Μάθιου Πέρι: Οι αξέχαστες στιγμές του Tσάντλερ Μπινγκ στα Φιλαράκια* Πνιγμός πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς η αιτία θανάτου [videos]

Στιγμιότυπο από σκηνή των Friends via Max@YouTube




Συγκίνηση στα εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστών της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια» προκαλεί ο θάνατος του Μάθιου Πέρι, γνωστού για τον μοναδικό ρόλο του ως «Τσάντλερ Μπινγκ» στην πιο επιτυχημένη sitcom της δεκαετίας του ’90 -και ίσως όχι μόνο.

Ο ηθοποιός, ηλικίας 54 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Η σειρά  Friends ή -τα Φιλαράκια- για όσους τυχόν δεν τη γνωρίζουν, προβαλλόταν από το 1994 έως το 2004. Το τελευταίο της επεισόδιο το είχαν παρακολουθήσει 52,5 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ. Ηταν το τηλεοπτικό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση της δεκαετίας του 2000.

Οι LA Times και το TMZ, που μετέδωσαν αρχικά την είδηση του θανάτου του, ανέφερεαν ότι ο ηθοποιός βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο τζακούζι στο σπίτι του.

Η προφανής αιτία θανάτου ειναι ο πνιγμός και η αιτία αυτού φαίνεται να είναι καρδιακή ανακοπή σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Στον σημείο πάντως δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ή άλλες ουσίες. Επισήμως, η αιτία του θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί:

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες είπε στο BBC ότι οι πρώτοι άνδρες που έφθασαν σε μια διεύθυνση στην περιοχή Pacific Palisades, είχαν λάβει μια «επείγουσα κλήση για διαροή νερού».

Η Warner Bros TV, η οποία παρήγαγε το Friends, ανήρτησε: «είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου Πέρι».

«Ο Μάθιου ήταν ένας απίστευτα προικισμένος ηθοποιός και ανεξίτηλο μέλος της οικογένειας της Warner Bros. Television Group», ανέφερε σε δήλωσή της.

  • «Ο αντίκτυπος της κωμικής ιδιοφυΐας του που άφησε το σημάδι της σε όλο τον κόσμο και η κληρονομιά του θα παραμείνει στις καρδιές όλων μας . Αυτή είναι μια σπαρακτική μέρα και στέλνουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του και σε όλους τους αφοσιωμένους του θαυμαστές».

Γεννημένος στη Μασαχουσέτη το 1969, ο Πέρι μεγάλωσε στην Οτάβα του Καναδά, όπου παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο όντας συμμαθητής με τον Justin Trudeau, τον σημερινό πρωθυπουργό του Καναδά.

Ο Πέρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες σε εφηβική ηλικία. Πρωταγωνίστησε ως Chazz Russell στο Boys Will Be Boys και είχε επίσης ρόλους σε διάφορες παραστάσεις, όπως το Growing Pains.

Έγινε όμως διεθνής σταρ με τα Φιλαράκια δίπλα στους Τζένιφερ Ανιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέϊβιντ Σίμερ, Ματ Λεμπλάνκ και Λίζα Κούντροου.

Ο Πέρι πάλεψε για χρόνια με τον εθισμό στα παυσίπονα και το αλκοόλ και μπήκε σε κλινικές αποκατάστασης πολλές φορές.

Το 2016, είε δηλώσει στο BBC Radio 2 ότι σχεδόν δεν θυμόταν τρία ολόκληρα χρόνια γυρισμάτων των Friends, λόγω του ποτού και των ναρκωτικών.

Η Μάγκι Γουίλερ, που υπεδύετο την Τζάνις στα Φιλράκια, ήταν η πρώτη από τις συμπρωταγωνίστριες του Πέρι που μίλησε για τον θάνατο του.

Η «Τζάνις» έγραψε στο Ιnstagram: Τι απώλεια. Θα λείψεις στον κόσμο Mathew Perry. Η χαρά που έδωσες σε τόσους πολλούς στη σύντομη ζωή σου θα συνεχίσει να υπάρχει. Νιώθω ευλογημένη από κάθε δημιουργική στιγμή που ζήσαμε μαζί».

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Μάθιου Πέρι μίλησε για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά για τους εθισμούς του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ ομολογώντας τότε ότι λίγο έλειψε να του στοιχίσουν τη ζωή.]

Μιλώντας στο People, είχε πει ότι του είχε δοθεί μόλις δύο τοις εκατό πιθανότητα επιβίωσης όταν ο εθισμός στα οπιοειδή, τού προκάλεσε έκρηξη του παχέος εντέρου σε ηλικία 49 ετών, αφήνοντάς τον σε κώμα για δύο εβδομάδες και αναγκάζοντάς τον να μείνει στο νοσοκομείο -γεγονός που τα εκατομμύρια των θαυμαστων και φίλων του αγνοούσαν.

 

Ο Μάθιου Πέρι είχε πει είπε ότι έκανε συνολικά 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του και πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης 15 φορές σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» από ουσίες και αλκοόλ.

Είχε αναφέρει ότι όταν εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο «οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2 τοις εκατό πιθανότητες να ζήσω. Μου έβαλαν ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη την αναπνοή για την καρδιά και τους πνεύμονες».

 

Είχε πει ακόμη στο People: «Ήθελα να τα μοιραστώ με τον κόσμο αυτά όταν δεν θα κινδύνευα ξανά να μπω ξανά στη σκοτεινή πλευρά των πάντων».

«Έπρεπε να περιμένω μέχρι να καταστώ αρκετά νηφάλιος – και μακριά από την ασθένεια του αλκοολισμού και του εθισμού – για να τα γράψω όλα. Και το κυριότερο να είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτό θα βοηθούσε τους ανθρώπους».

Ο Πέρι είχε ομολογήσει ότι ο εθισμός στο αλκοόλ είχε αρχίσει να εμφανίζεται ενόσω είχε ακόμη τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα «Φιλαράκια», σε ηλικία 24 ετών.

Είπε ότι μπορούσε μεν να το διαχειριστεί, αλλά είχε «εμπλακεί σε πολλά προβλήματα» μέχρι τα 34 του. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ήταν νηφάλιος και στην πραγματικότητα, ήταν νηφάλιος σε όλη την 9η σεζόν, τη χρονιά που προτάθηκε για βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της καριέρας του στα «Φιλαράκια», παραδέχτηκε ότι έπαιρνε 55 Vicodin (ειδικά αναλγητικά) την ημέρα και ότι είχε μείνει μόλις 58 κιλά.

Αλλά «δεν ήξερε πώς να σταματήσει».

Παραδέχθηκε ότι η ασθένειά του όλο και χειροτέρευε αλλά σημείωσε ότι οι φίλοι του στο καστ «είχαν κατανόηση και ήταν υπομονετικοί».

 

Αποκάλυψε ακόμη ότι ο γιατρός του, του είπε ότι ίσως απαιτηθεί να κουβαλά έναν σάκο ειλεοστομίας για το υπόλοιπο της ζωής του εάν πάρει ξανά φάρμακα, κάτι που τον βοηθά να αποφύγει την υποτροπή.

Ο ηθοποιός, είχε καταφύγει σε κέντρο αποτοξίνωσης κατά τη διάρκεια των Friends μία φορά το 1997 και ξανά το 2001.

Το 2015 είχε δηλώσει στο Hollywood Reporter: «Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου. Έμαθα πολλά από τις αποτυχίες μου.

«Αλλά το καλύτερο πράγμα για μένα είναι ότι αν έρθει ένας αλκοολικός και μου πει «θα με βοηθήσεις να σταματήσω να πίνω;», θα του πω, “Ναι, ξέρω πώς να το κάνω αυτό.”

«Και τότε συνειδητοποιείς ότι με το αλκοόλ δεν καταφέρνεις τίποτα, σίγουρα δεν γεμίζεις καμία τρύπα στη ζωή σου. Δεν έγινα νηφάλιος γιατί μου άρεσε. Έγινα νηφάλιος γιατί ανησυχούσα ότι θα πέθαινα την επόμενη μέρα ».

«Δεν ήταν τυχαίο που ο ‘Τσάντλερ’ ήταν είναι ένας τύπος που προσπαθούσε να αποτρέψει τα δικά του ανθρώπινα συναισθηματικά θέματα με το γέλιο. Αυτό έκανα για χρόνια. Προσπάθησα να αποδεχτώ τον εαυτό μου ως αστείο, ότι το να κάνεις παρέα μαζί μου είναι κάτι σαν διακοπές»

Mε πληροφορίες από BBC, Daily Mail

Δεν το χωράει ο νους: Το σύμπαν διαστέλλεται με 160.000 μίλια την ώρα – Τα 2/3 είναι σκοτεινή ενέργεια

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: