Επανήλθε η υδροδότηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας: Μετά από επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

FILE PHOTO: Residents of Gaza City have a few belongings gathered as they begin to evacuate following an Israeli warning of increased military operations in the Gaza strip. EPA/HAITHAM IMAD




Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ότι ενημερώθηκε την τελευταία ώρα από Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι επαναλειτουργεί το σύστημα υδροδότησης στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του, ο  υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δήλωσε  ότι η απόφαση για την επαναφορά της υδροδότησης σε ορισμένα τμήματα της νότιας Γάζας συμφωνήθηκε στην επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Ισραέλ Κατζ είπε ότι η απόφαση για την επαναλειτουργία του συστήματος υδροδότησης είναι σύμφωνη με την πολιτική του Ισραήλ, η οποία έχει ως στόχο τον αποκλεισμό των εδαφών που ελέγχονται από τη Χαμάς.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

Mε το δάχτυλο στη σκανδάλη ο στρατός του Ισραήλ: Περιμένει την «πολιτική εντολή» για εισβολή * Ένα εκατ. Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη Γάζα [videos – live ενημέρωση]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: