Η διαφθορά δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα και την Κύπρο: Κοιτάξτε γύρω σας… Πόσοι πολιτικοί εισήλθαν φτωχοί στην πολιτική και εξήλθαν πλούσιοι… Πολλοί!

FILE PHOTO: Από την Δευτέρα16 έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας και στην ευρύτερη περιοχή βορειοδυτικά της Πελοποννήσου και νότια του Ιονίου Πελάγους η Εθνική Διακλαδική Άσκηση με την επωνυμία «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ – 2023». ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ, STR




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Σίγουρα, οι αναγνώστες της στήλης, θα περίμεναν ότι θα ασχοληθώ με τη νέα σύγκρουση του Ισραήλ με την τρομοκρατική Χαμάς, η οποία, φυσικά, δεν αντιπροσωπεύει τους Παλαιστίνιους. Αυτή είναι η αλήθεια…

Το πρόβλημα για την ευρύτερη γειτονιά τώρα ξεκινά, και εάν η Τεχεράνη μαζί με την Χεζμπολλάχ ταχθούν στο πλευρό της Χαμάς, όπως αναμένεται, ο πόλεμος θα τραβήξει σαν σφουγγάρι και άλλες χώρες, με πρώτη και καλύτερη την υπερδύναμη Αμερική.

Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον θα σταθεί στρατιωτικά δίπλα στο λαό του Ισραήλ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν έκρυψε άλλωστε και δημόσια την απόφασή του… Ο Θεός να βάλει το χέρι του, λέγαν οι σοφοί για παρόμοιες επερχόμενες καταστροφές.

  • Επέλεξα, λοιπόν, να ασχοληθώ για πολλοστή φορά με τη διαφθορά στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η «θυγατέρα» και η «μητέρα» έχουν τα παγκόσμια πρωτεία στο φοβερό αυτό σπορ. Θα έλεγα ότι ανταγωνίζονται για την βρώμικη αυτή πρωτιά.

Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς, και η Κύπρος και η Ελλάδα, και πρέπει επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και όταν λέμε σοβαρά, να πάρουν την καταπολέμηση της διαφθοράς στα χέρια τους. Διότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι συνεχίζουν μία …παράδοση στο μείζον αυτό ζήτημα. Τι εννοώ; Ότι λέμε και ΔΕΝ κάνουμε, δείχνουμε ότι πολεμούμε τους διεφθαρμένους, αλλά τους αφήνουμε να δρουν ανενόχλητοι, και άλλα πολλά. Δεν ακούνε τι λένε οι πολίτες;

Κοιτάξτε γύρω σας… Πόσοι πολιτικοί εισήλθαν φτωχοί στην πολιτική και εξήλθαν πλούσιοι. Ένα και ένα κάνουν δύο. ΔΕΝ βγάζουν έντεκα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν.

Επανέρχομαι στο θέμα της διαφθοράς, όχι με αφορμή τη δικαστική διαμάχη μου με τον δήμαρχο της Πάφου (ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ), αλλά επειδή απλά δεν πάει άλλο. Με ενοχλεί πολύ και το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πραγματικά φοβάμαι ότι δεν θα τιμωρηθεί κανένας… Και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο όνειδος για την Κύπρο.

Δεχόμαστε καταγγελίες, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να τις ερευνήσουμε, διότι είναι πολλές και περίπλοκες. Αυτή είναι δουλειά ενός μη διεφθαρμένου κράτους, οι δημοσιογράφοι απλά πρέπει να βοηθούμε. Δεν είναι όλοι «άγιοι» στο χώρο μας, έχουμε και εμείς «κακά μήλα» ένα σωρό.

Αν και έχουμε καταγγείλει συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν είδαμε φως. Σε μία καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς, στην αποκάλυψη της οποίας βοηθάμε και εμείς ως ιστοσελίδα, διεξάγεται έρευνα που δεν έχει …τελειωμό, ΟΧΙ με ευθύνη της ανακρίτριας, που προσπαθεί πολύ!

  • Πέρασαν 18 ολόκληροι μήνες. Έλεος πια. Είναι ντροπή, ενώ δώσαμε όλα τα στοιχεία, να σέρνεται η υπόθεση επειδή αφορά διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν και τους νταήδες, άκουσα… Απαιτούμε να κινηθούν άμεσα οι εισαγγελείς και να ερευνήσουν τους διεφθαρμένους. ΟΧΙ τα θύματα.

18 ολόκληροι μήνες έρευνας! Και ενοχοποιητικά στοιχεία δώσαμε και εμείς… Τι να κάνει μία ανακρίτρια μόνη της. Και πόσα να προλάβει. Κάνει ότι μπορεί…

Όμως, έτσι δεν εξαρθρώνεται η διαφθορά. Στο τέλος θα «καθαρίσουν» τους πολέμιους της, και η Κύπρος και η Ελλάδα θα γίνουν επίσημα Κολομβία!!!

Ο «καυγάς» με τον δήμαρχο της Πάφου έγινε για λάθος λόγους. Και γι’ αυτό ευθύνεται συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ο οποίος κέρδισε επάξια τον τίτλο του ψεύτη. Θα τον αποκαλύψουμε…

Στο θέμα της πάταξης των διεφθαρμένων συμφωνώ απόλυτα μαζί με τον εν λόγω δήμαρχο, και αυτός μαζί μου, και είναι παρήγορο πως κάποιοι εκ των πολιτικών μας, που οι άλλοι τους λένε «τρελούς», δεν κάνουν πίσω. Αλλά, ο δήμαρχος πρέπει να σοβαρευτεί και οι καταγγελίες του να αποδεικνύονται με στοιχεία. Όχι άλλα πυροτεχνήματα.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αν επιμένεις για τα αυτονόητα είσαι «γραφικός». Αυτό δεν λένε και για τον δήμαρχο της Πάφου, ο οποίος, όμως, ρίχνει …βόμβες χωρίς πυροκροτητή… Έκανε καταγγελίες που αποδείχθηκαν κάλπικες. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Η καταγγελία για τους δύο διεφθαρμένους πολιτικούς αρχηγούς ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε ποτέ.

  • Εάν αφορά τα εθνικά θέματα, αν διαμαρτυρηθείς, σου κολλάνε την ταμπέλα του «εθνικιστή». Και πάει λέγοντας. Όχι, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Και όσοι πολιτικοί ταχθούν με την πλευρά του καλού, θα έχουν την υποστήριξη μας. Είμαστε οι πολλοί όσοι κυνηγούμε τη διαφθορά, απλά οι απέναντι ενώ είναι οι λίγοι, κατέχουν -μεταξύ των άλλων- και την εξουσία.

Αφορμή, λοιπόν, για το σημερινό κείμενο ήταν και η υπόθεση των πολιτογραφήσεων στην Κύπρο, για την οποία πληροφορηθήκαμε το εύρος της διαφθοράς, όταν ήρθε στην Κύπρο ένα διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο, και ισοπέδωσε όλους τους Κύπριους δημοσιογράφους. Συνάδελφοι, δεν γίνεται να μην παίζουμε μπάλα στο δικό μας γήπεδο…

Αρχικά, το γνωστό βίντεο του δικτύου Αλ Τζαζίρα, λοιδορήθηκε από τους Κύπριους πολιτικούς. «Είδαν» δάκτυλο της Τουρκίας! Αλλά ακόμα και αν ο «δάκτυλος» ήταν τουρκικός βρε ανόητοι, η αποκάλυψη ήταν τεράστια. Πολιτικοί έταζαν διαβατήρια έναντι, προφανώς, ανταμοιβής!

Στο βίντεο είδαμε ένα πρώην πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και ένα πρώην βουλευτή μεγάλου κόμματος, του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ. Ανεξάρτητα από τίτλους και κόμματα, το θέαμα είναι φρικτό.

Το βίντεο αυτό καθ’ αυτό αποτελεί την αποκάλυψη μίας μεγάλης διαφθοράς στο «νησί των Αγίων»…

Όπως έγραφα την περασμένη Κυριακή, απαλλάχθηκε ήδη απ’ όλες τις κατηγορίες ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης. Η Δικαιοσύνη μίλησε και βεβαίως δεχόμαστε την ετυμηγορία της…

Αλλά ερωτώ: αυτό σημαίνει ότι θα αθωωθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι; Και θα κλείσει το θέμα; Και αυτό είναι το ορθό και πρέπον; This is Cyprus, όπως αναφέρεται στο επίμαχο βίντεο.

Είναι γι’ αυτό που λέμε πως η καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα και την Κύπρο, πρέπει να αναδειχθεί σε εθνικό ζήτημα και να στηθούν μηχανισμοί αποκάλυψης και όχι συγκάλυψης.

Και όταν κύριοι, μία δημοσιογραφική ομάδα σας δίνει τα στοιχεία και τις αποδείξεις στο πιάτο, δεν ερευνάτε τους …διώκτες των διεφθαρμένων, αλλά αυτούς τους οποίους κατηγορούν οι δημοσιογράφοι. Και αναφέρομαι στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες που υποτίθεται ότι ερευνούν τη διαφθορά…

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να αναλάβουν το μείζον αυτό ζήτημα -εννοώ τη διαφθοράς- στα χέρια τους. Να δημιουργήσουν task force στο γραφείο τους και να ελέγχουν οι ίδιοι την πορεία των ερευνών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης για τη δικαστική διαμάχη μου με τον δήμαρχο Πάφου είναι ψευδές. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Σιγά που θα φοβόμουν τον Πετρίδη, τον οποίο ΔΕΝ συνάντησα ποτέ στη Νέα Υόρκη. Παίρνει το «χρυσό μετάλλιο» των Fake News. Απέσυρα την μήνυση εναντίον του δημάρχου, ΜΟΝΟ όταν συμφώνησε να αποσύρει την ανάρτηση του στο Facebook, ότι δήθεν ήμουν μέτοχος του Mega Κύπρου. ΔΕΝ ήμουν ποτέ… Δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσω, εάν δεν κατέβαζε τη ψευδή ανάρτηση. Αυτά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, εόρταζε, στις 18 του μήνα, τα γενέθλια της και οι συνεργάτες της δεν έχασαν την ευκαιρία να την παρουσιάσουν ως Πριγκίπισσα -κυκλοφόρησε και η σχετική πλάκα με δήθεν φωτογραφία της ως Barbie.

Τα θέλει και τα παθαίνει και να μην παραπονιέται η (και) πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αλλά επειδή είναι «εβδομάδα χαράς» να της ευχηθούμε χρόνια πολλά με υγεία.

Και στους δε συνεργάτες της, την επόμενη φορά, να σκέφτονται ξανά και ξανά πριν δώσουν στη δημοσιότητα βίντεο από τέτοιες εκδηλώσεις. Οι πολίτες, πέραν των «πελατών» των τηλεοπτικών πρωινάδικων, έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν και το πρώτο, αν και είναι τελευταίο, που τους ενδιαφέρει είναι τα γενέθλια της κυρίας Προέδρου της Βουλής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Απείλησε ο Πάμπος ότι ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, θα μιλήσει και θα αποκαλύψει. Ε, ναι. Είναι καιρός, έφτασε η ώρα. Να μιλήσει και αυτός και πρώην υπουργοί του κόμματος της κυπριακής Δεξιάς, και για την περίφημη υπόθεση των λεωφορείων. Πως μέσα σε μία νύχτα καταστράφηκαν άνθρωποι, που είχαν αρχές και δεν ήταν διεφθαρμένοι. Πως έχασαν τις περιουσίες τους… Ο στίβος εναντίον της διαφθοράς είναι ανοικτός.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ο κ. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μας αγνοεί και μάλιστα επιδεικτικά και αυτό δεν είναι καλό (no good, όπως λένε στην Αμερική).

Αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα για τα απαράδεκτα επεισόδια στη Χλώρακα της Πάφου και της Λεμεσού. Αυτά γίνονται στις αυταρχικές χώρες κ. Χριστοδουλίδη. Ποιους καλύπτετε; Υπήρχε ξένος δάκτυλος; Οι οργανωτές των επεισοδίων εναντίον των άμοιρων προσφύγων και μεταναστών είναι ντόπιοι ακροδεξιοί ή ήρθαν από το εξωτερικό; Τι συνέβη στους συλληφθέντες; Ποιοι είναι; Θα δικαστούν; Ή έλαβαν και συγχαρητήρια από την αστυνομία;

Πάντως… Πολιτικοί που αγνοούν τόσο σημαντικά θέματα και απαξιούν να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν μοιραίο (πολιτικό) τέλος, διότι στην τελική, νικάει πάντα η Δημοκρατία…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο δήμαρχος της Πάφου βιάστηκε: Δεν κέρδισε καμία δίκη εναντίον μου, καθώς για να αποσύρω την αγωγή μου εναντίον του για το καραμπινάτο ψέμα, που μοιράστηκε με τους φίλους του στο Facebook, έπρεπε να κατεβάσει την ανάρτηση του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: