός από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου – είπε ότι πίστευε σε μια «παύση».

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια παύση», είπε ο Μπάιντεν. «Μια παύση σημαίνει να δώσουμε χρόνο για να βγάλουμε τους κρατούμενους έξω».

«Είμαι ο τύπος που έπεισε τον Μπίμπι να ζητήσει κατάπαυση του πυρός για να βγουν οι κρατούμενοι», πρόσθεσε. «Είμαι ο τύπος που μίλησε με τον [τον πρόεδρο της Αιγύπτου] αλ Σίσι για να τον πείσει να ανοίξει την πόρτα».

Ο Μπάιντεν είπε αργότερα ότι κατανοούσε τη «συγκίνηση» για τον πόλεμο και είπε ότι είναι «απίστευτα περίπλοκος για τους Ισραηλινούς».

«Είναι απίστευτα περίπλοκο και για τον μουσουλμανικό κόσμο… Υποστήριξα μια λύση δύο κρατών, το έχω κάνει από την αρχή», συνέχισε. «Το γεγονός είναι ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση”.

Στο επίσημο πρόγραμμα του Μπλίνκεν δεν υπάρχει καμία επίσκεψη στην Άγκυρα: Θα πάει στο Τελ Αβίβ, στο Αμμάν, στο Τόκιο, στη Σεούλ και στο Νέο Δελχί για υψηλού επιπέδου διαβουλεύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: