Η Χαμάς χτυπά κατά κύματα με ρουκέτες την Ασκελόν μετά την εκπνοή τελεσιγράφου: Ομοβροντία ρουκετών και στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο [videos]

Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες από την Γάζα κατά της πόλης Ακσελόν στο νότιο Ισραήλ. EPA/ATEF SAFADI




Η Χαμάς άρχισε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα να  εξαπολύει μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά της νότιας παράκτιας ισραηλινής πόλης Ασκελόν.

Η Ασκελόν απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από την Γάζα. Σειρήνες ηχούν εκεί και σε γειτονικές περιοχές.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Αμπού Ουμπάιντα, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, προειδοποίησε τους κατοίκους του Ασκελόν, στη μεθόριο του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.

  • Την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν και στο βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπως ανέφεραν με ανάρτηση στο Χ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).




Ομοβροντία ρουκετών από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ

Αναφορές για ομοβροντία ρουκετών το απόγευμα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

  • Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο.

Πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές ομάδες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Σφυροκοπά το Ισραήλ το πέρασμα από Γάζα προς Αίγυπτο

Το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, η μοναδική διέξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, βομβαρδίστηκε τρεις φορές από την ισραηλινή αεροπορία τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανέφεραν σήμερα μία μη κυβερνητική οργάνωση και φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης τέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο στόχαστρο και πάλι το απόγευμα, διακόπτοντας τη διέλευση οικογενειών προς και από τον παλαιστινιακό θύλακο που τελεί πλέον υπό την “πλήρη πολιορκία του Ισραήλ”, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως “δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει σε αυτό το στάδιο” ότι διενήργησε τις επιδρομές.

Η αιγυπτιακή ΜΚΟ Sinai for Human Rights διευκρίνισε πως το πλήγμα “προκάλεσε νέο κλείσιμο του σημείου διέλευσης”. Καμία επιβεβαίωση δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο AFP πως οι Αιγύπτιοι υπάλληλοι του συνοριακού σημείου διέλευσης αποχώρησαν από τα κτίρια όπου εργάζονταν ενώ λεωφορεία που μετέφεραν παλαιστινιακές οικογένειες καθ΄οδόν προς τη Γάζα γύρισαν πίσω, ξαναπαίρνοντας τον δρόμο για το Ελ-Αρίς, πρωτεύουσα του Βόρειου Σινά.

Νεκροί δυο ηγέτες της Χαμάς

Δύο μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στη Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ένας αξιωματούχος της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης.

Πρόκειται για τους Τζαουάντ Αμπού Σαμάλα και Ζακάρια Αμπού Μααμάρ.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τον Αμπού Σαμάλα και τον Αμπού Μααμάρ σε επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πάνω από 1.000 οι νεκροί στο Ισραήλ

Ο ταξίαρχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Νταν Γκολντφους,  επιβεβαίωσε μια προηγούμενη αναφορά ότι 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς, από την αιφνιδιαστική επίθεση του Σαββάτου.

Ο διοικητής δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «οι τέσσερις τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες μέρες για εμάς», προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του αντιμετώπιζαν «έναν σκληρό μοχθηρό εχθρό».

  • «Δυστυχώς κατάφεραν αυτή τη φορά να σκοτώσουν πάνω από 1.000 ανθρώπους, πάνω από 1.000 ανθρώπους. Απλώς… δεν μπορείς να το φανταστείς».

Ο Γκόλντφους δεν έδωσε στοιχεία για τις εθνικότητες των νεκρών και είναι ήδη γνωστό ότι ορισμένοι ξένοι υπήκοοι περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων.

Με πληροφορίες από  Reuters/ Anadolu μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φρικιαστικά βίντεο της Χαμάς: Τρομοκράτες αρπάζουν ομήρους Ισραηλινούς και τους εκτελούν στη μέση του δρόμου – Πολύ σκληρές εικόνες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: