«Η όποια κλιμάκωση στη Γάζα ενδέχεται να επηρεάσει την Κύπρο»: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προεδρεύει σύσκεψης με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Photo: Stavros Ioannides/PIO




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρεύσε σήμερα συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου»  κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα δεδομένα σε σχέση με την υπό διαμόρφωση κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και πώς η όποια κλιμάκωση ενδέχεται να επηρεάσει και την χώρα μας.

Εντός αυτού του πλαισίου αξιολογήθηκαν τα υφιστάμενα αλλά και συζητήθηκαν περαιτέρω προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν προς κατάλληλη προετοιμασία των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σειρά από τομείς που ενδεχομένως να επηρεάζουν την χώρα μας.

Η συνεδρία επικεντρώθηκε επίσης και στον ρόλο της χώρας μας ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και στη σημαντική συμβολή της στις προσπάθειες επαναπατρισμού υπηκόων χωρών μέσω Κύπρου.

Στο ΣΕΑ, συμμετείχαν, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Υφυπουργός Τουρισμού, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Αισιοδοξία της κυπριακής κυβέρνησης ότι θα υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με Chevron για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: