Ποιοι είναι οι επικεφαλής του νέου Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας: Τους ανακοίνωσε ο Δένδιας, πρόεδρος ο αντιναύαρχος ε.α. Λυμπέρης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», Τρίτη 22 Μαϊου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης ορίζεται πρόεδρος του υπό σύσταση Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει την Ίδρυση του Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), ο κ. Δένδιας είπε ότι στο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας, «κατά διακοπή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης διαδικασίας μετακλήσεως απόστρατου ή εξωγενούς στελέχους για την διεύθυνση», σημειώνοντας ότι ακολούθησε την εισήγηση του ΓΕΕΘΑ.

Σημείωσε επίσης ότι πέραν του Διευθυντή Εξοπλισμών, στο ΔΣ περιλαμβάνεται και ο Γενικός Διευθυντής Καινοτομίας, και ότι στην θέση αυτή, θα οριστεί ο υποστράτηγος Γεώργιος Πανούσης, απόφοιτος του ΕΜΠ.

Απαντώντας σε αναφορές των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελου Αποστολάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημ. Μπιάγκη, σε θέματα λογοδοσίας του ΕΛΚΑΚ, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη συμφωνία του να υπάρχει υποχρεωτική ετήσια ακρόαση του ΕΛΚΑΚ από την κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων ενώ για την εσωτερική λογοδοσία, είπε ότι ο έλεγχος στο ΕΛΚΑΚ ασκείται, διά του ΓΕΕΘΑ και όχι από εξωγενές όργανο.

Υπάρχουν δύο εσωτερικά ελεγκτικά όργανα, και εσωτερική επιτροπή ελέγχου, και διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου, είπε ο κ. Δένδιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Παρατηρητής» η Ελλάδα στο εγχείρημα του «μεταSpartan», του ευρωπαϊκού μεταφορικού αεροσκάφους: Οι κινήσεις της Αθήνας για βιωσιμότητα των τακτικών μεταφορών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: