Ανοιξε το πέρασμα στη Ράφα: Η ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να περνά από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας

FILE PHOTO: Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους της Γάζας, στο πέρασμα της Ράφας. EPA, KHALED ELFIQI




Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο πέρασμα της Ράφα, που συνδέει την Αίγυπτο με τον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

“Το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόκειται να εισέλθει σήμερα (στη Λωρίδα της Γάζας) περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων (τρόφιμα σε κονσέρβες)”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος αρμόδιος για τα σύνορα δήλωσε ότι τα φορτηγά έχουν ήδη φτάσει στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες του που βρίσκονται στην Αίγυπτο και την Ιορδανία να φύγουν από τις χώρες αυτές “το συντομότερο δυνατό” εξαιτίας “της επιδείνωσης των διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ”.

Αντίστοιχη προειδοποίηση, επιπέδου 4 — το πιο υψηλό–, έχει ήδη εκδοθεί για την Τουρκία, ενώ η συστάση για το Μαρόκο αναθεωρήθηκε στο επίπεδο 3, με τις αρχές να συνιστούν στους Ισραηλινούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα αυτή.

Με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γάζα, Παλαιστίνη

Δορυφορική εικόνα των φορτηγών που αναμένουν να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα: Για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: