Ο βιονικός βουλευτής της Βρετανίας: Εχασε τα τέσσερα άκρα του από σηψαιμία και πλέον ζει με προσθετικά χέρια και πόδια – Επιστρέφει δριμύτερος στη Βουλή των Κοινοτήτων [videos]

A handout photograph released by the UK Parliament shows British Prime Minister Rishi Sunak (C-R, standing) during a ministerial statement on Iran’s attack against Israel, in the House of Commons in London, Britain, 15 April 2024. EPA/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR HANDOUT — MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Την περιπέτεια υγείας του που οδήγησε στον ακρωτηριασμό και των τεσσάρων άκρων του λόγω σηψαιμίας αποκάλυψε με σειρά συνεντεύξεων στη Βρετανία ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Κρεγκ Μακίνλεϊ.

Ο 57χρονος εκπρόσωπος της περιφέρειας του Νοτίου Θάνετ στο Κεντ της ΝΑ Αγγλίας, που πλέον ζει με προσθετικά χέρια και πόδια, δήλωσε παράλληλα αποφασισμένος να επιστρέψει πλήρως στη Βουλή των Κοινοτήτων και να γίνει γνωστός ως «ο βιονικός βουλευτής». Θα ξανακαθίσει στα κυβερνητικά έδρανα εντός της Τετάρτης και θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Ο κ. Μακίνλεϊ, πατέρας ενός τετράχρονου κοριτσιού, εκδήλωσε συμπτώματα κρυολογήματος τον περασμένο Σεπτέμβριο. Καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονταν εισήχθη σε νοσοκομείο του Κεντ. Εκεί το δέρμα του άρχισε να γίνεται μπλε, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως έπασχε από σηψαιμία που είχε προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια.

Τοποθετήθηκε σε τεχνητό κώμα για 16 ημέρες, με τους γιατρούς να δίνουν μόλις 5% πιθανότητες επιβίωσης. Μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο του Λονδίνου και όταν οι γιατροί τον επανέφεραν είδε πως τα χέρια και τα πόδια του είχαν γίνει εντελώς μαύρα και δεν μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Είχαν «μουμιοποιηθεί», όπως το έθεσε ο ίδιος.

Την ημέρα πριν την πεντάωρη επέμβαση για τον ακρωτηριασμό των τεσσάρων άκρων του, που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Μακίνλεϊ με τη βοήθεια της συζύγου του τράβηξε ένα βίντεο τριάμισι λεπτών στο οποίο «αποχαιρετούσε» τα άκρα του. Στο βίντεο και στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν εντελώς μαύρα και παραμορφωμένα, κάτι που οφειλόταν σε τεράστιους θρόμβους που δεν επέτρεπαν την αιμάτωσή τους.

 

Τώρα, ωστόσο, ο κ. Μακίνλεϊ δηλώνει ευγνώμων που οι γιατροί έσωσαν τους αγκώνες και τα γόνατά του, κάτι που του έχει επιτρέψει να μάθει γρήγορα να χρησιμοποιεί τα προσθετικά μέλη

Εξέφρασε δε την ελπίδα οι ψηφοφόροι να τον εμπιστευτούν ξανά. «Ελπίζω ότι οι πολίτες ίσως μου δώσουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και να πουν ”αυτός ο άνθρωπος ήταν μαχητής για τον εαυτό του, άρα σίγουρα θα παλέψει και για μένα, θα του δώσω την υποστήριξή μου’’» είπε.

«Ο βιονικός βουλευτής είναι αυτό που θέλω να είμαι. Όταν έρχονται παιδιά στο κοινοβούλιο και κάθονται στα θεωρεία ή κάθονται εκεί που πάνε τα σχολεία, θέλω τα παιδιά να τραβούν το παλτό της μητέρας τους και να λένε ‘θέλω να δω τον βιονικό βουλευτή σήμερα’. Αυτό θέλω να είμαι», ανέφερε.

Η σηψαιμία προκαλείται από τη λανθασμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κάποια λοίμωξη και ευθύνεται για τον θάνατο 48.000 ανθρώπων ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Γκαβός
Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Ένας απλός υπεράνθρωπος: O Σέρπα Κάμι Ρίτα «κατέκτησε» το Έβερεστ για 30η φορά, ανεβαίνει στην κορυφή κάθε χρόνο από το 1984 [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: