Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο αρχηγός των Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς: Νεκρή και η μόνη γυναίκα του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης [photos, video]

FILE PHOTO: Διαδηλωτές της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα EPA, ABED AL HASHLAMOUN




Ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς Τζιχάντ Μουχάισεν, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, σκοτώθηκε από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

Ο Τζιχάντ Μουχάισεν, ο επικεφαλής των Παλαιστινιακών Δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε σε επίθεση στη συνοικία Σέιχ Ραντβάν της πόλης της Γάζας, λένε οι ίδιες πηγές.

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τον θάνατο του Mουχαϊσεν.

Επιπλέον, δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού σκότωσαν την Τζαμίλα Αμπντάλα Τάχα αλ-Σάντι, μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και πρώτη γυναίκα στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς, σύμφωνα με το ραδιόφωνο της Χαμάς, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η Σάντι,  68 ετών, ήταν ιδρυτής του γυναικείου τμήματος της Χαμάς και ήταν παντρεμένη με τον Αμπντέλ Αζ΄λιζ αλ – Ραντισί,  ιδρυτή και ηγέτη της Χαμάς, τον οποίο η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σκότωσε με πύραυλο Hellfire τον Απρίλιο του 2004.

Από την αρχή του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς , μετά τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης της 7ης Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, και ειδικότερα η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, έχουν βάλει στο στόχαστρο  όλους τους ηγέτες της Χαμάς με στόχο την εξάλειψή τους.

 

Με πληροφορίες από Reuters/ The Times of Israel/The Jerusalem Post

Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό ο διοικητής της Χαμάς στην Κεντρική Γάζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: