Ο δήμαρχος της Πάφου βιάστηκε: Δεν κέρδισε καμία δίκη εναντίον μου, καθώς για να αποσύρω την αγωγή μου εναντίον του για το καραμπινάτο ψέμα, που μοιράστηκε με τους φίλους του στο Facebook, έπρεπε να κατεβάσει την ανάρτηση του

Ο Αξιότιμος Κύριος Δήμαρχος της Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος. Φωτογραφία από τη σελίδα του, Phedon Phedonos, στο Facebook




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, ο Αξιότιμος Δήμαρχος της Πάφου, Κύριος Φαίδων Φαίδωνος, παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για να υποστηρίξει τον εαυτό του στην αγωγή που κατέθεσα εναντίον του, όταν στις 2 Οκτωβρίου 2017 με ανάρτηση του στο Facebook, ισχυριζόταν ψευδώς ότι:

Διέθετα, δήθεν, στο όνομα μου, μετοχές του ενός εκ των ιδιοκτητών του Mega Ελλάδος, Γεωργίου Μπόμπολα, στο MEGA Κύπρου. ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑ ούτε μία. Άλλωστε, το Mega Ελλάδος ήταν ιδιοκτησία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών Ελλάδος. Την εκμετάλλευση του Mega στην Κύπρο είχε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Υπηρεσίες Limited, θυγατρική κατά 100% της Τηλέτυπος Ελλάδος.

Άρα ο ισχυρισμός του ήταν ψευδής και συκοφαντικός από την αρχή μέχρι το τέλος, αφού καμία σχέση δεν είχε ο Γεώργιος Μπόμπολας με μετοχές της εταιρείας του Mega στην Κύπρο, πολύ περισσότερο δε εγώ.

Όπως, λοιπόν, μου είπε ο Κύριος Δήμαρχος, την 13η Οκτωβρίου 2023 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όταν έγραψα το επίμαχο κείμενο για τον ίδιο, που τον εξόργισε, του τηλεφώνησε, ένα πρόσωπο που προσωπικά ευεργέτησα, αλλά δεν τόλμησε να έρθει στο Δικαστήριο για να με αντιμετωπίσει και του είπε ότι του επιτέθηκα επειδή δήθεν, κατ΄ αυτόν, «μου το ζήτησε ο (μακαρίτης ο) Μπόμπολας, οι εταιρείες του οποίου είχαν προβλήματα στην Κύπρο».

Σημειώνω ότι όταν συγγενικό πρόσωπο του εν λόγω δημοσιογράφου, που παρέσυρε σε αυτή την περιπέτεια και εμένα και τον αξιότιμο Κύριο Δήμαρχο, αντιμετώπιζε ένα σημαντικό πρόβλημα στην Αμερική, μου τηλεφώνησε κλαίγοντας για να βοηθήσω. Και βεβαίως βοήθησα, και εγώ και φίλοι δικηγόροι, χωρίς κανένα κόστος για το συγγενικό του πρόσωπο.

Υπογραμμίζω ότι ένα χρόνο πριν γράψω το κείμενο στον Φιλελεύθερο, που ενόχλησε τον Κύριο Δήμαρχο, στις 16 Νοεμβρίου του 2016, απολύθηκα από την εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ που εξέδιδε την εφημερίδα Έθνος. Και είχα απολυθεί με πολύ άσχημο τρόπο.

Εκείνη την ημέρα (16 Νοεμβρίου 2016), στο Μέγαρο Μαξίμου, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επισκεπτόταν τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Επειδή ήμουν, μαζί με άλλους Έλληνες ανταποκριτές στην αποστολή του Αμερικανού Προέδρου, με επέλεξαν για να κάνω μία από τις δύο ερωτήσεις στον κ. Ομπάμα.

Μετά την επιλογή μου, τονίστηκε σε μένα ότι η ερώτηση πρέπει να αφορά την αμερικανική οικονομία και ΟΧΙ το Κυπριακό. Απάντησα ότι δεν γίνεται να βρίσκεται στην Ελλάδα ο Αμερικανός Πλανητάρχης και να μην ερωτηθεί για το Κυπριακό και το Αιγαίο. Δέχθηκα προειδοποίηση ότι αν ερωτήσω οτιδήποτε άλλο εκτός της ελληνικής οικονομίας, αυτό θα έχει επιπτώσεις στη συνεργασία με το Έθνος -ήδη το MEGA είχε κλείσει, από τον Μάρτιο του 2016 με ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ενός εκ των μετόχων.

Η επίμαχη ερώτηση που με έστειλε στην ανεργία ήταν η εξής:

Ο Μιχάλης Ιγνατίου υποβάλλει την επίμαχη ερώτηση στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Η ερώτηση του κόστισε την απόλυση από το Έθνος. Φωτογραφία via CNN

«Είπατε κατ’ επανάληψη κύριε πρόεδρε ότι ο τρόπος που αντιμετώπισαν την οικονομική κρίση οι Ευρωπαίοι είχε το αντίθετο αποτέλεσμα και πολλές φορές μιλήσατε καταφερόμενος κατά της λιτότητας και πιστεύω ότι έχετε δίκιο. Γιατί δεν καταφέρνουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους να ακολουθήσουν τη δική σας οδό, παρά τα όσα κάνατε τους τελευταίους δύο μήνες για να βοηθήσετε την Ελλάδα.  

Και για την Κύπρο κάτι. Πως θα μπορούσατε να πείσετε τον πρόεδρο της Τουρκίας να θέσει τέλος στην κατοχή της Κύπρου;» 

Βεβαίως, υπέβαλα την ερώτηση στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, (και στον κ. Τσίπρα), και για την ελληνική οικονομία και για το Κυπριακό και το βράδυ ήμουν επίσημα άνεργος χωρίς να πληρωθώ ποτέ την αποζημίωση.

Σκέφτηκα: Αυτός που παρέσυρε τον Κύριο Δήμαρχο στο ατόπημα εναντίον μου, δεν γνώριζε; Βεβαίως γνώριζε και τότε μου είχε δώσει συγχαρητήρια για την πράξη μου: Εννοούσε να τολμήσω να υποβάλω την ερώτηση για την Κύπρο και να εκδιωχθώ από το Έθνος.

Αναρωτήθηκα: Γιατί είπε ψέματα στον Κύριο Δήμαρχο; Διότι προφανώς δεν χώνεψε ποτέ τη στάση μου απέναντι στο φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν και στην παραίτηση και αποχώρηση μου από την εφημερίδα Πολίτης, διαμαρτυρόμενος για την με φανατισμό υποστήριξη σε ένα κείμενο που αν ψηφιζόταν από τον κυπριακό λαό, θα παρέδιδε την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Προηγουμένως, ο Πολίτης παραποίησε ανταπόκριση μου και με έφερε να γράφω ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ θα ταξίδευε εκτάκτως στην Κύπρο για να υποστηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού. Ήταν μία απαράδεκτη πράξη, που οδήγησε τις σχέσεις μου με τον Πολίτη στα άκρα. Ο υπεύθυνος της απαράδεκτης ενέργειας την αποδέχθηκε και απολογήθηκε, αλλά οι αναγνώστες έμειναν με την εντύπωση ότι εγώ έγραψα μία λάθος είδηση, ακόμα και ότι έδωσα ψεύτικη πληροφορία.

  • Το Γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μου παραπονέθηκε για την «ψεύτικη είδηση» και είχε δίκιο, διότι στην Ουάσιγκτον τα ψέματα απαγορεύονται. Φυσικά και εξήγησα τι συνέβη.
  • Το ότι παραμένω μέχρι σήμερα διαπιστευμένος ανταποκριτής του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείχνει ότι οι ανταποκρίσεις και τα δημοσιεύματα μου είναι και ακριβή και έγκυρα.
  • Σημειώνω επίσης ότι ο υπεύθυνος της αμερικανικής Πρεσβείας που είχε την αρμοδιότητα για τα ΜΜΕ, μου τηλεφώνησε αμέσως και παραπονέθηκε, ερεύνησε δε το γεγονός και πληροφορήθηκε με ακρίβεια ότι παραποιήθηκε η ανταπόκριση μου.

Επιστρέφουμε στο θέμα μας.

Δέχομαι ότι ο «χονδρός», όπως τον χαρακτήρισε ο Κύριος Δήμαρχος, τον παραπληροφόρησε. Όμως, ο ίδιος δεν έπρεπε να πάει στον έφορο Εταιρειών για να διαπιστώσει αν πραγματικά είχα μετοχές στην εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Υπηρεσίες Limited, η οποία συμμετείχε σε συνεταιρισμό με την Αρχιεπισκοπή Κύπρου στην εκμετάλλευση του Mega Κύπρου;

Μετά το συκοφαντικό του δημοσίευμα στο Facebook τηλεφώνησα προσωπικά και επιβεβαίωσα ποιοι είχαν την εκμετάλλευση του Mega Κύπρου. Άρα ακόμα και αν δεχθώ ότι ο Κύριος Δήμαρχος ήταν θύμα παραπληροφόρησης από αυτόν που χαρακτήρισε «χονδρό», δεν έχει καμία, μα καμία, δικαιολογία να μην γνωρίζει ότι ΔΕΝ είχα ποτέ μετοχές του καναλιού.

Εδώ σημειώνω ότι σαν ανταποκριτής του Mega Ελλάδος και του Έθνους δεν είχα καμία μετοχή των εταιρειών ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και ΠΗΓΑΣΟΣ.

Απ’ εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι αυτή: Όταν η δικαστής ζήτησε διακοπή επειδή είχε κουραστεί η πρακτικογράφος, ξεκίνησε μία φρενίτιδα διαβουλεύσεων για «να τα βρούμε» με τον Κύριο Δήμαρχο. Ήρθε προς εμένα και αρχίσαμε να συζητάμε καθώς είχε διαπιστωθεί από τις καταθέσεις ότι είμαστε και οι δύο πολέμιοι της διαφθοράς. Μάλιστα, μου είπε ότι θα μου δώσει την υπόθεση διαφθοράς δύο πρώην υπουργών, πατέρα και υιού από την περιοχή που πολιτεύεται, την οποία διερευνούσε ο Εισαγγελέας. Τον ευχαρίστησα και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε και σε άλλες υποθέσεις.

Η συμφωνία μας ήταν η εξής:

  • Θα αποσύρει μέσα σε τρεις μέρες την ψεύτικη ανάρτηση από το Facebook σε ότι αφορά τις μετοχές που δήθεν είχα στο Mega Κύπρου.
  • Και εγώ θα αποσύρω την αγωγή εναντίον του.

Του τόνισα ότι εάν δεν αποσυρθεί η ανάρτηση, ΔΕΝ θα ισχύει καμία μεταξύ μας συμφωνία. Και επίσης, επειδή μου είπε ότι η αποζημίωση θα στερούσε χρήματα από τα παιδιά του, του απάντησα ότι ΔΕΝ θέλω χρήματα. Δώσαμε τα χέρια, κατεβήκαμε μαζί στο ισόγειο από τη δικαστική αίθουσα, και συμφωνήσαμε ότι θα μου κάνει το τραπέζι στην Πάφο -θα πληρώσω εγώ, του είπα αστειευόμενος, κάτι βεβαίως που απέρριψε χωρίς συζήτηση.

Επίσης μου ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί η απόφαση. Το δέχθηκα και αυτό…

Όταν χωρίσαμε με το δήμαρχο, δέχθηκα ένα αισχρό γραπτό μήνυμα από δημοσιογράφο της εφημερίδας Πολίτης, ο οποίος με κατηγόρησε ότι τον είπα «χονδρό» και «διεφθαρμένο». Και με ρωτούσε: «φταίω εγώ επειδή ο Δήμαρχος σου πήρε τα σώβρακα»;

Του απάντησα ότι δεν τον είπα «χονδρό» και «διεφθαρμένο». Άλλωστε ΔΕΝ πιστεύω ότι είναι διεφθαρμένος. Μάλλον, για να το σημειώσω καλύτερα, δεν έχω στοιχεία ότι είναι διεφθαρμένος. Και επίσης του απάντησα ότι τα σώβρακα μου τα φοράω.

Μου έγραψε επίσης ότι: «Προφανώς σου χρειάζεται ένα γερό γ… για να θυμηθείς τι του είπες…. Γατάκι». Με απείλησε: «Αγόρι μου τα βάσανα σου είναι πίσω».

Του επανέλαβα ότι δεν τον είπα «χονδρό» και «διεφθαρμένο». Και απάντησε ότι: «Μου το είπε ο Φαίδωνας και λέω ας ρωτήσω και τη δικηγόρο του…».

Αυτός, λοιπόν, υποθέτω ότι είναι ο άνθρωπος που παρέσυρε τον Κύριο Δήμαρχο για να με κατηγορήσει ότι είχα στο όνομα μου τις μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ  Limited.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι μπορεί να ίσχυε αυτό που ακούω συχνά στο νησί, ότι δηλαδή ο «Φαίδωνας δεν είναι αυτό που δείχνει». Μου ειπώθηκαν και άλλα πολλά αλλά δεν θα ήθελα να τα μοιραστώ σε αυτό το δημοσίευμα, ελπίζοντας ότι οι κατήγοροι του δημάρχου θα έρθουν στο δικαστήριο να καταθέσουν.

  • Ο Κύριος Δήμαρχος κυκλοφόρησε σε φίλους του την 20η Οκτωβρίου και την επομένη στους φίλους του στο Viber και στο Whats App, δήλωσή του – θα την διαβάσετε παρακάτω- όπου γράφει ανακρίβειες, αναλήθειες και άλλες παρόμοιες λέξεις.

Με βάση τα παραπάνω, βεβαίως και ΔΕΝ ισχύει η συμφωνία, και αν ο Κύριος Δήμαρχος δεν αφαιρέσει την ψευδέστατη ανάρτηση του στο Facebook, θα βρεθούμε ξανά στα δικαστήρια.

Για τα όσα αναληθή αναφέρει στη δήλωσή του, τα οποία άλλωστε θα αποδειχθούν στη νέα δικαστική διαδικασία, επισημαίνω τα ακόλουθα:

Με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Πετρίδη δεν είχα καμία τετ-α-τετ συνάντηση στη Νέα Υόρκη, παρουσία μάλιστα του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. ΠΟΤΕ. Τον συνάντησα σε ένα μπαρ στην Ουάσιγκτον, όπου ήρθε συνοδευόμενος από μία κυρία, αφού στο μεταξύ ο τότε πρέσβης της Κύπρου στην αμερικανική πρωτεύουσα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι του ζητά επίμονα να με συναντήσει.

Ήταν τότε υφυπουργός και σύμβουλος του κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Και είχε βρεθεί στην Ουάσιγκτον για να έχει συναντήσεις με στελέχη του ΔΝΤ.

Ήρθε στο μπάρ Barcode -πλήρωσα και τον λογαριασμό επειδή δεν δέχομαι «κέρασμα» από άτομα που εργάζονται σε κράτη. Και δεν ακούστηκε ούτε μία φορά στην κουβέντα μας η λέξη «Μπόμπολας».

Όταν σηκώθηκε με την κυρία που τον συνόδευε να φύγουν, με ρώτησε αν εργάζομαι για την οικογένεια Μπόμπολα. Του απάντησα ότι εργάζομαι για το Μέγκα και το Έθνος.

Ο κ. Πετρίδης ήταν αυτός που μου είπε ότι μία εταιρεία του επένδυσε στην Κύπρο.

Δεν γνώριζα καν ότι αποφάσισε ο έτερος των υιών του να επενδύσει στην Κύπρο. Ούτε με ενδιέφερε άλλωστε.

Όταν το έμαθα από τον κ. Πετρίδη, και σε ανύποπτο χρόνο, είπα ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα τρέχοντας από την Κύπρο, διότι πίστευα και πιστεύω μέχρι σήμερα πως είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου. Αν με είχε ρωτήσει θα του έλεγα να μην το κάνει.

Σημειώνω ότι δύο Κύπριοι πολιτικοί, με ρώτησαν αν μπορώ να τους φέρω σε επαφή με τον ίδιο τον κ. Μπόμπολα και αρνήθηκα. Τους είπα να τηλεφωνήσουν στην ιδιαιτέρα του. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι απέκτησαν επαφή. Μέχρι εκεί.

Σε ότι αφορά τον Δρουσιώτη, θέση μου είναι ότι πρόκειται για τον πιο αναξιόπιστο άνθρωπο στον κόσμο, από τη στιγμή που δέχθηκε να σκίσει σελίδες από τα βιβλία του, που αφορούσαν τον πολιτικό αρχηγό της ΕΟΚΑ Β’, Σωκράτη Ηλιάδη. Και το έπραξε για να τον βοηθήσει να νικήσει εμένα και τον Κώστα Βενιζέλο, που ο Ηλιάδης μας έτρεχε για χρόνια στα δικαστήρια. Τον νικήσαμε παντού και στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

  • Δεν πιστεύω ΤΙΠΟΤΑ απ’ όσα λέει και γράφει ο εν λόγω τύπος. Για μένα πρόδωσε τη δημοσιογραφία με την απαράδεκτη πράξη του να απολογηθεί στον Ηλιάδη. Και πρόδωσε όσους από εμάς ερευνήσαμε τον ρόλο της Αμερικής, της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ για το διπλό έγκλημα εναντίον της Κύπρου: Το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Σε ότι αφορά το επίμαχο κείμενο μου: Γενικά ήμουν υποστηρικτικός στις προσπάθειες του Κυρίου Δημάρχου εναντίον της διαφθοράς στην Κύπρο, αν και φίλοι -ακόμα και κοινοί- με προειδοποίησαν πως τα κάνει όλα αυτά και απλά φωνάζει, καθώς στοχεύει κάποια στιγμή να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Άρχισα να παρακολουθώ τις ανακοινώσεις του για τη διαφθορά και ομολογώ πως μου άρεσαν. Έλεγα ότι επιτέλους βρέθηκε ένας πολιτικός στην Κύπρο, να μιλά για τούτη τη μάστιγα. Παρέμεινα υποστηρικτικός διότι είναι σημαντικό μία δημοσιογραφική ομάδα έρευνας για τη διαφθορά, όπως η δική μας, εάν χρειαζόταν, να έχει και πολιτική στήριξη.

Πρόσεξα ότι οι κατηγορίες που εκτόξευε ήταν στοχευμένες και έφερναν αποτελέσματα. Κατηγόρησε την κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – BILFINGER BERGER BAUGESELLSCHAFT Μ.Β.H J/V ότι έδινε μίζες σε δημάρχους. Μου έκανε όμως εντύπωση ότι δεν στράφηκε και εναντίον άλλων κατασκευαστικών εταιρειών. Ίσως δεν γνώριζε, ενώ η Κύπρος βουϊζει.

Όταν όμως κατηγόρησε δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι έλαβαν μίζες και δεν έδωσε ονόματα, διέγνωσα πρόβλημα. Το θέμα που πρόκυπτε ήταν ότι ο «αρχιερέας» της καταπολέμησης της διαφθοράς οδηγείτο σε αυτοκαταστροφή με συνέπειες για τους υπόλοιπους που ερευνούσαμε το πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έγραψα το επίμαχο κείμενο στον Φιλελεύθερο, την 1η Οκτωβρίου 2017. Εξέφραζα τις ανησυχίες μου ότι η καταγγελία για τους πολιτικούς αρχηγούς, που «τα έπαιρναν» θα οδηγείτο στο πουθενά. Τιμωρήθηκε κάποιος εκ των δύο πολιτικών αρχηγών; ΟΧΙ. Που είναι τα στοιχεία του Κυρίου Δημάρχου;

Προφανώς δεν ήταν αληθινά, όπως ΔΕΝ ήταν αληθινή η κατηγορία εναντίον μου ότι είχα μετοχές στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Υπηρεσίες Limited, στην οποία σημειώνω ότι ούτε η οικογένεια Μπόμπολα διέθετε μετοχές. Είναι όλα παραμύθια και ο δήμαρχος θα χρειαστεί να τα αποδείξει σε νέα δίκη.

Παρακάτω διαβάστε για τα κατορθώματα του κ. Φαίδωνος:

  • Διάβασα στην ιστοσελίδα της Καθημερινής στις 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΙΤΛΟΣ: Δεν έδωσε ονόματα πολιτικών και στοιχεία για μίζες ο Φαίδωνας¨- Η μεταμεσονύχτια κατάθεση αναλώθηκε σε καταγγελίες για εμπλοκή δημόσιων λειτουργών 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Του Απόστολου Τομαρά 

Η τρίωρη κατάθεση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη, επικεντρώθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με ενδεχόμενη δωροδοκία προσώπων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους σε ζητήματα που αφορούν την Πολεοδομία και το Κτηματολόγιο. 

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της «Κ» ο Δήμαρχος Πάφου στην κατάθεσή του στο ΤΑΕ Αρχηγείου δεν αναφέρθηκε ούτε έδωσε ονόματα πολιτικών, αναφορικά με τα όσα είχε υποστηρίξει πρόσφατα για εμπλοκή δυο πολιτικών αρχηγών σε ζητήματα χρηματισμού και φοροδιαφυγής.

Οι ίδιες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν ότι ο Δήμαρχος Πάφου έδωσε στοιχεία για τις καταγγελίες του για μίζες που δόθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα από το ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για το αντιαεροπορικό σύστημα TOR M1. 

Οι πληροφορίες της «Κ» λένε ότι ο Φαίδωνας Φαίδωνος έδωσε στους άνδρες του ΤΑΕ Αρχηγείου πληροφορίες και στοιχεία για υποθέσεις ενδεχόμενης δωροδοκίας δημόσιων λειτουργών κατά τη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι καταγγελίες όπως λέγεται επικεντρώνονται στην επαρχία Πάφου, πλην όμως αναμένεται να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Κύπρο κατά την πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Φαίδωνος λένε οι πληροφορίες μας σχετίζονται με ζητήματα πολεοδομικών ζωνών και Κτηματολογίου. Από αστυνομικής πλευράς αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν και εφόσον χρειασθεί να κληθεί ο Δήμαρχος Πάφου για συμπληρωματική κατάθεση. 

Την ίδια ώρα αφήνεται ανοιχτό, από πηγές κοντά στο Δήμαρχο Πάφο, να υπάρξει και νέος γύρος καταγγελιών αλλά και καταθέσεων. 

  • Διάβασα στην αγαπημένη εφημερίδα του Κυρίου Δημάρχου, τον Πολίτη στις 24 Σεπτεμβρίου 2017:

ΤΙΤΛΟΣ: Το κολάνι πιάνει και δύο πολιτικούς αρχηγούς – Νέες καταγγελίες του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος – Χοντραίνει το παιγνίδι μενέες καταγγελίες του, οι οποίες αφορούν και σε δύο πολιτικούς αρχηγούς 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Τεραστίων διαστάσεων φάλλιες άνοιξε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με τις προχθεσινές νέες καταγγελίες του, οι οποίες αφορούν και σε δύο πολιτικούς αρχηγούς.  

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Καρεκλά (Sigma, 21/9/2017), ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε πολιτικό αρχηγό, ο οποίος αποδέχθηκε δωρεάν ανακαίνιση της εξοχικής του κατοικίας από επιχειρηματία, στον οποίο παρείχε επαγγελματικές διευκολύνσεις, καθώς και σε δεύτερο πολιτικό αρχηγό, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής.  

Για όλα αυτά, ο δήμαρχος λέει ότι κατέχει όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν τού λόγου το αληθές, και ότι εντός της εβδομάδας θα πάει στην Αστυνομία για να προβεί σε σχετική καταγγελία. Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε όλα τα κόμματα αφού αφορά βασικά 6-7 πολιτικούς ηγέτες.  

Σύμφωνα με στελέχη κομμάτων που επικοινώνησαν με τον «Πολίτη», ο κ. Φαίδωνος οφείλει να ξεκαθαρίσει σύντομα τις καταγγελίες του δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην Αστυνομία, διότι είναι άδικο να στιγματίζονται όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας καθώς και τα κόμματα. 

Εξοχική κατοικία 

Για τον πρώτο πολιτικό αρχηγό, από πηγή που μίλησε στον «Πολίτη», η οποία για την ώρα θέλει να παραμείνει ανώνυμη (κατέχει πολιτειακή θέση κλειδί), υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο συγκεκριμένος διευκόλυνε εταιρεία να εξασφαλίσει σχετικές άδειες λατομείου, με παρεμβάσεις στο υπουργείο Εσωτερικών (επί προηγούμενης διακυβέρνησης).  

Στη συνέχεια, το εν λόγω λατομείο πωλήθηκε σε επιχειρηματία, οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των λατομείων, και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε κατά τη διαδικασία της αγοραπωλησίας (σε σχέση με ζητήματα ανταγωνισμού/ μονοπωλειακών καταστάσεων), αυτά ξεπεράστηκαν με τη μεσολάβηση του ίδιου του πολιτικού αρχηγού.  

Σε ανταπόδοση όλων αυτών, ο επιχειρηματίας που αγόρασε το λατομείο (θεωρείται φίλος του κόμματος τού πολιτικού αρχηγού που τον βοήθησε, το στηρίζει οικονομικά), ανακαίνισε πλήρως εξοχική κατοικία σε χωριό της Πάφου. 

Και λίγα cash 

Σε σχέση με τη δεύτερη καταγγελία Φαίδωνος, υπάρχει ο ισχυρισμός -από την ίδια πηγή που μας μίλησε- ότι ένας δεύτερος πολιτικός αρχηγός πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή Αγίου Αθανασίου σε επιχειρηματία/ εργολάβο, από τον οποίο ζήτησε να υποτιμολογηθεί η πώληση, ώστε να λάβει το υπόλοιπο ποσό σε μετρητά (αφορολόγητα), όπως και έγινε. 

Ξέρει και άλλα 

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Πάφου, στην ίδια εκπομπή, αναφέρθηκε και σε διαφθορά και μίζες σε πρεσβείες της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, σε επιχειρηματία που φέρεται να δωροδόκησε ανώτερο στέλεχος τράπεζας, κτίζοντάς του δωρεάν τρεις επαύλεις, έναντι άλλων τραπεζικών διευκολύνσεων.  

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε ατασθαλίες παλαιότερων διευθυντών του Κτηματολογίου, σε βουλευτή, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του εισέπραξαν 150 χιλιάδες ευρώ για να συμπεριληφθεί τεμάχιο σε προνομιακή ζώνη.  

Στο Τμήμα Φορολογίας, είπε, υπάρχει εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, τα λεφτά της οποίας καταλήγουν σε τράπεζα στις Παρθένες Νήσους. Ακόμη, πολιτικό πρόσωπο παρενέβη για μη φορολόγηση συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Φαίδωνος, η λίστα Panama Papers είναι κουρεμένη γιατί περιείχε ηχηρότατα ονόματα.  

Σημειώνεται ότι αρκετοί ήταν αυτοί που αισθάνθηκαν είτε να φωτογραφίζονται είτε να θίγονται, και με δημόσιες δηλώσεις τους διέψευσαν τους ισχυρισμούς του δημάρχου Πάφου.

ΤΙΤΛΟΣ: Εδωσε πολιτικούς αρχηγούς για μίζες ο Φ. Φαίδωνος 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Ονόματα πολιτικών αρχηγών έδωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος καταθέτοντας το βράδυ της Τρίτης στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος έδωσε κατάθεση εμπλέκοντας πολιτικούς αρχηγούς σε μίζες για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα της Εθνικής Φρουράς TOR M-1, το οποίο παραχωρήθηκε στην Κύπρο. 

Αφορμή της κατάθεσης ήταν οι δηλώσεις που έκανε σε ιδιωτικό μέσο ενημέρωσης, ο υποστηρίζοντας ότι το 1999, πολιτικά πρόσωπα από τα κόμματα ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, έλαβαν μίζες για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα της Εθνικής Φρουράς TOR M-1, το οποίο παραχωρήθηκε στην Κύπρο, ως αντάλλαγμα για τη μη έλευση του αντιαεροπορικού συστήματος S-300. 

ΤΙΤΛΟΣ: Άφαντος ο Φαίδων… Έταξε ονόματα πολιτικών αρχηγών αλλά «τζίφος» ακόμα, στις 10 Οκτωβρίου 2017 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Στις 2 Οκτωβρίου ήταν η τελευταία φορά που έκανε την εμφάνιση του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος «ξανά-κτυπώντας» κατήγγελλε ότι λήπτες του ΕΕΕ δεν είναι δικαιούχοι. 

Από τα τέλη Αυγούστου ο Δήμαρχος Πάφου επανήλθε στο προσκήνιο προβαίνοντας σε αποκαλύψεις για σκάνδαλα στα οποία ενέπλεξε επώνυμα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος…   

Αρχή έκανε, με καταγγελίες που αφορούσαν Τουρκοκυπριακές περιουσίες σε Πάφο και Λάρνακα, «καρφώνοντας» ονομαστικά 12 πρόσωπα. Ακολούθως προέβη σε κατάθεση στην αστυνομία ενώ ο ένας «στόχος» μετά τον άλλο ανακοίνωνε νομικά μέτρα εναντίον του κ. Φαίδωνα. 

Μεταξύ άλλων, ο Φαίδωνας Φαίδωνος κατήγγειλε δημόσια ότι: 

4 πολιτικοί από ΔΗΣΥ, ΑΕΚΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ είχαν λάβει μίζες για το αντιπυραυλικό σύστημα ΤΟΡΜ-1. 

2 πολιτικοί αρχηγοί εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής. Στον αρχηγό του μεγάλου πολιτικού κόμματος, ο κ. Φαίδωνος, καταλογίζει ότι «κανόνισε» την ανάθεση έργου σε λατομείο σε επιχειρηματία ο οποίος ως αντάλλαγμα του ανακαίνισε δωρεάν την οικία του. Στον αρχηγό του μικρού πολιτικού κόμματος, ο Δήμαρχος Πάφου, καταλογίζει φοροδιαφυγή από αγορά γης από επιχειρηματία τον οποίο πλήρωσε με «μαύρα». 

2 τουλάχιστον λειτουργοί της πρεσβείας της Κύπρου στην Κίνα λαμβάνουν μίζες προκειμένου να αποστέλλουν Κινέζους στην Κύπρο για να παίρνουν διαβατήρια και μόνιμη κατοικία. 

Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι έχει τρεις συνεργάτες στην Πάφο οι οποίοι «του μάζευαν αρχαία και ακολούθως του τα έστελναν και αυτός με τη σειρά του τα πωλούσε παίρνοντας χρήματα». 

Επενδυτής στην Πάφο «δημιούργησε χρήματα μέσα από την παραγωγή ταινιών ερωτικού περιεχομένου» τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος μπαινοβγαίνει στην Αρχιεπισκοπή. 

Πρώην κατάδικος προσεγγίστηκε προκειμένου να εκτελέσει τις οδηγίες που έλαβε από άλλο πρόσωπο για να προβεί σε κακόβουλη ενέργεια εναντίον του. Παραδέχθηκε στην αστυνομία, κατονομάστηκε πρόσωπα αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση. 

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πάφου μίλησε για δυο πολιτικούς αρχηγούς που όπως ισχυρίζεται, εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής.  

Μετά τις αποκαλύψεις του, ο ένας πολιτικός αρχηγός μετά τον άλλον, ξεκαθάριζαν ότι ο κ. Φαίδωνος δεν αναφέρεται για αυτούς ενώ όλοι τον κάλεσαν να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των δυο. Μάλιστα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ (σ.σ.: ο Άνδρος Κυπριανού) σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν τον αφορούν οι καταγγελίες, άνοιξε τις πόρτες του εξοχικού του στις Πάνω Αρόδες. 

Ο Δήμαρχος Πάφου είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα αποκαλύψει τα ονόματα των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα ακόμη δεν έκανε την εμφάνιση του. Άγνωστο βέβαια εάν ετοιμάζεται για να επιστρέψει δριμύτερος ή εάν έχει μεσολαβήσει κάτι άλλο.   

  • Κέρδισε την δικαστική μάχη ο Ούγγρος

Την ίδια ώρα που κ. Φαίδωνας κράτησε στάση σιωπής, αν και το περασμένο Σάββατο έκανε εμφάνιση σε σατιρική εκπομπή, ο Ούγγρος επενδυτής μεγάλου έργου στην Γεροσκήπου και τον οποίο αποκάλεσε «πορνογράφο» που μπαινοβγαίνει στην Αρχιεπισκοπή, εξασφάλισε σχετικό διάταγμα δικαστηρίου που απαγορεύει στον Δήμαρχο Πάφου και στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ να προβαίνουν σε οποιοδήποτε δυσφημιστικό ή ψευδές ή μειωτικό σχόλιο. Το διάταγμα εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου.   

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (και για να επανέλθω στο θέμα μας): Ο Κύριος Δήμαρχος δεν κέρδισε καμία δίκη εναντίον μου, καθώς για να αποσύρω την αγωγή μου εναντίον του για το καραμπινάτο ψέμα, που μοιράστηκε με τους φίλους του στο Facebook, έπρεπε να κατεβάσει την ανάρτηση του. Από τη στιγμή που δεν το έχει κάνει τώρα, αντίθετα προσπαθεί να δείξει ότι φοβήθηκα και απέσυρα την αγωγή, θα βρεθούμε ξανά στα δικαστήρια. Και στα ευρωπαϊκά.

  • Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ-ΘΟΥΚΥΣ)

Ακολουθεί η δήλωση μου στην εφημερίδα Πολίτης, που αρνήθηκε μέχρι σήμερα να δημοσιεύσει ο διευθυντής της Διονύσης Διονυσίου (Θουκύς) αφήνοντας τα τερατώδη ψέματα που έγραψε την περασμένη Κυριακή να διακινούνται στο Διαδίκτυο από επώνυμα, αλλά κυρίως από άγνωστα τρολς, τα οποία έχουν σχέση με εγκληματικές οργανώσεις της Κύπρου. Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις υποστηρίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο του νησιού (ο κ. Διονυσίου έχει δηλώσει στους δικηγόρους μου, μετά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά τους μηνύματα, ότι θα την δημοσιεύσει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. Θα δούμε…):

Αναφερόμαστε σε σημερινό παραπολιτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Προς άρση οποιασδήποτε παρανόησης από τον τρόπο που αυτό είναι συνταγμένο διευκρινίζονται τα ακόλουθα εκ μέρους και κατ’ εντολή του κ. Μιχάλη Ιγνατίου: 

  1. Ο κ. Ιγνατίου καταχώρησε αγωγή κατά του κ. Φαίδωνος για δυσφήμηση και ο κ. Φαίδωνος καταχώρησε ανταπαίτηση κατά του κ. Ιγνατίου.
  2. Πράγματι την περασμένη Παρασκευή ο κ. Φαίδωνος προσήλθε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και ξεκίνησε η αντεξέτασή του.
  3. Δεν είναι αληθές ότι ζητήθηκε διάλειμμα από τους δικηγόρους του κ. Ιγνατίου και με τον τρόπο που έχει συνταχθεί το δημοσίευμα φαίνεται ως αν συνδέονται τα όσα ανέφερε ο κ. Φαίδωνος με την απόσυρση της αγωγής. Το διάλειμμα δόθηκε από το δικαστήριο ώστε να ξεκουραστεί η στενογράφος. Οπότε η αναφορά αυτή είναι ανακριβής.
  4. Ούτε και η επίτευξη συμβιβασμού οφείλεται σε οποιουσδήποτε ισχυρισμούς σε σχέση με τον Κ. Πετρίδη ή τον Μ. Δρουσιώτη που ήταν γνωστοί ως ισχυρισμοί εξ αρχής και δεν θα μπορούσε να συνιστούν λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση εκ μέρους του κ. Ιγνατίου. Συνεπώς το «ενόψει αυτών των στοιχείων» που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι επίσης ανακριβές. Σημειώνεται ότι ο κ. Ιγνατίου δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Πετρίδη στη Νέα Υόρκη. Για τον κ. Δρουσιώτη το μόνο που επιθυμεί να υπενθυμίσει είναι ότι απολογήθηκε στον πολιτικό αρχηγό της ΕΟΚΑ Β’ και αφαίρεσε σελίδες από το βιβλίο του.
  5. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι κ. Ιγνατίου και Φαίδωνος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν προσωπικά διά ζώσης (και όχι μέσω δικηγόρων) για πρώτη φορά το όλο ζήτημα και διαφάνηκε πρόθεση από αμφότερους για επίλυση των διαφορών και άρση όσων είχαν λεχθεί, καθώς αποδείχθηκε ότι ο στόχος της καταπολέμησης της διαφθοράς είναι κοινός και ότι θα έπρεπε να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαράθεση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των κ. Ιγνατίου και Φαίδωνος έγινε αποδεκτό από τον κ. Φαίδωνος ότι ο κ. Ιγνατίου δεν είχε ποτέ μετοχές στο όνομα του ή με άλλο τρόπο στο MEGA Κύπρου ως αναφερόταν στην επίμαχη δημοσίευση. Περαιτέρω κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ. Φαίδωνος αποδέχθηκε να αφαιρέσει την ανάρτησή του στο Facebook, μέσα σε τρεις μέρες. Κατόπιν τούτου, ο κ. Ιγνατίου συμφώνησε να σταματήσει εκεί τη δικαστική διαδικασία.
  6. Σε συνέχεια της συζήτησης που προηγήθηκε μεταξύ των διαδίκων συμφωνήθηκε από αμφότερους, με πρόθεση συνολικής επίλυσης της διαφοράς, όπως αποσυρθεί η αγωγή και η ανταπαίτηση με κάθε πλευρά να φέρει τα έξοδά της και δηλώθηκε το γεγονός της αμοιβαίας απόσυρσης ενώπιον του Δικαστηρίου.
  • Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ

Η δήλωση του αξιότιμου Κυρίου Δημάρχου Πάφου, με τον παραπλανητικό τίτλο «Αποσύρθηκε η αγωγή λιβέλου που έγινε εναντίον μου από τον Μιχάλη Ιγνατίου», ακολουθεί χωρίς την πρόσθεση ή την αφαίρεση ενός νι:

  1. Ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Ιγνατίου στις 15/2/2018 καταχώρισε εναντίον μου την αγωγή 403/2018 στο Ε.Δ. Λευκωσίας, ισχυριζόμενος ότι τον δυσφήμισα σε δημοσίευμά μου στο Facebook ημερ. 2/10/2017. Στο πλαίσιο της αγωγής αυτής καταχώρισα ανταπαίτηση εναντίον του κ. Ιγνατίου για το δυσφημιστικό περιεχόμενο, κατά την κρίση μου, δημοσιεύματός του ημερ. 1/10/2017 που με αφορούσε.
  2. Ο κ. Ιγνατίου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ημερ.1/10/2017, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα της δικής μου ανάρτησης, δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο με το οποίο ουσιαστικά προσπαθούσε να με αποδομήσει και να με μειώσει ως πολιτικό πρόσωπο αλλά και ως άτομο που αντιμάχομαι τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
  3. Στο δημοσίευμά μου ημερ. 2/10/2017 μεταξύ άλλων, ανέφερα ότι ο κ. Ιγνατίου είχε στενές επαγγελματικές σχέσεις με την οικογένεια Μπόμπολα. 
  4. Σημειώνω ότι προσωπικά δεν γνώριζα τον κ. Ιγνατίου και ότι το δημοσίευμά του την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο από έναν ανταποκριτή που κυρίως ασχολείται με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το θεώρησα ότι πιθανό να είχε σχέση με το γεγονός ότι το 2016 ήμουν ο πρώτος και μοναδικός μάρτυρας με τον οποίο ξεκίνησαν οι έρευνες και οι δικαστικές διαδικασίες για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου /ΧΥΤΥ Λάρνακας και να βρεθούν εμπλεκόμενες και εν τέλει να καταδικαστούν εταιρεία και φυσικά πρόσωπα από τον όμιλο εταιρειών Μπόμπολα. Δεκαπέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα του κ. Ιγνατίου είχα δημοσιεύσει την απόφαση του Συμβουλίου του ΧΥΤΑ Πάφου, του οποίου ήμουν πρόεδρος, ότι τερματίζει τη σύμβασή του με εταιρεία του ομίλου εταιρειών Μπόμπολα και δήλωσα ότι θα γίνουν σχετικές καταγγελίες στην Επιτροπή Αποκλεισμού για να αποκλειστούν εταιρείες του Ομίλου από μελλοντικές Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο (πράγμα που έγινε την επόμενη χρονιά). Συνεπώς, πληροφορούσα το κοινό για τη σχέση του κ. Ιγνατίου που είχε, κατά την κρίση μου, με την οικογένεια αυτή με σκοπό να είναι πιο  υποψιασμένοι όσοι διαβάζουν άρθρα του κ. Ιγνατίου που αφορούν εμένα. Χωρίς βέβαια να λέω ή να πιστεύω ότι ο κ. Ιγνατίου ήταν διεφθαρμένος. 
  5. Η ακροαματική διαδικασία στην αγωγή 403/2018 Ε.Δ.Λευκωσίας άρχισε στις 4/10/2023 με τη μαρτυρία του κ. Ιγνατίου, ο οποίος ήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το σκοπό αυτό και για την αντεξέταση του. Η διαδικασία ορίστηκε για συνέχιση στις 13/10/2023.
  6. Στις 13/10/2023 προσήλθαμε στο Δικαστήριο αμφότεροι οι διάδικοι γιατί ο κ. Ιγνατίου ήθελε να είναι παρών κατά τη μαρτυρία μου. Ήταν η πρώτη φορά που συναντιόμασταν.
  7. Στις 13/10/2023 μετά τη μαρτυρία ακόμη ενός μάρτυρα εκ μέρους του κ. Ιγνατίου, μαρτύρησα εγώ καταθέτοντας τη γραπτή μου δήλωση εκ 22 σελίδων με όλα τα έγγραφα στα οποία αναφέρθηκα στην γραπτή μου δήλωση. Αντεξετάστηκα για περισσότερο από μία ώρα από τη δικηγόρο του κ. Ιγνατίου, η οποία δήλωσε ότι έχει πολλά ακόμα να με ρωτήσει. Μεταξύ άλλων είχα αναφερθεί και σε μαρτυρία που μου είχε δοθεί από τους Κωνσταντίνο Πετρίδη και Μακάριο Δρουσιώτη. 
  8. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και χωρίς εγώ να εξέλθω της αίθουσας  ή να απομακρυνθώ από το εδώλιο του μάρτυρα,  η δικηγόρος του κ. Ιγνατίου ζήτησε να μιλήσει με τη δικηγόρο μου και από ό,τι με πληροφόρησε η δικηγόρος μου αμέσως μετά της είχαν προτείνει να αποσύρουν την αγωγή εναντίον μου, νοουμένου ότι εγώ τους πληρώσω 3.000 ευρώ για τα έξοδα του κ. Ιγνατίου να έρθει από την Αμερική και να κατεβάσω από το Facebook την ανάρτηση που είχα κάνει στις 2 Οκτωβρίου 2017, ως επίσης και την ανταπαίτηση που εγείραμε στο πλαίσιο της δικής τους αγωγής. Απάντησα στη δικηγόρο μου ότι η δίκη πρέπει να συνεχίσει  και να αποφασίσει το Δικαστήριο. Αν θέλουν να αποσύρουν την αγωγή είναι δικαίωμά τους, εγώ σίγουρα δεν έχω λόγο να κρατώ την ανταπαίτηση (δήλωσα κατά τη μαρτυρία μου στο Δικαστήριο ότι δεν θα καταχωρούσα αγωγή στο Δικαστήριο για το δυσφημιστικό δημοσίευμα του κ.Ιγνατίου ως η συνήθης πρακτική μου) και  να πληρώσουν και τα δικηγορικά. Αυτό τους μεταφέρθηκε από τη δικηγόρο μου,  λέγοντάς τους ότι δεν θα αξιώσει  δικηγορικά ούτε από εμένα αλλά ούτε και από τον κ. Ιγνατίου.  Τους ξεκαθάρισε ότι τίποτα άλλο δεν είναι αποδεκτό από εμένα.               
  9. Μετά από αυτά, η πλευρά του κ. Ιγνατίου αποφάσισε να αποσύρει την αγωγή και η δική μου πλευρά να αποσύρει την ανταπαίτηση καιτίποτα άλλο.

Όπως ανέφερα πολλές φορές σε αυτό το κείμενο, ΔΕΝ απέσυρα την αγωγή μου. Εάν ο κ. Φαίδωνος, αφαιρέσει την ανάρτηση του, θα την αποσύρω. Τελεία και παύλα.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να «μυρίσει» τον Νετανιάχου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έσπευσε …τρέχοντας στο Ισραήλ: Πάντως, η ώρα ήρθε για να κλωτσήσουν τον “εξοργισμένο” Ερντογάν!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: