Επεισοδιακές οι διαδηλώσεις για το Μεσανατολικό στη Γερμανία: Τραυματίες 65 αστυνομικοί σε συγκρούσεις με υποστηρικτές των Παλαιστινίων

Γερμανοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ των Παλαιστινίων. EPA/CLEMENS BILAN




Πάνω από εξήντα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια μιας νέας φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης που βγήκε εκτός ελέγχου κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη με τις αρχές να ανησυχούν για την αύξηση αυτού του είδους των συγκεντρώσεων.

Οι αστυνομικοί «τραυματίστηκαν από πέτρες, φλεγόμενα υγρά και ενέργειες εξέγερσης», υπογράμμισε η αστυνομία του Βερολίνου σήμερα το πρωί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Συνολικά «65 αστυνομικοί τραυματίστηκαν», ενώ «174 άτομα συνελήφθησαν, 65 εκ των οποίων αποτελούν αντικείμενο ποινικής έρευνας» στο τέλος αυτής της συγκέντρωσης, δήλωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίσης τραυματίστηκαν και άτομα “που δεν εμπλέκονται” καθώς και άλλα που “αντιστάθηκαν” στις δυνάμεις επιβολής της τάξης, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν έδωσε ωστόσο στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε χθες το βράδυ στην εργατική συνοικία Νόικελν, όπου κατοικεί μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων από τις αραβικές χώρες.

Η αστυνομία ζήτησε από τους συμμετέχοντες να «διαλυθούν» και τότε εκείνοι «τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και εμπόδια στον δρόμο», ενώ «πέτρες και μολότωφ πετάχτηκαν προς την αστυνομία», η οποία απάντησε με κανόνια νερού, σύμφωνα με τις αρχές.

Μετά το ξέσπασμα της βίας στη Μέση Ανατολή, πολλές διαδηλώσεις, που αμαυρώνονται από επεισόδια, έχουν οργανωθεί σε μεγάλες γερμανικές πόλεις για την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Τη νύχτα από Τρίτη προς Τετάρτη, μια συναγωγή έγινε στόχος βομβών μολότοφ στο Βερολίνο, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε σήμερα το πρωί τις αρχές να αποτρέψουν διαδηλώσεις που απειλούν να εξελιχθούν σε αντισημιτικές συγκεντρώσεις.

«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία (…) πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες, οι αρχές δεν πρέπει να επιτρέπουν συγκεντρώσεις όπου απειλούνται να διαπραχθούν εγκλήματα, όπου υπάρχει φόβος ότι θα ακουστούν αντισημιτικά συνθήματα, όπου ο θάνατος των ανθρώπων δοξάζεται (…) πρέπει να είμαστε σταθεροί», δήλωσε ο Σολτς ενώπιον της Βουλής.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βερολίνο, Γερμανία 

Νέα περιοδεία της Αναλένα Μπέρμποκ σε Ιορδανία, Ισραήλ και Λίβανο: Στόχος η απελευθέρωση των ομήρων από την Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: